Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka ciekawa

Jak często zmieniacie ubrania około rocznym dzieciom?

Polecane posty

Gość taka ciekawa

Dziecko dostaje codziennie nowe ubranko czy dopiero jak sie pobrudzi? Ręcznik kapielowy czy piżamka ile razy używana?

Gość gość
no codziennie, zresztą, nie ma szans, żeby się nie ubrudziło :D

Gość gość
Codziennie ma świeże body, rajstopy skarpety czy bluzki. Czasami jak spodnie lub krótkie spodenki są czyste to zakładam na drugi dzień. Piżama średnio 2-3 noce jeśli czysta, ale dlatego, że córka pod spodem ma zawsze świeże body bo odkrywa się więc musi być cieplej ubrana. Ma 11 mies.

Gość gość
córka 13 miesięcy.. dziś przebierana 3 razy.. ale tak przeważnie to jeśli się nie pobrudzi to leginsy albo bluzka/sweterek może mieć na 2 dni, body zmieniamy codziennie. Ręcznik do kąpieli raz na tydzień. Piżama różnie czasem śpi codziennie w czym innym a czasem nawet około tygodnia w jednej.

Bielizna, bluzki i spodenki codziennie. Piżamka różnie, ale zazwyczaj co 3 dni, ręcznik co tydzień. Sweterki, bluzy też co kilka dni. Nie wyobrażam sobie nie zmienić dziecku spodenek czy bluzeczki, w której chodziło cały dzień, bawiło się na podłodze itd...;) Chcesz wiedzieć wszystko na temat zdrowego żywienia i diet? Wejdź na tego bloga http://samozdrowie.soup.io/ , a znajdziesz tam mnóstwo przydatnych porad!

Gość gość
Jak to jak często? OMG co za pytanie. A ty jak często zmieniasz gacie, bluzki? Chyba codziennie czy chodzisz 4 dni w jednych majtkach? Pizamy zmieniamy co 2 dni, nie wyobrażam sobie inaczej. Piżama tez się brudzi i jest nieswieża

Gość gość
Ubrania ma codziennie czyste, starszy syn również. Córka ma 13 mies, i czasem przebieram ją 3 razy dziennie, bo jak idą jej zęby to ma wodniste kupy , które wyciekają i wtedy wszystko trzeba zmienić.Piżamy zmieniane są co 4-5 dni. Ręczniki raz w tygodniu, poście co 2 tygodnie, chyba że są pobrudzone. Jest na czworo a prania jak po oddziale wojska. Dziś miałem 4 duże pralki i tak co 4-5 dni.

Gość gość
Jak mozna recznik zmieniac raz w tygodniu fleje? Brudasy smierdzace

Gość taka ciekawa
no własnie tak zapytałam bo ja wiecznie piore, pizamka codziennie nowa, recznik do każdej kąp[ieli, ubranko czasami i ze 3 razy na dzień bo wyślini albo sie czymś poleje a kolezanka z tygodnia miała tyle prania co ja z 2 dni i byłam ciekawa jak to u innych jest

Gość gość
recznik co 3-4dni. Posciel co tydzien. Ubrania kazdego dnia czyste,tak samo jak pizama.

Gość gość
Córka ma 7 miesięcy, więc jeszcze się tak nie brudzi bo nie chodzi. Bielizna codziennie, bluzeczki co 2 dzień, spodnie też co 2, czasami 3 dzień. Córka nie ulewała, nie brudziła się. Jak się pobrudzi to przebieram. Piżamkę ma średnio na 3 noce, ręcznik na 3 kąpania. Jak będzie mieć około roczku to pewnie częściej będę zmieniać bluzeczki i spodenki.

Gość gość
Ja ręcznik dziecku zmieniam raz na tydzień, tak jak i nam- nie wiem czym miałby się pobrudzić. Piżamkę tak samo, chyba że uleje, poplami mlekiem albo przesika się. A ubranko- codziennie, chyba że spodnie wyglądały przyzwoicie. W tym czasie chodził, a raczej biegał, wszystko brał do rąk, tarzał się po podłodze, no i ćwiczył samodzielne jedzenie, nawet w śliniaczku z rękawkami był w stanie wrzucić sobie papkę za dekolt... Czasami pod wieczór przymykałam oko i nie zakładałam mu setnej tego dnia bluzeczki, ale generalnie przebieranie było kilka razy dziennie.