Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiutka

ile miałyście lat jak nauczyłyście się gotować

Polecane posty

Gość asiutka

piszcie

Gość gość
Ja nauczyłam się dopiero po ślubie. W domu rodzinnym prawie nic mnie mama nie nauczyła, dopiero potem metodą prób i błędów a także podpytując mamę nauczyłam się. Już w pierwszym roku małżeństwa sama przygotowałam wigilię z karpiem pieczonym włącznie :) Pewnie mam talent bo niewiele czasu minęło i już potrafiłam zrobić większość podstawowych dań.

Gość gość
jak kupiłam swoje mieszkanie to stwierdziłam że albo teraz naucze się gotować albo nigdy już 2 lata mieszkam sama i widzę że już ma o wiele większą wprawę niż na początku i nadal się uczę :)

Gość asiutka
Po ile macie lat?

Gość zupa z rakow
nigdy nie nauczylam sie gotowac samo wychodzi :classic_cool:

mam 25 lat:O a nauczyłam się mając 16, jak się z domu wyniosłam, miałam dobrego nauczyciela i weszło mi to w pasję. do dziś

Gość gość
Podstawowe potrawy typu na obiad schabowy z ziemniakami, rosół, jajecznica to za dzieciaka. Moja matka była wiecznie w szpitalu a ojciec w pracy albo pijany do nieprzytomności. We wczesnym dzieciństwie była babcia do pomocy ale ona uważała mnie i mojego brata za "swoją zgryzotę" i szybciutko się wyłgała z pomagania. Prowadzenie domu, zapłata rachunków, porządki, pranie i gotowanie było na mojej głowie. Nawet do administracji chodziłam :P Wiem, moja rodzina jest patologiczna, ale za to szybko się usamodzielniłam. W szkole nawet nikt się nie skapnął.

A ja jestem facetem i miałem 19 lat jak się wyprowadziłem z domu i nauczyłem. :P Chociaż wcześniej już trochę umiałem.

Gość gość
ja nadal nie umiem, sobie ugotuje ale komus w zyciu nie bede wysluchiwac glupich uwag (meza nie mam dodam)

Gość gość
maz jest kucharzem ja sprzatam :)

Gość gość
ok 22 juz dobrze gotowałam, choc szału nie było, podstawy :)

Gość gość
w sumie to, cały czas się uczę i nie powiedziałąbym że umiem gotować mimo że samodzielnie robię jakieś zrazy, gołąbki czy inne gulasze i oczywiście zypu i jakieś mięsa/ pieczone i duszone, skąd umiem nie wiem, mamie za wiele nie pomagałam, po prostu zawsze gdzieś tam jedynym okiem widziałam co robi i jak... i tak oto sama majstruje żarcie, swoją drogą to w dzisiejszych czasach gdzie jest masa gotowych mieszanek przypraw to żadna sztuka ugotować gulasz, zrobić skrzydełka pieczone czy fasolkę po bretońsku... kiedyś jak nie było gotowych mieszanek tylko same podstawowe zioła i przyprawy i trzebabyło samemu zrobić mieszankę i dobrze doprawić (nie pod siebie ale pod wieszośc gości)to byłą sztuka...

Gość gość
Nie więcej jak 12' rodzice w pracy,młodszą siostra. Tak ze gotowanie spadlo na mnie . wiadomo nie gotowalam jeszcze wtedy dan typu golabki czy schab nadziewany ale kotlety mielone,zupy,itp. to umialam .wgl. to rodzice wymagali ode mnie wiecej niz np. rodzice rowiesniczek natomiast mlodsza siostra w analogicznym wieku miala lzej i mniej obowiazkow a nauczyla sie gotowac dopiero jak sie wyprowadzila czyli w wieku 25 lat i zaczynajac od podstaw bo nawet glupiego schabowego nie umiala .Teraz mam 30 ale sprzątac dalej nie umiem :(

Gość gość
od małego siedziałam w kuchni albo z mamą albo z babcią i w wieku kilku lat potrafiłam przygotować proste potrawy, z wiekiem przychodziły bardziej skomplikowane, nie było jakiejś granicy wiekowej z tym związanej, samo przyszło