Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 22PETER22

ALLEGRO co robiś w takiej sytuacji

Polecane posty

Gość 22PETER22

Ktoś kupił ode mnie pewną rzecz, dostałem maila od allegro, że sprzedałem przedmiot i o zakończeniu aukcji i od tej pory cisza :o Kupujący nie wybrał sposobu zapłaty, ani nie zapłacił przez PayU. Sprzedaż została zakończona w czwartek wieczorem. Jak długo powinienem spokojnie czekać na wpłatę i co robić jeśli nie wpłynie? Pierwszy raz coś takiego mi się zdarza.

Gość gość
up

Gość gość
poczekałabym do piątku, a potem pisałabym meile do kupującego - masz przecież jego dane

Gość gość
Nie martw się Peter :) wiele razy tak miałam bo kupujący, jesli nie chcą płacić przez payu, często nie oznaczają sposobu płatności, ale po kilku dniach należność wpływa na konto, więc na razie cierpliwie czekaj.

Gość 22PETER22
Czekam, czekam, ale na wszelki wypadek wolę wiedzieć co robić, jeśli zapłata nie wpłynie na mój rachunek.

Gość gość
Może po prostu napisz po ludzku i spytaj, czy chce przesyłkę ekonomicznym listem czy priorytetem. Przy okazji podaj dane i spytaj o to co tutaj piszesz. to tylko człek, nie gryzie

Gość gość
Ja bym już napisała z zapytaniem, czy wszystko w porzadku i kiedy mozesz się spodziewac wpłaty?