Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloda dziewczynaa9

problem po włożeniu:(

Polecane posty

Gość mloda dziewczynaa9

witam Prosze Kobietki o radę,jestem dziewicą,ale od 5 lat stosuję tampony i nie mam zadnego problemu z ich szybkim aplikowaniem.Wchodzą dośc lekko,bez bólu.Faktycznie mam dośc wąską i ciasną,ale 1 palec moze mi wejsc bez bólu... Od czasu do czasu -stosuję tabletki dopochwowe-przeciwgrzybiczne gdyz sporadczynie mam uplawy. I tez nie mam problemu z ich glebokim wlozeniem i dopchaniem. Zawsze wkładam na noc gdy lezę,aplikacja trwa kilka sekund. Nigdy nie mialam zadnych komplikacji. Az do wczoraj. Gdy chciałalam wlozyc profilaktycznie tabletkę z kwasem mlekowym...zaniepokoilam się bo nie moglam tego zrobić. Poczulam straszliwy bół i opór scianek doslownie jakby mi tam wszystko zaroslo.Tabletka nie weszla nawet na 1 cm. Męczylam się z 20 minut,probowalam na wszystkie strony,bolalo niemislosiernie,tabletka byla wypychana , a ja nie wyczulam w sobie zadnego otworu miedzy tymi faldami,tabletkę coś blokowalo i wypchalo na zewnatrz.Zmienialam pozycje i bylam rozluzniona a nie wyczuwałam zadnego otworu choc probowalam we wszystkie strony. Zawzielam się i na silę wepchnełam ,ból kłujący ktoego nigdy nie mialam,byl jakbym chciala coś przecisnąc przez ucho od igly. Dzisiaj rano obudzilam się z mocnym bolem podbrzusza. Poszlam się wysikac,poczulam straaaszny ból jakby w cewce moczowej?,i strumien moczu nie byl zbyt mocny choć czulam wielkie parcie.Sikałam 5 godzin po tym i podobnie straszny ból przy sikaniu i 10 minut PO-jakby w cewce moczowej. Proszę o radę,czy wszytko ze mną ok,? czy moglam zle wlozyc tabletkę skoro robię to 5 lat? czy powinnam sie martwić?czy bol przejdzie? dodam ze to reklamwoana tabletka ktora niby po 30 min sie rozpuszcza i wchlania.

Gość gość
Pozbyj się cnoty i nie będziesz mizła problemu

Gość gośćmlooodaadziew
czy ktoś iinny-fachowy moze mi coś podpowiedziec??? mieszkam w malej miejscowosci,bardzo ciezko sie dostac do ginekologa na Nfz.I Gdzie bym jej "tam" -krzywo,?nie wlozyła- Prawie rozpuszczała mi się w palcach po 15 minutach walki, wiec nie sadze zeby bol byl spowodowany przez tą rozpuczoną pewnie tabletkę. a boli mnie cewka moczowa dzisiaj jak oodaję mocz i jak siadam na fotel.

Gość gość
może to infekcja dróg moczowych i dlatego boli przy sikaniu a reszta to opuchnięcie przy tej infekcji albo grzybicy? może obie naraz-trudno wróżyć...Przy grzybicy dobrze działa clotrimazolum, probiotyk póki co możesz kupić doustny i smarować się provag żelem-też ma kwas mlekowy.A na infekcję pęcherza dobra jest furagina.Wszystko to bez recepty...

Gość mlodda
dziekuje ci bardzo za radę:) caly dzien sie zamartwiam.Mam uraz do ginekologów i nie chcialabym znowu do niego isc.(zawsze slyszę -jak pani nie wspolzyla to nie moge pani zbadac.i zwykle dają jakiś probiotyk na odczepne). Owszem mam problem z nawracajacą grzybicą (zwłaszcaa teraz gdy sobie popuscilam i jadłam duzo slodyczy).Objawia się u mnie to swądem i obfitymi uplawami.(clotrimazolum czesto na stosuje swiąd). Zastanawia mne to bardzo dlaczego nie moglam w nocy wlozyc tej 1cm tabletki???dlaczego to tak straaasznie bolalo? i dlaczego bol cewki jest od dzisiaj? Kilka miesiecy temu mialam lekkie szypanie w cewce i parcie na mocz a nic nie lecialo,zrobilam posiew moczu i wyszlo czysto. Dolegliwosci ustąpily bo zaczełam duzo pić i jesc zurawinę.

Gość gość
Ja też tak kiedyś miałam i okazało się, że to właśnie jest zapalenie pęcherza (piekło,swędziało nie tylko podczas oddawania moczu).Leczyłam się domowymi sposobami np.kąpiele wodne z szałwią i też piłam sok z żurawiny.Pomogło ale na chwilę.Lekarz kazał mi brać Furaginę która działa właśnie na bakterie a dodatkowo farmaceutka poleciła mi lek Lactovaginal (z którego włożeniem nie będziesz miała problemu)jest on właśnie na upławy,pieczenie i też po leczeniu środkami przeciwbakteryjnymi.

Gość gość
Dziwne, że lekarz nie chciał Cie zbadać. Kiedy byłam 1 raz poszłam do pani ginekolog, bylam dziewica. Powiedziala wtedy ze sprobuje zbadac mnie normalnie, a gdy sie nie uda to przez o***t. Na szćzescie sie udalo, byla delikatna.