Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W co inwestować w 2015 roku?

Polecane posty

Gość gość

Mam trochę oszczędności i zastanawiam się w co je zainwestować? Zależy mi na tym aby było to bezpieczne - a więc pewnie zysk nie będzie efektowny.

Gość szy
zalezy ile masz:D a zysk powinien byc EFEKTYWNY, a efektowna to ty:P ale to tak na marginesie:D

Gość gość
Zainwestuj w jakąś studetke. Poskakasz se potem ja do burdelu niemieckego sprzedasz:-)

Gość kmalk
Zgadza się, ale trzeba mieć świadomość tego, że są to rzeczy które przynoszą bardzo mały zysk. Lokaty to obecnie max 3% w skali roku. Podobnie z kontami oszczędnościowymi. Często jest tak, że w ofertach lokat są limity czasowe i kwotowe. Czyli np można założyć lokatę na 4% w skali roku, ale dotyczy to jedynie nowych środków oraz załóżmy do 20 tys zł. Czyli chodzi o to, aby złapać klienta. Bo zysk to 200 zł i od tego odjąć trzeba podatek belki. Tu masz jeszcze kilka dyskusji na temat tego gdzie warto obecnie inwestować: http://www.forum-kredytowe.pl/f151/ Jeżeli chodzi o bezpieczne opcje to są one obecnie mało popularne.

Gość macier
Kwestia tego ile środków posiadasz, ale generalnie w tym momencie można zarobić na prawdę fajne pieniądze, tylko na rynku nie ma środków. Pytanie - czy się pojawią? JARTOM ma wolne biurowce, hale magazynowe i dopiero tutaj można oczekiwać poważniejszych inwestycji.

Gość gość
złoto, ropa

Gość kafeteryjny analityk giełdowy
złoto i ropa ale to długoterminowo minimum rok

Gość jasznek
Kwestia środków, ale mając naprawdę duży kapitał można wejść w JARTOM i przejmować hale magazynowe. Kiedy po raz ostatni były takie możliwości? No właśnie - wiele zależy od dalszego rozwoju na rynku.

Gość gość
10:39-"ropa"?-miałam "lokatę petroinwestycyjną" w banku millenium- 1, 5 roku. Dostałam tyle samo ile ulokowałam. Millenium 1, 5 roku obracał moimi pieniędzmi ZA DARMO ŻENADA

Gość OLO88
W ZŁOTO

Gość gość
w złoto i diamenty

Gość gość
Skontaktuj sie z tą firmą podaje ci nr tel 606 646 746. Pomogli mi w wyborze towarzystwa ubezpieczeniowego, aktualnie dbają też o moje środki na lokacie. Rzetelni, solidni, uczciwi.

Gość Marzena63
Jak nie wiesz w co zainwestować a chcesz, żeby wyszło to jak najlepiej, to może warto skontaktować się najpierw z doradcami finansowymi? Ja od siebie mogę polecić http://finatio.pl/ Uczciwi ludzie i mają naprawdę sporą wiedzę. Pozdrawiam

Gość horatius
mam wrażenie, że ludzie nie doceniają funduszy inwestycyjnych, a warto się zainteresować sprawą jak pojawiają się możliwości zainwestowania pieniędzy, czasem jeszcze jakaś nadwyżka na koniec kwartału się zdarza ;) tyko trzeba trochę zorientowania w temacie. albo skorzystania z profesjonalnej pomocy. ja sam mogę zarekomendować pana Bralczyka z Wa-wy, świetny człowiek, ze sporą wiedzą, w temacie funduszy

Gość Martinez33
Z tego co zdążyłam już zauważyć, bardzo opłaca się inwestować w nieruchomości. A najkorzystniejsza inwestycją jest inwestycja w hale stalowe. Spore teraz zapotrzebowanie na takie właśnie hale. Sprawdzałam, kto stawia właśnie takie hale i wiem, że ta firma http://www.amwin.pl/, zajmuje się stawianiem własnie takich hal.

