Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Martka2323

Pchły

Polecane posty

Hej,prosze pomóżcie niewiem co mam robic z pchłami w domu ... :( Lupiłam ostatnio jakis spray wypsikalam calusienkie mieszkanie,za panelami,w rowkach i wszedzie i to nic nie daje,mialam kota ale juz go nie ma a ja wygladam jak bym miala ospe,nie moge normalnie spac a gryza tylko mnie,p za tym boje sie w koncu na cos przez to zachoruje ...

Gość gość
trzeba było nie wyrzucać kota z domu ale tępić pchły na nim generalnie zasada jest taka, że trzeba bardzo często odkurzać podłogi no i oczywiście worki od odkurzacza wyrzucać

Gość gość
mam koty od 30 lat i nigdy nie miałam problemu z pchłami owszem, moje koty je miewały, ale zazwyczaj pchły trzymały się kota a nie mieszkania gdy tępiłam pchły na kocie (obróżki przeciwpchelne, kropelki na kark, metoda manualna: grzebyk, wprawna ręka) to nigdy nic mi nie skakało po mieszkaniu i nie gryzło

Gość gość
widocznie nie sprzątasz zbyt dokładnie bo z jaj pchły wylęgają się dopiero po kilku dniach teoretycznie po dokładnym wysprzątaniu i wysprejowaniu mieszkania nie powinno być pcheł dokładne odkurzanie co tydzień załatwiłoby sprawę, pytanie jak często odkurzasz i myjesz podłogi ? odpowiedź na to pytanie wyjaśni czemu masz problem z pchłami z tego co pamiętam, pchły z jaj wylęgają się chyba w 10 dni

Gość gość
wystarczy sprzątać mieszkanie co 4-5 dni i pcheł nie będzie masz pchły bo jesteś brudasem

Gość gość
Pozbądź się dywanów , chodników na parę dni. Gdy masz możliwość wywies je na dwór na 2 dni najlepiej. Wypierz koce, kołdry wywies na dwór, Wypierz pościel. Ja mój pokój wypsikalam muchozolem, nie w chodziłam tam dwie godziny, potem następna godzinę wietrzylam i tak z tym muchozolem przez 3 dni

Gość MaggieMagMag
Jak mmialam to cholerstwo to odkurzalam mieszkanie codziennie. Mylam podlogi, pralam wszystko, kupilam taki proszek do posypania w domu i zostawilam na caly dzien. Niestety mieszkam za granicą, wiec musisz poszukac w sklepie dla zwierzat czegoś podobnego. Teraz profilaktycznie sypie raz na kwartał tym proszkiem bo podejrzewam, że pchly moga isc z klatki schodowej. Powodzenia

Gość gość
Baza Modelek – pacjentek na szkolenia medycyny estetycznej dla lekarzy prowadzi nabór na wiosenny panel. Szkolenia prowadzone są wyłącznie przez uznanych lekarzy. Wszystkie zarejestrowane modelki/e w okresie półrocznego panelu mają zagwarantowane uczestnictwo w co najmniej jednym szkoleniu medycyny estetycznej, podczas którego będą poddane bezpłatnym zabiegom. Rejestracja modelek/i trwa do 15 lutego 2015r Ze względu na bardzo duże zainteresowanie naborem do Bazy Modelek oraz limitem miejsc organizator zastrzega sobie możliwość skrócenia okresu naboru Preferowany wiek modelek od 35 do 65 roku życia. http://bazamodelek.com/formularz-kontaktowy

Gość gość
dzieciaki przytargały mi strasznie zapchloną kocinę do domu -kupiłam ASCYP w sklepie ogrodniczym rozpuściłam w wodzie popsikałam mieszkanie zostawiłam zamknięte na pół godziny pózniej wywietrzyłam i po kłopocie-polecam,naprawdę działa-ani jednej pchły,a naprawdę było czarno...

Gość gość56
Używałam tego. Ten preparat jest co najmniej beznadziejny i nigdzie nie ma napisane czy jest dla kotków bezpieczny, a nie wszystko można przy nich uzywać. Ja stosowałam fiprex wiem chociaż ze na bank nie zatruje kota.