Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Basen z niemowlakiem, czy konieczne są pampersy?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, chciałabym iść na basen z dzieckiem i wiem, że trzeba zabezpieczyć pupę dziecka (a raczej otoczenie ;-)) przed niespodziankami. Pytanie tylko, czy obsługa koniecznie upiera się przy określonych typach pieluch czy mogą być tzw pływaczki czyli wielorazowe pieluchy (takie do prania) przeznaczone na basen. Znalazłam takie coś w necie i wydało mi sie praktyczniejsze bo nie trzeba by było kupować co wyjście pampersów.

Gość gość
Wydaje mi sie ze nie wazne jakie , byleby byla pielucha , ja uzywalam wielorazowych i bylo ok , na pewno ekonomiczniej jesli planujesz regularne wyjscia

Gość gość
U mnie na basenie nikt nie sprawdza, więc pewnie wielorazowe też mogą być. Jednorazowki z rossa kosztują w promocji ok 10zl, więc też niewiele.

Gość gość
Ale przecież nie musisz co wyjście kupować opakowania, w jednym opakowaniu tych specjalnych pieluch do pływania jest ok.10sztuk wiec starczy na kilka wyjść

Gość gość
Na jednorazowke też można kupić kapielowki. W ogóle kto tak wnikliwie obserwuje dzieci na basenie? Czy ma jedno czy wielorazowke. Boszzzz.

Gość gość
Ale masz problemy.. Jak często będziesz chodzić na basen z niemowlaków - regularnie 3 razy w tygodniu :/? Chyba nie...w paczce masz conajmniej 10 sztuk, to masz 10 tygodni, jak raz w miesiącu.

Gość gość
jak raz w tygodniu :D

Gość gość
A owszem obserwują i nie wpuszczą na basen w zwykłej pielusze, bo jak się dzieciar zwali do wody to matka karę płaci.

Gość gość
Mam 1,5 roczniaka - chodzę z nim od czasu do czasu od 3 mż i zużywam dopiero 2 paczkę. Wychodzimy z basenu, to wyrzucamy, po co znosić do domu te siki, fuuujjjj gdzie to prać później?

Gość gość
Ale chyba nikt tu nie mówi o zwykłej Pieluszce!

Gość gość
Nie, nie chodzi o zwykłą tetrowa pieluche (może jeszcze agrafkami spinaną he?) Tylko o specjalne pływaczki. Tym się różnią od jednorazowek że można je prać i używać wielokrotnie. A gdzie to prac? Co Wy tarki używacie że glupio pytacie? Wrzuca się do automatu i się pierze.

Gość gość
gość dziś a jak twojemu dziecku przeciekł pampers albo się zasokało to rozumiem że wyrzucalaś też ciuchy. Ale agentki z was.

Gość gość
A czy można kupić pampersy na basenie?

Gość gość
Chodzę z synkiem na basen raz w tygodniu.Kupuję pieluszki jednorazowe do pływania ; ) w Rossmanie.Widziałam jak nieobeznana z tematem babcia przyszła na basen z wnuczkiem w zwykłym pampersie. .

Gość gość
Pielucha nabrała wody i wisiała mu w okolicach kolan.Co do zakupu takich rzeczy zależy od basenu.W jednych są sklepiki w innych nie. Najłatwiej zadzwonić i spytać się.:)

Gość gość
Ja polecam pieluszki do pływania z Biedronki lub Carreforura- takie wkładane majtki.. te zapinane po bokach są straszne.. u nas na basenie ( zajęcia zorganizowane dla dzieci) większość właśnie kupowała takie wkładane jednorazówki, najczęściej z carrefoura lub rosmana.. teraz już coraz więcej dzieci pływa w kąpielówkach.. a gdzie znalazłaś takie wielorazową pieluchę? U nas jedno dziecko taką miało, ale kupowana gdzieś za granicą.. ( zapinane na rzepy) na allegro kiedyś szukałam, to też nie było, tylko kąpielówki z ceratką, ale to się nie nadawało dla niemowlaka..

Gość gość
My tez uzywalysmy takich majtek/kapielowek z wszysta ceratka i frotte w srodku. Pewnie o to ci chodzi autorko...nigdy nie bylo problemu.

Gość gość
moim zdaniem kąpielówki z ceratką czy frotką to się na basen nie nadają dla niemowlaka.. rozumiem dla ponad 1,5 rocznego dziecka, że się wie, że ono kupy o danej porze nie zrobi.. ale dla malucha, który może zrobić kupę w różnych porach i często sika? to to nie są pampersy i owszem mogą z basenu wyprosić.. wszystko zależy od obsługi, regulaminu itp. jakoś na basenie dla dzieci, gdzie jest cieplejsza woda, specjalne szatnie itp.. gdzie głównie przeważają zajęcia dla dzieci.. to nikt nie używał kąpielówek z ceratką jako pampersów.. tak jak pisałam.. owszem, w naszej grupie obecnie są dzieci między 18-27 miesięcy i tylko 2 z 8 jeszcze używa pieluch.. ale w starszej grupie, 2-3 lata też są dzieci, pływające w kąpielowych pampersów ( co zresztą śmiesznie wygląda, ale cóż.. ) w każdym razie do listopada wszyscy w naszej grupie używali zawsze jednorazowych pieluch.. a nie kąpielówek z ceratką.. pamiętaj, że nikt nie ma ochoty kąpać się w sikach.. tak trudno kupić paczkę 12 pieluch za 13zł?