Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chudnąć 2 kg tygodniowo.

Polecane posty

Gość gość

Da się zdrowo? Wyliczyłam, by chudnąc 2 kg tygodniowo mój organizm ma przyswajać 640 kcal dziennie. Oczywiście nie zamierzam się głodzić. Poprosiłam dietetyka o sporządzenie mi zdrowej, zbilansowanej diety 1000 kcal a różnicę chcę spalać poprzez sport. Jest to do wykonania czy tylko tak ładnie wygląda w liczbach? Dodam, że mam do zrzucania ok. 20 kg a mam wesele kuzynki w maju.

Gość gość
Wez sie puknij w ten pusty leb... schudniesz z uszczerbkiem na zdrowiu w najlepszym razie tak sie zrazisz do tego zdrowego trybu zycia ze za pol roku znowu bedziesz gruba jak balon tylas iles czasu to i chudnac bedziesz dluzej proste daj sobie pol roku na 20 kg i tak bedziesz musiala zrezygnowac z wielu rzeczy i aktywnie cwiczyc sama dieta nie daje szybkich efektow ...

Gość dietetyczka aaa
i dietetyk chce Ci taką dietę ułożyć ? ja bym tego nie zrobiła... 1kg tygodniowo, to tak, 4 w miesiącu i nie na diecie 1000kcal

Gość gość
Ja mam małą nadwagę ok 8 kg no i trzeba się zabrać do roboty nie ma co czekać na cud. Chodzę już na fitness, staram się nie objadać na wieczór ,ale powiem nie jest lekko. Słyszałam na fitnessie , żę dziewczyny dodają do diety zieloną kawę max, ponoć działa waga idzie w dół. zielonakawamax.pl

Gość gość
Przecież dieta 1000 kcal jest bardzo popularna i polecana. To przy niej nie można już ćwiczyć bo nie daj boże schudniesz więcej niż 1 kg tygodniowo????

Gość gość
2kg na tydzien mozliwe jezeli nie masz zadnych obowiazkow pracy... efekt skora jak u mopsa do usuniecia tylko skalpelem czytaj totalna glupota

Gość gość
Oj, niekoniecznie skóra jak u mopsa. Jeśli rzeczywiście będzie ćwiczyć rzetelnie to nie powinno być tragedii. XXX W sumie te 600 kcal to zjedzone 1000 kcal i godzina na rowerze dziennie. Nie jest jakoś super extra zdrowo ale bez przesady - nie ma tragedii. Jak dieta mądrze ułożona i jeszcze jakiś suplement witaminowy wrzuci to nie powinna zrobić z siebie kaleki. XXX Zawsze zdrowiej niż te idiotki, które jedzą 500 kcal i chudną 15 kg w miesiąc.

Gość dietetyczka aaa
polecana nie wiem przez kogo, ja nie polecam mniej niż 1200 kcal, i to zależy od otyłośc***acjenta, bo jeśli chce zrzucić 10 kg to 1200 jest często mniej niż jego podstawowa przemiana materii i do tego niech jeszcze taki pacjent ćwiczy... powodzenia

Gość gość
a 4kg miesięcznie to po prostu bezpieczne dla zdrowia

Gość gość
4kg to bePiecznedla zdowia? Wiesz ile trzeba spalic kalorii zeby spalic gram tluszczu? ...

Gość suchaAnka
4kg w miesiąc? To optymalne odchudzanie, taki spadek ogranicza występowanie jojo, pamiętaj, im szybciej schudniesz, tym prawdopodobieństwo większe. Nie chcesz się katować ćwiczeniami i dietą stosuj suplementy wspomagające odchudzanie, z Acetomale schudniesz przy umiarkowanej diecie i wysiłku.

Gość gość
Najlepsza jest dieta przyspieszająca metabolizm

za szybko, 1kg tydzien jest optymalnie. Glodzac sie i cwiczac ponad sily szybko wpadniesz pulapke i rzucisz to w cholere.

takie tempo odchudzania i taka kaloryczność diety to niemal gwarancja efektu jo-jo i problemów ze zdrowiem. dietetycy zalecają chudnięcie w tempie nie większym, niż 1 kg tygodniowo, natomiast kaloryczność diety nie powinna być mniejsza niż 75-80 % dziennego zapotrzebowania - np. jeśli zapotrzebowanie na kalorie wynosi 2000 kcal, to nie powinno się jeść mniej niż 1600 kcal. http://zdrowe-odzywianie-online.pl – zdrowe diety, skuteczne odchudzanie, zdrowa żywność