Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dagienka

40 plus odchudzanie grupa wsparcia

Polecane posty

Gość dagienka

Hejka jestem po 40 -tce , dzieci dorosłe , obiady już jedzą poza domem. Hura, hura. Nie trzeba stać godzinami w tej kuchni i wymyślać co jutro na obiadek. Czasu więcej dla siebie. Zapisałam się więc na fitness i chodzę już ok 2 lat regularnie na różne zajęcia. Waga moja coś mało spada to chyba ten wiek , że tak łatwo te kilogramy nie uciekają. Tak sobie pomyślałam , że taka grupa to dobra rzecz razem może będzie łatwiej osiągnąć cel u mnie tak ok 7 kg na początek . No i na wieczór to podjadanie. Zapraszam chętne Panie i Panów.

Gość gość
dagienka, kotku schudniesz jak pogalopujesz na moim koniku, zrobimy to w gumce jeżeli masz męża-żeby o niczym nie wiedział:)

Gość alabella
Nie zwracaj uwagi na palanta. Ja miałam aspirację by wraz z nowym rokiem zacząć odchudzanko, ale oczywiście z planów nic nie wyszło... A kiedy w połowie stycznia chciałam się wziąć za siebie to mamusia wpadła z pączkami :). Teraz mamy luty także pełne skupienie i motywacja! Z 72,8kg do 70kg w miesiąc, taki mam cel. Możliwe?

Dagienka, pomysł na grupę bardzo fajny. Jest podobnych grup całkiem sporo ale jak widziałam wszystkie są dość ściśle złożone a ja chciałam zacząć moje odchudzanie w mniejszym gronie :). Co do mnie to Mam na imię Agata i mam podobną sytuacje dzieci się wyprowadziły - trochę tutaj pusto i czasu więcej wiec pomyślałam by wziąć się za siebie trochę, ale samemu to ciężko jest się zmotywować niestety. W grupie siła będę w miarę czasu jak najczęściej pisać co jem i jak idzie mi walką o lepszą sylwetkę.

Co do pana powyżej mogę przekazać 3 rzeczy: Po pierwsze wydajesz się dość zdesperowany by opisywać takie rzeczy w temacie 40+ w grupie odchudzania :>. Po drugie widać tryskasz wręcz odwagą i pewnością siebie wypisując takie głupoty jak ,,gość", - wow pewnie teraz czujesz rozpierającą cie dumę po tak błyskotliwej wypowiedzi. Po 3 szczerze szkoda mi twojej matki bo widać musiała być naprawdę bardzo zapracowana by nie mieć czasu cię wychować za co powinieneś być jej wdzięczny - poświęcała swoje siły, czas i energie na takiego śmiecia. Na koniec chciała bym dodać że mam nadzieje cię tutaj nie widzieć więcej bo widać cierpisz na chory brak pewności siebie skoro musisz się dowartościowywać w taki sposób. Smutne zgłoś się do kogoś może ktoś ci pomoże, ale radziłam by zmienić poziom wypowiedzi i słownictwo :) Pozdrawiam

Gość konwaljja
Witam dziewczyny :). Ja walczę z nadwagą od początku grudnia. Wiem, niezły okres sobie wybrałam przed świętami, ale jakoś przez niego przebrnęłam. Obecnie z 71 kg zeszłam do 69 kg, mam 163cm. Szczególnie w styczniu zwiększyłam intensywność ćwiczeń. Nie mam za bardzo pomysłu na dietę, póki co po prostu odstawiłam pizze, spaghetti i tego typu rzeczy. Będę tutaj zaglądała i patrzyła jak wam idzie :). Jak macie jakieś rady co do diety to jestem otwarta..

Gość alabella
Właśnie wróciłam z godzinnego biegania! Jestem padnięta... Ale jak trzeba to trzeba!

Gość gość
Ciezko jest schudnac po40 tez walcze caly czas

Gość gość
tez się dołączę na sniadanie zjadłam dwa jajka sadzone i 3 kromki ciemnego powietrza później dwie gruszki i salaterka tartych buraków a jestem gruba młodziez je hamburgery, buły wielkie na sniadanie , pija kole a sa szczupli mój syn wpieprza jak smok jest chudy a ja mam nadwagę :O podobno dlatego bo sie nie ruszam więc dziś muszę wyjść na długi spacer ale boję się że będę po nim głodna i chwycę za pieczywo albo jakąś obfitą kolację :O

Spokojnie dasz radę, i nie daj sobie wmówić że po spacerze będziesz się obżerać. Spróbuj po pracy jak wrócisz i wypoczniesz przejść się na 20min max (np. do sklepu) a potem w domu łap marchewkę obierz i wcinaj. Ja tak zrobię opisze wam jutro jak mi poszło :D

Gość gość
Bo mlodzi maja inna przemiane jak my po40 tez kiedys bylam wrecz chuda moglam jesc wszystko w duzych ilosciach a teraz niestety musze wszystko ograniczac,moja corka tez je jak chlop a chuda jest az pozazdroscic

Gość gość
Tez sie czailam zeby isc na spacer ale zawsze cos w domu a teraz za pozno

Gość gość
to ja walcze z wami :) zaczynam od 54 cel do osiagniecia 48

Gość gość
Ja jestem na diecie garstkowej i jem co 3 godziny dzieki temu nie dojadam i nie czuje glodu oprocz tego codziennie na czco biore 2 lyzki oleju lnianego i pije przed sniadaniem szklanke wody z cytryna.

Gość gość
I miedzy posilkami w ogole nic nie jem nawet owocow tylko pije wode zrodlana.

Gość gość
Nie jem pieczywa jasnego i nie uzywam zadnych tluszczow do smarowania

najgorzej to dopuścic siebie do wielkiego zglodnienia i wtedy człowiek się rzuca na żarcie w lodówce trzeba tego unikać i własnie jeść o wyznaczonych porach

Gość lucia45
I przedewszystkim nauczylam sie jesc sniadania bo nigdy nie jadlam

Gość lucia45
Ja tak wlasnie robilam nie jadlam caly dzien a potem wszystko co popadnie i tylam

Gość lucia45
Ten gosc 19.23 to ja jestem na garskowej zalozylam nicka

Gość polka38a
dzięki za temat :) - też się zabieram za schudnięcie ale się ociągam straaasznie... - grunt to plan i dobra organizacja :) - ćwiczycie dziewczyny same w domu coś? - a pamiętacie sławetny callanetics?

Gość gośćl
Ja sie rok przygotowywalaw do diety tylko mowilam a jutro i jutro ale jak mi cisnienie zaczelo skakac i wyniki zle wyszly to sie wzielam w koncu.jezdze na rowerze stacjonarnym co 2 dni

Gość lucia45
Ja sie rok przygotowywalaw do diety tylko mowilam a jutro i jutro ale jak mi cisnienie zaczelo skakac i wyniki zle wyszly to sie wzielam w koncu.jezdze na rowerze stacjonarnym co 2 dni

Gość lucia45
Nie wiem o co chodzi raz mi nick wyskakuje raz gosc

Gość lucia45
A co byl ten calanetis bo nie pamietam jakie to cwiczenia byly

Gość gość
Cos widze babki ze nie chce wam sie pisac albo czasu nie macie a moglibysmy sobie cos po doradzac zawsze to inaczej