Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

7 misiecznie w chodziku co sadzicie

Polecane posty

Gość gość

o tym. czy mozna juz wsadzac

Gość gość
ja bym se wsadził w jakomś młodą ogoloną

Gość gość
blagam cię idiotko. moja ma 7 miesiecy i dwa tygodnie sama staje bez żadnego chodzika...chodzik opoznia chodzenie:o nigdy w życiu!

Ale po co?? Moje pokolenie nie wiedzialo, co to chodzik, a wszyscy sie nauczylismy chodzic. Kazdy ortopeda ci powie, ze chodzik to zlo. Zmuszanie dziecka do chodzenia, mimo ze nie jest na to gotowe

Gość gość
Ty jesteś chora? Przecież zrobisz z dzieciaka kaleke!! Jestem pediatra i wiele razy widziałam jak rodzice naczytali się za dużo książek i przyspieszali na siłę rozwój dziecka, dziecko cofalo się w rozwoju o kilka miesięcy albo miało deformacje postawy ciała. Druga sprawa. Dziecko w tym wieku nie ma silnego kręgosłupa żeby stać okaleczysz je. Mam nadzieję, że ten temat to żart....

Gość gość
nie to nie ja sadzam dzieecko. tylko kolezanka. bylam zwdziwona ze corke wsadza. wiec sie pytam czy nie krzywdzi dziecka?

Gość gość
Pogrzało???? 7 miesięczne, które dopiero co stabilnie od miesiąca siedzi i nie ustoi minuty do chodzika? Gość 20:30 ma rację. Kretynka. Gościu 20:30 chodzik nie opóźnia chodzenia, chodzik je upośledza. Dziecko ma raczkować, aby ćwiczyć koordynację ruchową i mięśnie, wkładając do chodzika, można łatwo dziecku zaburzyć rozwój pod tym względem. Nie wspominam już o jego kręgosłupku.

Wystarczy poczytać parę mądrych artykułów i porozmawiać z lekarzem by dowiedzieć się że chodzik to zło ;) Ja nie rozumiem dlaczego ludzie to kupują - z wygody ? Bo dziecko włoży matka / ojciec do chodzika i spokój na jakiś czas ? Bo dla mnie innego wytłumaczenia nie ma.

Gość gość
jak zwykle jakaś koleżanka. Twoje dziecko Twoja sprawa. Moja córka w wieku 9 miesięcy zaczęła sama chodzić. Nie wie co to chodzik, ale od mądrych babć słyszałam aby za ręce prowadzać albo kupić chodzik. :) Mam swój rozum i nie muszę o takie rzeczy pytać na forum.

Gość gość
gość dziś nie to nie ja sadzam dzieecko. tylko kolezanka. bylam zwdziwona ze corke wsadza. wiec sie pytam czy nie krzywdzi dziecka? xx Koleżanka? Zwracam honor, to koleżanka jest idiotką. gosć 20:36

Gość gość
Czemu idiotka moja skonczy za tydzien 7 miesiecy i juz chodzi nic na sile po prostu rwala sie sama do chodzenia nie szlo ja posadzic bo chciala caly czas stac wiec kupilam chodzik m-c temu, mala cala w skowronkach byla bo nikt jej nie przeszkadzal a tez nie trzymam jej tam dlugo, od tygodnia spaceruje prowadzona za raczke lub na popychaczu, jej tata tez byl szybki zaczal chodzic w wieku 7 m-cy kazde dziecko jest inne i ma swoj czas

Gość gość
Moje dziecko mialo 9 miesiecy gdy babcia kupila mu chodzik i czassmi go tam wsadzsmy gdy jestesmy u babci. Mysle, ze bez przesady. Mnie mama wkladala do chodzika i nie mam problemow z chodzeniem. Synek siedzi w chodziku dwie gidziny w ciagu weekendu raz ns miesiac.

Gość gość
Tylko, że Twoje dziecko samo nie zaczęło chodzić. Moja na nogi stawała jak miała 4-5 miesięcy, ale nikt jej nie prowadzał i do chodzików nie wsadzał. Jakoś poszła w wieku 9 miesięcy, ale całkiem sama, a nie prowadzana za rączkę lub w chodziku.