Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1234567890909

Dieta 300 kcal!

Polecane posty

Gość 1234567890909

Witajcie, mam do was pytanie:) Chciałabym się dowiedzieć jakie efekty mogę osiągnąć jeśli bedę spożywać tylko 300 kcal, do tego 4 razy w tygodniu będę ćwiczyć a 3 razy w tyg bede biegać? Do tego wspomaganie tabletkami THERMO SPEED HARDCORE. Jak myślicie?

Gość gość
To za mało, twój organizm wysiądzie po tygodniu i będziesz ciągle głodna... optymalna dieta to 1000 kalori

Gość gość
A ty chcesz schudnąc czy się wykończyć????

Daję Ci max. 3dni, następnie padniesz z wykończenia organizmu. Jak nie będziesz dostarczać min. 1000kcal- 1200kcal to nie ma mowy, żebyś miała siły na jakikolwiek sport.

Gość gość
Skąd ludziom przychodzą takie pomysły do głowy???????

Gość gość
Najciekawszy efektem będzie zapewne pobyt w szpitalu.

a po szpitalu długie dochodzenie do siebie... no i kilka dolegliwości do końca życia.

A co zamierzasz zawierać w tych 300 kcal? Jak dla mnie ok, bo sama byłam na głodówce 18 dni, więc dla mnie to wykonalne i dasz radę szybko schudnąć.

Gość gość
nieodpowiedzialne. To zbyt mało. Minimum 1000

- nie dasz rady - nie bedziesz miec sily cwiczyc - po skonczeniu mega efekt jojo

Co wy pieprzycie. Po pierwsze na takiej diecie da radę wytrzymać. Po drugie efekt jo-jo może również być od bardzo zdrowej i bardzo dobrze zbilansowanej diety, więc nie wiem skąd takie komentarze. Prawda jest taka, że aby schudnąć trzeba mieć dużą silną wolę. Natomiast żeby utrzymać efekt odchudzania trzeba mieć MEGA silną wolę! Opowiem Wam historię moją sprzed trzech lat. Tak się zawzięłam, że przeszłam na głodówkę 18 dniową, po tym czasie ważyłam idealnie 18 kg mniej. To zapoczątkowało moją chęć do zdrowego jedzenia. Kopnięta pozytywnymi efektami zaczęłam ćwiczyć i jeść warzywa, ryby i mięso, po czym schudłam kolejne 13 kg. Niech mi teraz ktoś powie, że się nie da? Da się, ale utrzymać to co się wykonało to istny koszmar, wiem co mówię, bo często tę walkę przegrywam i znajduję się znów po drugiej stronie barykady, a bardzo ciężko znów się przebić. Dodam, że kiedyś schudłam w 5 miesięcy ponad 20 kg. Dieta zdrowa, jadłam praktycznie wszystko, ale w małych ilościach, byłam nawet u dietetyka, który mi pomagał. I co? I żarłam, więc przytyłam, bo jak schudłam i udławiłam się efektem to stwierdziłam, że mogę wpieprzać, a i tak już będę chuda. G****o prawda oczywiście. Więc proszę mi nie wmawiać i innym, że się nie da. Dać to się zawsze da, ale mieć silną wolę… To już osobna bajka. Wróciłam na forum walczyć o siebie od nowa (bo znów się upasłam) i obalać takie gadanie bez jakiegokolwiek doświadczenia. Zapomniałabym o ćwiczeniach! Da się ćwiczyć bardzo ostro przy takim małym spożyciu kcal. Ja może jadłam wtedy jakieś 500, ale ćwiczyłam prawie cały dzień (to było przed studniówką- efekty rewelacja). Pozdrawiam wszystkich tych co ucinają skrzydła :)

Gość gość
300 kcal to pewna wizyta w szpitalu, mloda kobieta ktora duzo cwiczy - tak jak Ty autorko zamiarzasz - powinna spozywac 1 500kcal i wtedy Twoje odchudzanie bedzie zdrowe i widoczne. Viola22, brak mi slow na twoja glupote. 300-500kcal, powoduje ze nie dostarczysz cennych skladnikow odzywczych, takich jak na przyklad nienasycone kwasy tluszczowe witaminy, aminokwasy, bez ktorych mozg bedzie coraz gorzej funkcjonowal, czego najlepszym przykladem jestes wlasnie ty Viola autokro tematu, pamietaj tez e tak duzo cwiczac bedziesz spalala miesnie, a tego na pewno nie chcesz, bo to dzieki nim kobiety wygladaja seksownie. A zeby do tego nie dopuscic musisz spozywac bialko, najlepiej zwierzece np. indyk, kurczak. Do tego warzywa, miod, ryby a sama zobaczysz w lustrze olbrzymia roznice! Pozdrawiam!

Gdyby autorce chodziło o zdrową dietę to zapewne wiedziałaby, że 300 kcal to nie jest dobra droga. Natomiast ona pytała bardziej o efekt. Na pewno nie chodziło jej o efekt tego, że jej dieta będzie zbyt uboga. Obrażanie poboczne na nic się zda. Niektórzy nie wiedzą jak ciężko jest zacząć i wytrzymać na tej diecie. Dla wielu w moim otoczeniu to łatwizna, tylko właśnie mało kto doświadczył to na własnej skórze. W dzisiejszych czasach chęć bycia piękną wiąże się z byciem szczupłą. Dlatego tak wiele osób decyduje się na drastyczne metody. Przyznać mogę rację jedynie w tym, iż takie metody niekoniecznie są z rozwagą. Ale jeśli przynoszą skutek, a często ludzie z nadwagą oczekują przede wszystkim tego elementu, to rozprawa o tym jak to dieta niszczy komuś szare komórki, etc. jest zbędna.

Gość gość
Jak już chce jeść tylko 300 kcal, to niech zacznie dietę warzywno-owocową Dąbrowskiej. Tu ponoć wychodzi średnio ok. 400 kcal na dzień, a można jeść dużo (warzyw), nie liczyć kalorii, chudnie się i ma się siły na cwiczenia. Mi w 2 tygodnie poleciało 5,5 kg (z wagi startowej 68 kg)

Gość karo la
Dla mnie to chore, w taki sposób najszybciej po diecie wrócić efektem jojo do poprzedniej wagi albo i wyższej, kiedy spanikowany organizm zacznie gromadzić zapasy tłuszczu. Najlepszy efekt osiągniesz przy racjonalnej diecie, codziennych ćwiczeniach, możesz się wspomóc acetomale, tylko naturalne i bezpieczne suple, nic poza tym.