Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NataliaWro

jaki zasiłek kiedy miałam 1 8 etatu, a teraz cały?

Polecane posty

Gość NataliaWro

Hey! czy ktoś pomoże? cały ubiegły rok 2014 pracowałam w firmie na 1/8 etatu, umowa o pracę ledwie co 400zł, a dorabiałam umowami o dzieło - wiem, że nie wlicza się umów o dzieło do zasiłku macierzyńskiego. Firma w której mam umowę o pracę na 1/8 dostała dofinansowanie i zatrudnili mnie na pełen etat teraz od stycznia 2015 ok.2700zł netto, bardzo się cieszę, jakbym Pana Boga złapała za nogi, ale zastanawiam się, jak teraz będzie liczony zasiłek /termin porodu planowany na kwiecień/ znajduję informacje, że podstawa zasiłku macierzyńskiego jest wyliczana jako średnia z 12 miesięcy ale musi być płaca minimalna?? (na 1/8 etatu nie miałam najniższej krajowej)

Gość gość
ja tuz przed zajsciem w ciaze dostalam awans i mialam liczone od nowej umowy... z tym, ze umowa o prace była podpisana jakby z inną spółką

Gość NataliaWro
gość dziś ja tuz przed zajsciem w ciaze dostalam awans i mialam liczone od nowej umowy... z tym, ze umowa o prace była podpisana jakby z inną spółką a to jest różnica? czy w tej samej, czy innej? myślałam, że obojętnie emmm - nie rozumiem, a gdybyś miała sytuację odwrotną?

Gość gość
właśnie myślę , że tu może być problem... ja miałam jakby nową umowę z inną firmą, natomiast jeśli podpisujesz tylko aneks do starej umowy, to mogą liczyć z 12 miesięcy... nie jestem pewna, musisz to sprawdzić, ale skoro policzyli mi od nowej umowy, to może sam fakt podwyżki już gwarantuje ci wyższą stawkę

Gość gość
gdyby mi obniżyli stawkę w mojej sytuacji, to też miałabym liczone mniej... liczy się sam fakt nowej umowy... tak jak napisałam wczesniej - nie wiem jak to jest przy aneksach do starych umów