Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

za tydzien mam cc, umieram ze strachu

Polecane posty

Gość gość

poradzcie jak sie go pozbyc. Przeraza mnie swiadomosc w trakcie i mozliwosc odczucia bolu

Gość gość
Nastawiaj sie na najgorsze, wtedy na pewno okaze sie ze nie bylo tak zle jak myslalas :) to jest tylko pewien dyskomfort przez ktory musisz przejsc, trwa moze gora 30min z szyciem? Jak nie przez cc to dziecko wydostanie sie sn a pamietaj, ze to jest duzo gorszy bol ;)

Gość gość
dziękuj Bogu za CC,ja rodziłam naturalnie to była rzez. Nigdy wiecej nie urodze dziecka

Gość gość
czy wkłucie w kręgosłup boli?

Gość gość
wiem ze nie boli, tego akurat sie nie obawiam

Gość gość
Po będziesz na lekach przeciwbólowych:) moja znajoma w 9 dobie czuła się świetnie nic już jej nie bolało ( ja po sn 2 tygodnie usiąść nie mogłam) nie martw się,będzie dobrze

Gość gość
W 9 dobie? Ja czułam sie dobrze w 2 dobie i to bez leków przeciwbólowych. Jak schodzio znieczulenie to poprosiłam o cos dostałam cos na ból bo dziwnie mnie rwało w brzuchu i to był jeden jedyny raz. Jak wstałam tak juz poszłam i bez problemu bylo

Gość gość
Zastrzyk w kregoslup nie boli, jest nieprzyjemny, czujesz takie cieplo miedzy kregami. Tylko patrz, zebys naprawde nic nie czula jak Cie beda szczypac czy nic nie czujesz, jesli bedziesz czula krzycz, niech Ci narkoze dadza. U mnie nie dzialalo i mialam narkoza,

Gość gość
ja mam za 3 tygodnie i tez mam nerwa, pierwsze dziecko tez cc ale usypiali mnie bo mały stracił tetno, a tu bede swiadoma wszystkiego:/

Gość gość
Nie boj się.Wkłucie w kręgosłup to delikatny dyskomfort,dużo gorzej wspominam zastrzyk domięśniowy w pośladek:) ja cc przeszłam lepiej niż przeziębienie.Będzie ok:)

Gość gość
wkłucie w kręgosłup boli tak jakby ktoś ci wbił paznokieć w skórę, ja się nastawiałam na najgorsze, a to było najfajniejsze ze wszystkiego.

Gość gość Benia
miałam cc 4 lata temu :) wkłucie nie boli czujesz ciepło i rozpieranie w kręgosłupie. Cięcie i szycie bardzo szybkie ok 20 min ze wszystkim :) cc miałam we wtorek w nocy, a w czw po południu byłam w domu. Czułam się na tyle dobrze, że łapałam się na tym jak biegałam po schodach, czy też za szybko poderwałam się z łóżka - i wtedy zabolało podbrzusze. Na dodatek nie krwawiłam praktycznie wcale - troszkę różowej wody, nosiłam normalne podpaski. Szczęście, że miałam cc bo chyba bym nie urodziła 4700 to dobry okaz ;)

Gość gość
Statystycznie 8 na dziesiec kobiet bardzo dobrze czuje sie po cc Statystycznie 2 na 10 kobiet po sn czuje sie bardzo dobrze

Gość gość
Jak ja Ci zazdroszcze....ja mam za tydz ale wywolanie sn jak przez 4h akcja sie nie rozwinie to bedzie cesarka. Kicham w gacie bo moge poczuc przyjemnosc jednego i drugiego a sn juz rodzilam i pamietam ze do przyjemnych nie nalezy

Gość gość
Ciesz się ze cc. Ja miałam CC i jestem szczesliwa - jak słysze od znajomych o naturalnym porodzie i z szytym kroczu - masakra :((

Gość gość
dziekuje wam dziewczyny, troche mnie uspokoilyście:) wierze ze bedzie dobrze!!

