Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abcdcorobicefg

Nieprzyjemny zapach

Polecane posty

Gość abcdcorobicefg

Od jakiegoś czasu zmagam się z brzydkim zapachem z okolic intymnych. Pojawił się niespodziewanie, mam 17 lat i nie współżyłam jeszcze z nikim. Zapach jest na prawdę nieprzyjemny i nie wiem czy inni go czują. Pojawia się zazwyczaj po skorzystaniu z toalety. Dlatego w domu podmywam się, a w szkole w ogóle się nie załatwiam. Czasami pojawia się tak sam z siebie, bo nie zawsze go czuć. Do dam, że nie stosuje zadnych żeli ani mydeł. Jakiś czas temu dokuczało mi swędzenie i to dość długo i chociaż nie leczyłam go przeszło mi. Co mam robić?

Gość gość
to może być grzybica pochwy. idź do ginekologa-przepisze Ci leki:) mimo ze nie współżyjesz zarazić sie mogłas bo ja tak miałam. a towarzyszy temu jakiś sluz? biały? mleczny? gesty? grudkowaty?

Gość abcdcorobicefg
Niczego nie zauważyłam na bieliźnie, tylko czasami podczas kąpieli da się wyczuć coś gęstego. A co ci przepisał ginekolog?

Gość gość
kup w aptece iladian direct plus, mysle ze moze pomoc. Jesli po jego zastosowaniu nie bedzie poprawy to wtedy do ginekologa.

Gość gość
sa globulki dopochwowe bez recepty na grzybice,masci,zele.Zastosuj.Jak nie pomoze to ginekolog i pewnie przepisze antybiotyk.Np metronidazol

Gość gość
wypróbuj iladian, zakwasza ph pochwy. Pomoże pozbyć się nieprzyjemnego zapachu i stworzy warunki hamujące rozwój bakterii

Gość gość
najwyraźniej masz stan zapalny, jakąś infekcję. udaj się do ginekologa. Bardzo na takie stany pomaga napad z kory drzewa lapacho. Pijesz 2 szklanki dziennie i przemywasz okolice intymne http://hh-life.pl/produkt/lapacho-ekogram-250g/

Gość Migea
Sugerowałabym jednak wizyte u ginekologa, bo nie jest to stan w normie, a nieleczone infekcje mogą pozostawic bardzo przykre skutki. Na sam zapach, by go troche zamaskowac i żebyc swobodnie mogła załatwiac potrzeby w szkole to kup sobie w aptece provag żel. Smaruj się nim po skorzystaniu z toalety ale przede wszystkim po kazdej kąpieli. Żel przywraca fizjologiczne pH ale tez hamuje rozwój bakterii i grzybów, które w rozkładzie mogą dawac nieprzyjemny zapach. Opakowanie żelu jest małe, łatwe w uzyciu i fajnie wygląda.