Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studentkakrk

Jak przeżyć za 40zł tygodniowo

Polecane posty

Gość studentkakrk

Jestem studentką, mieszkam w Krakowie i nie wiem już jak wiązać koniec z końcem. Jakieś pomysły jak przeżyć za 40 zł tygodniowo?

Gość gość
ziemniaki , makarony , kasza

Gość gość
obiady rob na 3,4 dni,golabki,mielone,kapusta,to tanie,zupy tez rob na 3,4 dni,pomidorowka,nalesniki,ziemniaki smazone,kasza z pieczarkami-dasz rade

Gość ybncfh
Tez bym chciała wiedzieć jak przeżyć za tyle kasy do tego na diecie bogatresztkowej gdyż zdrowie tylko na taką dietę i pozwala

Gość gość
spokojnie - jajka , kasza, kartofle, marchewka, buraki,kapusta, jablka, pomarancze, makaron, maslanka, drób - tanio i zdrowo

Gość gość
znajdź sponsora nie mydło, nie wymydli się

Gość gość
jak cię nie stać na studiowanie to idź do pracy

Gość gość
Da się. Żyłem tak przez kilka miesięcy. Tylko musisz wiedzieć gdzie kupować i o wszelkich daniach na gorąco "na mieście" musisz zapomnieć :(. Np. mały chleb kupisz za 1,50, kostkę masła za 3zł, smaczne pierogi VIRTU z promocji po 8zł/kg. Nie kupuj najtańszych wędlin, bo są nic niewarte :(. Lepiej kup 10dag żywieckiej lub szynkowej w plasterkach. Mi udawało się nawet wygospodarować pieniądze na czekoladę raz w tygodniu :).

Gość gość
Nie da sie. Ja wydaje ponad 40 zl dziennie na samo jedzenie . Jestem na diecie wysokobialkowej

Gość gość
Idź do pracy:-)) najlepsze rozwiazanie

Gość gość
Jeśli chodzi o jeden tydzień, góra dwa, to jak się postarasz spokojnie dasz radę. Ale jeśli masz w ten sposób żyć kilka miesięcy to nie wróżę dobrze.

Gość gość
Slonina ,ziemniaki,kasza, cebula. Z tego zrobisz rozne cary do jedzenia. Ja leze w domu juz 2 tydzien sam i jestem pojedzony.

Gość gość
tez jestem studentka i 40 złotych starcza mi na2- 3 dni a gdybym mogla to codziennie wydawalabym 50zl na samo jedzenie dobrej jakosci kazdy d**erel kosztuje a kawaleczek lososia 10zl ryby za kg od 30zl chleb ciemny na zakwasie 5zl za 5 kromek masakra

Gość gość
>>>tez jestem studentka i 40 złotych starcza mi na2- 3 dni a gdybym mogla to codziennie wydawalabym 50zl na samo jedzenie dobrej jakosci kazdy d**erel kosztuje a kawaleczek lososia 10zl ryby za kg od 30zl chleb ciemny na zakwasie 5zl za 5 kromek masakra<<< I co się chwalisz? Możesz nawet stówę dziennie wydawać, ale my tutaj rozmawiamy o możliwości przeżycia za 40zł tygodniowo.

Gość gość
myślę, że się da: ziemniaki są tanie, mąka, jajka /naleśniki, kopytka, placki.../, makarony, ryż, serki ... dokładnie trzeba zaplanować i kupić to co najtańsze, mało mięsa i tyle ...

Gość gość
do ty co MYŚLĄ, że da się zamiast myśleć - spróbujcie, a dopiero potem możecie się mądrować

Gość gość
"do ty co MYŚLĄ, że da się zamiast myśleć - spróbujcie, a dopiero potem możecie się mądrować" Da się przeżyć za 40 zł tygodniowo, ale niekoniecznie zdrowo. Ja czasami kupuję sos do spaghetti i makaron, wydaję na to max 4 zł i starcza mi to na kilka obiadów. Ale wiadomo, nie ma się ochoty codziennie jeść tego samego.