Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prosze o interpretacje wynikow nasienia meza

Polecane posty

Gość gość

czas uplyniecia - 30 min objetosc - 3,6ml > 1,5 ml ph 8,2 > 7,2 lepkosc zwiekszona aglutynacja - brak plemnikow w 1ml 78000 000 > 15mln/ml całkowita liczba plemników 280 800 000 > 39 mln ruch postępowy 40% > 32% ******iepostępowy 32% plemniki nieruchome 28% zywotnosc 73% > 58% formy patologiczne wsrod plemników 95% ilosc plemnikow o prawidlowej budowie 5% > 4%

Gość gość
Hm przecież masz normy na wynikach więc jest ok, tyle stwierdzić możesz tak samo Ty jak i my.A o resztę pytaj lekarza

Gość gość
chyba nie jest dobrze. chyba-bo nie jestem lekarzem, opieram sie na wiedzy, a czasem ,,niewiedzy" internetowej. idzcie do lekarza, trzeba bedzie sie leczyc

Gość gość
np.ja byłam przerażona bo mój ma 2% prawidłowych więc za mało a gdzieś usłyszałam że za duża ilość plemników w ejakulacie jest zła mój ma 380>39 razy tam 10 do 6 było ale nie znam się na tych objętościach.Pierwsze co to zapytałam swojego ginekologa czy witaminy czy do specjalisty iść od razu

Gość gość
in vitro i metoda icsi-tak sie pewnie skończy

Gość gość
dlaczego wy mi piszecie ze jest zle skoro macie podane najmniejsze wartości w jakich wynik powienien sie zmiescic!! Mnie tutaj chodzi tak naprawde o morfologie to jest pytanie do osob co tez robily takie badania a nie piszcze mi glupot ze in vitro i ze jest zle. Osoby ktore robily takie badania wiedza co napisac i o co mi chodzi

Gość gość
Mój ma 2% prawidłowych plemników i na razie witaminy po 3 miesiącach ponowne badanie, Twój się mieści w normie ale jeśli chcecie coś poprawić to witaminki mój bierze salfazin

Gość gość
no i to jest odpowedz a nie jakies brednie ze jest zle

Gość gość
dlaczego wy mi piszecie ze jest zle skoro macie podane najmniejsze wartości w jakich wynik powienien sie zmiescic!! xxx dlatego: formy patologiczne wsrod plemników 95% ilosc plemnikow o prawidlowej budowie 5% > 4%

Gość gość
Według Światowej Organizacji Zdrowia prawidłowe nasienie powinno mieć: od 2 ml do 6 ml objętości Czas upłynnienia: do 30 minut pH: 7,2 - 8,0 białawy kolor zapach kasztanów powyżej 40 milionów plemników w ejakulacie 20-250 milionów plemników w mililitrze ruch plemników kategorii A: powyżej 25% ruch plemników kategorii A i B: powyżej 50% żywe plemniki: powyżej 75% plemniki o prawidłowej budowie: powyżej 30% Na wynik badania negatywnie mogą wpłynąć przemęczenie, picie alkoholu, przebyte choroby, antybiotykoterapia oraz zbyt krótka lub zbyt długa wstrzemięźliwość seksualna. W przypadku kuracji antybiotykowej wskazane jest odczekanie około 2 tygodni do wykonania badania nasienia. Czytaj wiecej: Normy prawidłowego nasienia - Dzidziusiowo.pl

Gość gość
ja mam w wynikach napisane ze plemniki o prawidlowej budowie < 4% a moj ma 5 ja nie mowie ze jest super ale te 30 % bylo w 1998 roku od 2010 znacznie zmienili sie parametry i teraz norma morfologi jest od 4%

Gość gość
A jeśli staracie się o dziecko to Tobie polecam Inofolic :) Nie wiem na ile mi pomógł ale w zeszłym miesiącu nie miałam owulacji, zaczęłam brać i testy owulacyjne pozytywne :) Pomijając to że 2 lata starania, leki na stymulację od paru miesięcy i nic a tu proszę :)

Gość gość
Według aktualnych norm odsetek plemników o prawidłowej budowie powinien wynosić co najmniej 4%. Może się wydawać, że to niewiele, ale trzeba pamiętać, że w prawidłowych warunkach plemniki są produkowane w bardzo dużej ilości (kilka milionów dziennie) i kilka procent prawidłowo zbudowanych komórek wystarczy, aby doszło do zapłodnienia. U większośc***acjentów wynik morfologii kształtuje się na poziomie 4 – 14% form prawidłowych, a wyniki przekraczające 20% należą do rzadkości.

Gość asia_08
Hej, czy ktoś z Was mógłby się wypowiedzieć na temat wyników męża? Lekarz kieruje nas na inseminację. Badanie i lekarz z Invimed. Zastanawiamy się nad powtórzeniem badania. U mnie PCO. czas abstynencji- 4 dni objętość: 4,0 ml (>1,5) czas upłynnienia: 10 min (7,2) wygląd: prawidłowy lepkość: dwa plusy (norma jeden plus, najgorzej trzy plusy) aglutynacje: – (-) agregacje: – (-) inne komórki: – (-) wynik HOS testu: 78% (>60) żywe plemniki: 86% (>58) koncentracja: w ml: 184,66 mln (>15) w ejakulacie: 738,63 mln (>39) plemniki *****iwe: 85,05% (>40) ruch postępowy: 63,57% (>32) ******iepostępowy: 22,48% plemniki nier****iwe: 13,95% morfologia: prawidłowe: 2,44% (>4) nieprawidłowe: 97,56% indeks teratozoospermii: 1,48 (brak normy na wydruku; wyczytałam w necie, że podobno norma jest poniżej 2)

Gość gość
Po co organizm produkuje 280 mln plemników z których większość ma złą budowę? Kompletnie to nieracjonalne, jak sami faceci. :o