Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem 8 lat po operacji tarczycy,nie mam pol tarczycy

Polecane posty

Gość gość

Byłam zle prowadzona przez lekarza,brałam 50 hormony a przy mojej podnoszacej się wadze powinnam brać 100 hormony, Teraz biorę 150hormony już miesiąc dobrze się czuje na granicy jestem ustawiona by wejść w nadczynność by w końcu zacząć chudnac ,gdyż przytulam przez 8lat 22kilo ,od miesiąca schudłam kilogram ,zawsze to coś biorąc pod uwagę że nawet od sałaty tylam...,jak sądzicie ile czasu potrzebuje by być w nadczynności by schudnąć?

Gość gość
Ja jestem 5 lat po operacji tarczycy (wycięli 3/4). Też biorę eutyrox 100ug. Ale trochę o to nie dbam, bo czy mam tsh w normie czy nie i tak źle się czuje. Teraz tsh mam ponad 10, ale nie tyje wogóle ani po operacji ani teraz. I jest to dla mnie bardzo dziwne.

Gość gość
Bo jesteś od samego początku dobrze ustawiona,ja pierwsze 6 lat brałam 50 hormony ,potem podwyzszylam do 75 i od grudnia setki teraz 150 i widzę że waga się rusza, może potem kilogramy szybciej zaczną spadać

Gość gość
Jak mam tsh ponad 10 to nie jestem dobrze ustawiona. Więcej tych tabletek nie biorę niż biorę. Moim zdaniem to nie ma nic do tycia. Ja powiedziałam lekarzowi zaraz po operacji, że jak zacznę tyć to przestane jeść, bo niestety mówił mi że przytyje. Potrzebna silna wola.

Gość gość
gość 2015.02.02 Byłam zle prowadzona przez lekarza,brałam 50 hormony a przy mojej podnoszacej się wadze powinnam brać 100 hormony,xxxDawka hormonów jest uzależniona od wyniki TSH a nie od wagi.

Gość gość
Jeżeli ktos ma usuniętą jakąś czesc tarczycy,to tabletki musi do konca zycia zażywac i to regularnie.

Gość gość
Bo jak nie bedzie zazywał,to po prostu skretynieje.