Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotiki

jak stracić faceta z "dobroci serca" i zyskać nowego .

Polecane posty

Gość kotiki

Akcja miała miejsce kilka lat temu gdy jeszcze studiowałam. Byłam wtedy w związku z 34letnim ratownikiem medycznym. Z racji kierunku studiów i ogólnego współczucia wobec chorych udzielałam się jako wolontariuszka na oddziale dziecięcym. Bywałam tam często dlatego również, że mój facet z racji wykonywanego zawodu nie był tak dyspozycyjny jak w zwykłym związku. Wizyty te dawały nam możliwość widywania się częściej- jeśli akurat nie byli w trasie. Od jakiegoś czasu facet coraz częściej napominał o ślubie, dzieciach itp. Byłam na 2 roku więc się nie paliłam do tego ale w dalszej perspektywie nie wykluczałam. Przypadkiem dowiedziałam się,że mój wykładowca z 1roku trafił " do nas" po wypadku samochodowym. Był jednym z niewielu na uczelni,którzy dali zaliczyć jakieś niepowodzenia lub zaległości w innym terminie. Gość wymagający ale z ludzkim obliczem. Postanowiłam go odwiedzić. Pogadaliśmy trochę o d...pie marynie i zaczełam się zbierać a on mi wyskakuje z prośbą czy mogę mu coś tam z chaty przynieść bo on sam przecież nie może a nie ma kogo poprosić. Siostra w innym mieście, znajomi zapracowani itp. Średnio mi to odpowiadało ale jakoś nie miałam sumienia olać prośby. Przywiozłam co trzeba i tak od czasu do czasu zaglądałam do niego. Mojemu facetowi było to nie w smak. Był cholernie zazdrosny ale im on się bardziej pieklił tym ja częściej odwiedzałam wykładowcę bo nikt mi nie będzie mówił z kim mam się widywać. Konflikt narastał aż kiedyś w trakcie awantury usłyszałam,że nie dorosłam do związku i on nie chce z kimś takim zakładać rodziny. Kazałam mu szukać szczęścia u innej i tak się rozstaliśmy. Gdy wykładowca wyszedł ze szpitala kręcił się wokół mnie. Tak skutecznie,że do dziś jesteśmy w związku i spodziewamy się dziecka. A mój były... właśnie jest w trakcie rozwodu. Spotkałam dziś jego żonę, która żaliła się,że jest niedojrzały, niby chce dziecka a sam jest jak dziecko. Jak to się dziwnie układa w życiu...

Gość gość
i po c**j bylo tyle pisac ??? ..... srak

Gość gość
i co w związku z tym? chwalisz się czy żalisz?

Gość autobahn
a ile czasu temu rozstaliście się? i czy myślisz, że to był główny powód, ta zazdrość, czy to był po prostu gwóźdź do trumny tego zwiazku?

Gość kotiki
Zazdrość była chyba gwoździem do trumny, jak teraz patrzę z perspektywy to wydaje mi się,że on narzucał swoje zdanie, lubił decydować za nas oboje a ja niestety mam taki charakter,że tego nie znoszę. Od rozstania mineło 6 lat.