Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123123123 gosc

czy wypada ustalic taki termin ślubu. doradzcie

Polecane posty

Gość 123123123 gosc

Z narzeczonym planowaliśmy sobie pewną datę ślubu. Z racji, że planujemy mały ślub i skromne przyjęcie, nie musimy zaklepywać dat w kościele i lokalu z jakimś bardzo dużym wyprzedzeniem. Mieliśmy właśnie zacząć organizować, ale okazało się, że moja koleżanka z działu w pracy (nie jest to bliska koleżanka, choć dział jest mały) zaplanowała swój ślub własnie na ten sam dzień. z jednej strony ta data jest dla nas bliska z różnych względów, ale czy wypada zorganizować ślub w tym samym dniu co koleżanka, a może jednak przełożyć (skoro ona była "pierwsza"). Z tym, że jeśli już, nie chcielibyśmy przekładać jakoś bardzo, co najwyżej tydzień wcześniej lub później, no góra dwa tygodnie... Co o tym sądzicie?

Gość gość
zrobcie wtedy kiedy chcieliscie zwlaszcza jak to wazna dla Was data, potem cale zycie bedzie Cie gryzc ze nie zrobilas wtedy kiedy chcialas 'bo kolezanka tez wtedy robila', tak sie zlozylo i trudno

Gość gość
Oczywiście, że wypada ustalić taki termin ślubu. To tylko koleżanka z pracy, na dodatek jak sama piszesz, nie jest Ci bliska. Mnie by nawet przez myśl nie przeszło, by zastanawiać się nad zmianą daty z tak błahego powodu :)To przecież nie jest taka sama sytuacja, gdyby termin pokrywał się ze ślubem i weselem kogoś z rodziny.

Gość gość
Zgadzam się z poprzednimi wypowiedziami. Skoro to koleżanka z pracy, to nie widzę powodu do przekładania ślubu. Bierzesz ją na świadkową? Ona Ciebie? Nie. Więc w czym problem. Gdyby ludzie tak się przejmowali, że ktoś kogo znają bierze ślub w tym samym dniu/miesiącu to organizacja trwałaby latami. Rozumiem przekładanie, gdyby to była np. bliska kuzynka i byłby problem z gośćmi.

Wy kobiety roztrząsacie wszystko na milion kawałków to w końcu twój dzień, czy dzień twojej koleżanki z pracy? czemu masz się kierować w wyborach swojego życia jakąś inna kobietą? Zawsze oddzielaj życie prywatne od zawodowego - taka moja dobra rada... i olej zrób ślub kiedy Ci pasuje. Szukasz inspiracji na urządzenie mieszkania, domu lub ogrodu? Wejdź na tego bloga http://ogrody.blog.se/drewno-w-domu-i-ogrodzie/ i znajdź całą masę super pomysłów!

Wy kobiety roztrząsacie wszystko na milion kawałków to w końcu twój dzień, czy dzień twojej koleżanki z pracy? czemu masz się kierować w wyborach swojego życia jakąś inna kobietą? Zawsze oddzielaj życie prywatne od zawodowego - taka moja dobra rada... i olej zrób ślub kiedy Ci pasuje.