Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Żłobek abonament godzinowy czy całościowy

Polecane posty

Gość gość

Witam zamierzamy od marca posłać córkę do żłobka. Będzie mieć niecałe 11 msy. Zastanawiamy się czy lepiej będzie ją posyłać codziennie czy może jednak tylko w te dni kiedy ja pracuję czyli ok 2- 3 dni w tygodniu. Jakie są wasze doświadczenie? Dodam, że nie mamy niczyjej pomocy i żłobek to niejako mus. Zastanawiamy się czy sporadyczne oddawanie do żłobka utrudni przyzwyczajanie się Małej do nowego otoczenia i za każdym razem będzie to przezywać na nowo. Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi.

Gość gość jjnb
Ja na Twoim miejscu posylalabym tylko w te dni co pracujesz, to jeszcze mały szkrabek, szkoda mi by było dawać takie dziecko do żłobka jeśli miałabym wolne i siedziała w domu. Takie moje zdanie, zrobisz jak zechcesz ;)

Gość gość
Jestem właścicielką żłobka. Uważam, że lepiej jest gdy dziecko chodzi codziennie (z małymi wyjątkami typu choroba, wyjazd). Dla dziecka jest to codziennością, szybko się uczy reguł i zasad, nie ma płaczu, zwykle dzieci są wtedy spokojniejsze, gdy wiedzą co je czeka danego dnia. Ja w takiej sytuacji proponuje rodzicom, aby dziecko przychodziło codziennie a w dni gdy np mama ma wolne niech będzie krócej. Wystarczy jak przyjdzie na 3h, wtedy gdy odbywają się jakieś fajne zajęcia :)