Gość gość
Ja złe przechodziłam cesarkę chodź miałam ja w wieku 20 lat prywatnie rekonwalescencja jest okropna i większość kobiet które miały pierwszy poród SN i potem cesarkę mówią ze SN jest lepiej ale da sie prężyć aktualnie jestem 4,5 miesiąca po i nadal czuje kłócie w tamtym miejscu dochodziłam 3 tyg 40 stopnie gorączki złe to wspominam mysle ze na długo nie zdecyduje sie na kolejne narazie muszę schudnąć i nawet ceiczenia przez ta ciecie złe sie robi szkoda ze zdecydowałam sie na cesarkę moze by samo wyszło dziecko

Gość gość
gosc Benia a ile wazylo Twoje dziecko jak mialo 4 miesiace?

Gość gość
Ja urodzilam pierwsze sn i cesarka w porownaniu z sn to cod miod i maliny ale tak jak pisalam jakis tam maly procent kobiet ma pecha i zle sie czuje po cc , ja wyszlam z synkiem do domu w 2 dobie a chcialam po 24 h tak sie swietnie czulam . Ciecie faktycznie ciagnelo ale pielegniarka dala mi kilka dobrych rad

Gość gość
ja mialam niedawno cc, i mimo, ze nie za dobrze to przeszlam - czyt. jestem typowym wrażliwcem-dziekuje Bogu, że stalo sie jak sie stalo i wyjeli mi dzidziusia z brzucha. Pierwsze daw dni, nie liczac dnia cięcia czułam się źle, nie moglam wstac, mimo, ze musialam, prysznic na siedząco, bo mi sie w glowie krecilo - ale nie ma sie co dziwic, to jest najnormalniejsza operacja, ingerencja w brzuszku, wiec to jest normalne. Autorko, chocbys gorzej to przeszla, to i tak o niebo lepiej niz silami natury, ja bym sie na taki rodzaj porodu nie zdecydowala, nie mam odwagi, poza tym pociesze Cię. Po 4-5 dniach juz całkiem nic nie czujesz, no moze lekkie rwanie, ale to jest raczej dyskomfort niz bol, jestes tam na dole "cała" ;), blizna to tylko mala, cienka kreska, ktora u mnie po 2 tyg. bylaby ledwo widoczna, gdyby nie zaczerwienienie ;) po wygojeniu polecam Ci żel na blizny dermatix (nie jestem kryptoreklemą, zeby nie bylo) z mojego doswiadczenia-mialam wczesniej operacje na brzuchu i zbyt pozno dowiedzialam sie o takich specyfikach, blizna bedzie prawie niewidoczna. Aa i tez bardzo wazne, praktycznie nie masz połogu. Ja przechodzę bardzo lekki okres, moglabym wkladek zwyklych uzywac :). Autorko zycze Ci powodzenia i nie boj sie. Pozdrawiam cieplutko

Gość gość Benia
Gość z 7.11 Nie pamiętam dokładnie, jutro sprawdze ale chyba ok 6 kg. Był strasznym niejadkiem i chudzielcem, do dziś jest suchy. Grubiutki byl tylko po urodzeniu. Dzieci mniejsze o 1,5 kg go bardzo szybko przegonily :)

Gość gość Benia
Sprawdzałam ważył 7 kg :) za trzy tygodnie skończy 4 lata i waży ok 18 kg. jest bardzo wysoki ok 110 (najwyższy z grupy :) ) ale chudziutki. Nóżki jak patyki :)

Gość gość
up

Gość gość
ja też miałam CC, nic strasznego naprawdę, tak jak dziewczyny wyżej pisały zastrzyk znieczulający nie boli, a samo wkłucie to tak jakby cię ktoś uszczypnął, a potem czujesz mrowienie. Po CC dla mnie najgorsza była pionizacja: po 12 h każą ci wstać z łóżka i zacząć chodzić, powiem szczerze, że wtedy myślałam, że umrę, tak mnie bolało, ale dali leki przeciwbólowe i dałam radę. Trzeba się szybko zacząć ruszać i chodzić w pozycji pionowej, a nie zgarbionej i będzie OK :).