Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosia 0000

jak nauczyć się pływać?

Polecane posty

Gość gosia 0000

Nie potrafię pływać , chcę to zmienić . Zazdroszczę ludziom , którzy potrafią ileś dystansów przepłynąć. Też tak chcę, czy są jakieś zasady jak nie tonąć we wodzie ?

Gość gość
Skocz do wody?

Na początek jak się położysz na plecach i nie będziesz się stresować, to woda Cię sama wypchnie i nie utopisz się, w ten sposób możesz się z nią oswoić. Próbuj najlepiej tam gdzie jest płytko, tzn. czujesz się pewnie i wiesz, że w razie potrzeby możesz stanąć. Lepiej nie na basenie - przynajmniej nikt Ci nie skoczy na głowę. Ja nauczyłem się za dzieciaka w jakieś 15min więc więcej rad nie mam. :)

Gość gość
na samym brzegu próbuj się położyć na piasku i zatrzymywać w sobie dużo powietrza . Wchodź coraz głębiej i zobacz że woda Cię unosi. Możesz spróbować wypchnąć się głębiej. Pływaj też pod wodą najlepiej w goglach. Ja przeciągałam kuzynkę pod materacem - nauczyła się . Przepływaj pod nogami . Wydychaj wodę nosem przy wynurzaniu. Póżniej możesz zacząć pływać na powierzchni np. pieskiem. Dalej na you tube. Doskonal technikę są filmiki do kraula ale klasycznie żabką jest łatwiej. Na końcu poproś ratownika o sprawdzenie siebie i ewntualne rady