Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wlasnadzialalnosc

Drogie Mamy mam do Was pytanie

Polecane posty

Gość wlasnadzialalnosc

Chciałabym wiedzieć gdzie najczęściej kupujecie akcesoria dla swoich niemowlaków? Chodzi mi np. o butelki, smoczki, wszelkiego rodzaju grzechotki, gdzie kupowałyście wyprawkę dla swojego malucha? Czy gdybyście w okolicy miały sklep typowo z branżą dla niemowlaków i dzieci do około 1 roku życia czy często byście go odwiedzały? Pytam bo chciałabym z mężem założyć własną działalność. A dokładnie sklep właśnie z akcesoriami dla dzieci typu smoczki, butelki, laktatory, podgrzewacze, grzechotki ale również inny większy asortyment jak łóżeczka, przewijaki, materace itd. Miasto ma około 15 tyś mieszkańców a w okolicy jest dużo mniejszych miejscowości. Do najbliższego dużego miasta jest 50 km. Dodam że w miejscowości w której chcemy założyć działalność oprócz rossmana i pepco właściwie nie ma innych sklepów w którym są rzeczy dla niemowlaków. Jak myślicie czy ten pomysł ma szanse powodzenia? Nie chcemy mieć też bardzo wygórowanych cen bo zdaje sobie sprawę, że nie jest to bardzo bogate społeczeństwo, ceny porównywalne do innych sklepów z tym, że chciałabym mieć o wiele większy asortyment. Jak myślicie czy to ma szanse powodzenia?

Gość gość
Myślę, że warto spróbować, możesz do tego zająć się też sklepem internetowym.

Prowadzenie sklepu internetowego oprócz stacjonarnej działalności to dobry pomysł, zwiększa możliwość zarobku. Jeżeli jest nisza w Waszej miejscowości to warto spróbować.

Myślę że tak, o ile rozszerzycie działalność o sprzedaż internetową, czasy są takie że wiele osób woli 3 razy kliknąć w internecie i mieć dostarczone pod same drzwi niż latać po sklepach, a drudzy wolą wszystko obejrzeć, dotknąć itd dlatego też sklep stacjonarny w dalszym ciągu ma rację bytu. Dobra strona internetowa i allegro to Wam pomoże na starcie, żeby zdobyć i zachęcić klientów możecie przez pewien czas mieć darmową wysyłkę, jeśli podpiszecie dobrą umowę z firmą spedycyjną, wcale na tym nie stracicie i jedynie zyskacie. No i jeszcze jedna bardzo ważna rzecz, reklama! Obowiązkowo funpage na fb a tam jakieś kupony zniżkowe chociaż i 10% na pierwsze zakupy, jakieś ulotki w okolicznych spożywczakach, punktach fryzjersko-kosmetycznych itp. Ja uważam że nie ma złych pomysłów, są tylko źle zorganizowane. Mam nadzieję że przydadzą się moje rady, powodzenia! :)

Myślę, że ma. Ja takie rzeczy stacjonarnie kupowałam zazwyczaj w Rossmanie, ale problem w tym, że asortyment był mocno okrojony. Jeździłam wiec do większych supermarketów (w których też nie zawsze było to, czego szukałam), a koniec końców - najczęściej zamawiałam przez internet. Mało jest sklepów (poza Smykiem, w którym marża jest okrutnie wielka), w którym znajdę wszystkie najpopularniejsze marki w jednym miejscu (TT, Avent, NUK, Lovi, Browns czy Medela). Jeśli masz konkretną wizję swojej działalności, próbuj - kto nie ryzykuje nie pije szampana ;)

Gość wlasnadzialalnosc
Tak o reklamie na pewno nie zapomnimy :) O sklepie internetowym też myśleliśmy ale na razie jeszcze nie jesteśmy do tego tak w 100% przekonani ;) Sama teraz pracuje w takim sklepie tylko o wiele większym i widzę jakie akcesoria są najbardziej chodliwym towarem więc myślę, że to też by pomogło.