Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Smikcia2000

Problemy z doborem szkoły . Pomocy!

Polecane posty

A więc za rok przyjdzie mi wybrać liceum lub technikum . I mam do wyboru technikum znajdujące się blisko mojej miejscowości lub liceum plastyczne (o którym aktualnie marzę ;) ) znajdujące się o godzinę drogi a mianowicie w Poznaniu (pociągiem jakieś pół godziny )Tutaj mam dylemat , co wybrać ? Wszyscy odradzają liceum bo twierdzą że się wykończe ciągłym wczesnym wstawaniem i przejazdami pociągiem (choć i tak do dworca musiałabym dochodzić pieszo a to niezły kawałek - to akurat teoretycznie najmniejszy problem ) no i do tego możliwy brak czasu na naukę i najważniejsze co później jaka praca itd . No więc pomóżcie co wybrać liceum plastyczne (z problemami z dojazdem i późniejszą pracą) o którym marzę czy technikum (blisko domu , słaby poziom i nie wiele kierunków ) ? Któraś z was dojeżdża/dojeżdżała do szkoły pociągiem ? Czy warto ?

Gość gość
Całe życie dojeżdżałam. O której musiałabys wstawać i o której byłabys w domu po lekcjach?

Gość gość
a kiedy bedziesz marzyć? i uczyc sie tego, co lubisz? po plastyku nie musiśz malowac bohomazów i przymierać głodem - możesz wybrać potem b. dochodowe specjalizacje jak reklama choćby... zależy tez , jaki kierunek wybrałabyś w technikum. zależy, czy czujesz plastyke, obraz , sztuki wizualne , czy po prostu " chciałabys nauczyc sie rysowac. Bo jak tego nie czujesz, to plastyk da ci warsztat i zostaniesz tylko z zawodem, którego nie rozumiesz i zawsze beda lepsi od ciebie

Plastykę uwielbiam. Ale żeby się tam dostać trzeba dostarczyć pracę z malarstwa ( :) ) rysunku ( :/ ) i kompozycji przestrzennej ( :( ) . No i cena biletów na pociąg . Orientujecie się może czy są jakieś zniżki dla uczniów czy coś w tym stylu ?

Gość gość
Ja pierdolę. Humanistka zasrana, a nie umie sobie zniżki na pociąg znaleźć. :o Weź dziecko idź do szkoły specjalnej.