Gość pibeks
Jednak z okazji na poważnie, zobaczcie to - http://www.jartom.com/Do-kupienia-hale-i-biuro-w-miejscowosci-Sadowa|33-tys-m2-w-Prologis-Park-Chorzow-dla-Moto-Profil?utm_source=Newsletter&utm_medium=e-mail&utm_term=Newsletter47&utm_campaign=link_CLG#CLG I ogólnie to właśnie w nieruchomościach drzemią największe możliwości. Może w ten sposób długoterminowo fajnie zarobić.

Gość gość
Inwestowanie w akcje to wbrew pozorom ciężki kawałek chleba. Trzeba wiedzieć co się robi, aby nie stracić swoich pieniędzy które niejednokrotnie są oszczędnościami całego życia. Sam ostatnio zainwestowałem w akcje Grupy Jaguar, ale mimo wszystko śpię spokojnie.

Gość vdvv
Zyski z inwestycji w elektrownie wiatrowe są bardzo duże. Jak najbardziej polecam taką inwestycję, najlepiej w Pracowni Finansowej. Posiadają 100% gwarancji skupu energii przez elektrownię, co robi największe wrażenie pod względem ograniczenia ryzyka płynności. Według mnie nie ma lepszej opcji na zainwestowanie zaoszczędzonych pieniędzy.

Gość Hamai
Próbowałeś/aś grać na giełdzie? Można tam zainwestować pieniądze a przy pomocy programów wspomagających jak np. debarex (którego sama używam) minimalizujesz straty. Przynajmniej ja sama jeszcze nic nie straciłam. zyski jak na razie mam nie wielkie bo nie inwestowałam dużych pieniędzy ale widzę że to działa ;]

Gość malinka880
A co powiesz na inwestycje w srebrne monety? Albo złote? To zawsze jest pewnie ulokowany pieniądz. Na http://denarius.pl widziałam, że są różne do wyboru i takie monety lokacyjne stają się znów popularne.

Gość gość
wg mnie wciaz oplacalne jest inwestowanie w pozyczki pozabankowe. sam jestem czlonkiem Klubu Inwestorow, mam juz kilka pozyczek za soba i powiem szczerze ze naprawde fajne pieniandze mozna na tym zarobic

Gość amerla
A według mnie to w ziemię. To zawsze się prędzej czy później zwraca. Poza tym na http://geosystem.olawa.pl że geodeta bez problemu może nam podzielić taką działkę i część np. można odsprzedać.

Gość pppilka
Ja jak zaczęłam się interesować takimi zagadnieniami to jesdnak potrzebowałam jakiejś pomocy, zdecydowałam się na systemy transakcyjne z Debarex i teraz muszę przyznać, że wybór był grzechu wart;)

Gość lanka002
Wejdź sobie na http://www.grunttozysk.pl/ i zobacz, że można zarobić i to całkiem nieźle na przekształcaniu działek. Bardzo fajna opcja, bo nie trzeba jakoś dużo wkładać od siebie.

Gość tereskazleska
Propozycja programu grunttozysk.pl jest bardzo ciekawa, tym bardziej, że grupa Saveinvest ma spore sukcesy w inwestowaniu w grunty rolne. Fajnie, że można zacząć zabawę płacąc za działki w atrakcyjnych poniekąd miejscach w ratach. Więcej osób może przystąpić dzięki temu do programu. Nie znam nikogo, kto mądrze zarządzając i inwestując w nieruchomości stracił. To szansa na ulokowanie środków np. na emeryturę.

Gość emelya
Słyszałam jakiś czas temu o grunttozysk i muszę powiedzieć, że nie jest to raczej złe rozwiązanie. W końcu, nie wkłada się tam dużych kwot, a zysk może być znaczny. Jak ktoś ma wolne środki do zainwestowania, to realnie powinien się nad tym zastanowić.

Gość gość
Z tymi inwestycjami nie jest prosty temat, bo jak już gdzieś są zyski, to raczej ryzyko spore. Mówi Wam coś Blue Investment Group? To jeden z tematów jakie monitoruję - obligacje prywatne. Goście mają mega biznes, bo są prawnie dopuszczeni do kupowania mieszkań z rynku bankowego za 30 proc. wartości. Trochę to nie do wiary, ale widzę, że zyski wypłacali co kwartał, a są one znacznie większe niż przy lokatach. Jest sens?