Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kredyt dla Ukrainy

Polecane posty

Gość gość

Czy waszym zdaniem taka forma pomocy jest właściwym rozwiązaniem?

Gość gość
bardzo właściwym. na tyle na ile stać Polskę , Rząd to pomaga. choć 100mln to grosze

Gość gość
Banderowiec chwalił się DUŻO większą kwotą :(. Faktycznie: lepiej uzbrajać banderowców, niż leczyć Polaków.

Gość gość
Nic nie powinni dostać szmaciarze banderowcy :o

Gość gość
Szkoda ze tych groszy nie mogli by wydać na sprzęt dla szpitali tylko ludzie muszą sami poprzez Owsiaka zbierać kasę żeby było czym leczyć i ratować życie dzieci !

Gość gość
to jest polityka. dobro wyższe niż nawet zdrowie zwykłych ludzi. by przyszłość budować lepszą. ale prosty lud tego nie rozumie

Gość gość
My im damy kredyty, a oni w końcu MUSZĄ poddać się Ruskim, wtedy zmienią rząd i za żadne wcześniejsze zobowiązania odpowiadać nie będą. Tylko Ruskich jak zawsze wk_rwimy :(.

Gość gość
nic nie powinni dostać ! żadnej pomocy ! ani broni ! a Polska wreszcie niech przestanie się pchać pomiędzy Rosję i Ukrainę ! Ukraińcy powinni zrozumieć naszą złą sytuację gospodarczą a nie jeszcze zwalać się nam na głowe !

Gość gość
Nie przesadzajcie z tym zbieraniem przez Owsiaka. Na tyle sprzętu ile oni kupują to państwo jest spokojnie stać. Zobaczcie jaką kwotę z budżetu przeznacza się na służbę zdrowia

Gość gość
>>>to jest polityka. dobro wyższe niż nawet zdrowie zwykłych ludzi. by przyszłość budować lepszą. ale prosty lud tego nie rozumie<<< Tak. "prosty lud" nie potrafi zrozumieć: dlaczego finansujemy naszych WROGÓW. To rozumieją tylko sprzedawczyki wielkiego brata. Policzyłeś już swoje srebrniki ?

Gość gość
Mam wrażenie,że polski rząd interesuje wszystko,oprócz sytuacji na własnym podwórku.Jestem za pokojem na Ukrainie,ale politycy mogliby bardziej zainteresować się naszymi sprawami.

Gość gość
Przecież Ukraina jest nie wypłacalna!

Gość gość
>>>Nie przesadzajcie z tym zbieraniem przez Owsiaka. Na tyle sprzętu ile oni kupują to państwo jest spokojnie stać.<<< To dlaczego go nie kupuje? Jakoś całkiem sporo ludzi pamięta, że ich dzieci były sprzętem Owsiaka leczone.

Gość gość®
Kurfa oni nam tych pieniędzy nigdy nie oddadzą! A jak powodzie były to wielka łaskę robili ze ludziom parę grosza trza było sypnac!

Gość gość
My dqmy im kredyt a w zamian dostaniemy kolejne embargo! paranoja...

Gość gość
krótko i na temat ..niech spier...laja :)

Gość gość
biedota już tak się zakręciła , że wszystko jest złe , bieda to patologia. a któż jest winny waszej polaczkowi nieudacznicy biedzie? czyż nie wy sami?lenie i złodzieje

Gość gość
Na każdym sprzęcie w szpitalach w jakich byłam w ostatnich latach było serduszko WOŚP jedynie łóżka z czasów PRL u nie miały bo nawet te lozeczka dla noworodków były od orkiestry

Gość gość
Patologia to ty jesteś gościu umyslowa nazywają mnie biedota a pojęcia nie masz o moim dochodzie a pewna jestem ze w porównaniu do mojego twój jest śmieszny (patologiczny) tak ze nie szczekaj tu peowski klakierze!

Gość gość
Znowu się zaczęła wojna polsko-polska.

Gość gość
to dziwne masz takie super dochody o których ja moge wg ciebie pomarzyć a tu wydzieliny swoje antyrządowe o głupie niewiele znaczące w budżecie Polski 100mln prujesz na forum. chyba tym wydzielaniem się o swoich dochodach chcesz zdetronizowac CH.H.A ndersena. polaczko/u

Gość gość
ikiedy oni to nam niby oddadza? sa "bogate" panstwa jak stany anglia niemcy niech oni otozadbaja a nie my z miliardowymi dlugami... w razie konfliktu wojennego i tak bedziemy zdani tylko na siebie zawsze tak bylo i bedzie chyba ze inne panstwa jak anglia i stany zobacza jakis interes lub zagrozenie w tej sytuacji ... a ukraina w takim momencie jeszcze by nas chetnie pokoila na pol i wziela sobie troche terenow takie sa fakty

Gość gość
Państwo nie finansuje w wystarczającym stopniu to prawda. Porównajcie jednak kwoty. Poza tym szef orkiestry jest apologetą wprowadzenia w służbie zdrowia Planu Balcerowicza. Jeszcze raz porównajcie kwoty jakie wydaje państwo i ile jest z fundacji? Wprowadzenie tego co popiera p. Owsiak zakończyłoby się tym ,ze zamiast obecnych dziesięciu urządzeń które kupuje państwo cztery kupią fundacje

Gość gość
Zejdź z Owsiaka i wróć do tematu. x Tu chodzi o ZASADĘ. x Nie pożycza się pieniędzy WROGOWI.

Gość gość
Nie siedzę na Owsiaku. Jak widzisz nie obrażam nikogo i argumentuję swoje racje. Sto milionów to niewiele. ale też jestem przeciwko kredytom

Gość gość
nieładnie , że to tylko kredyt mam nadzieje , że to darowizna będzie, trzeba pomagać w potrzebie. polaczki jak byli to też im wszyscy pomagali a teraz się prują

Gość gość
Też mi argument. Od 20 lat słyszę jak to Polakom pomagali jak byli w potrzebie. Ludziom ubogim należy pomóc, zgadzam się. Jednak po pierwsze u siebie. Za n ic nikt Polsce tez nie pomógł, To polityka, a w polityce nie ma sentymentów.

Wg mnie niepotrzebnie wtrącamy się w sprawy innych państw, podczas gdy mamy bajzel na własnym podwórku. Sprawa Ukrainy to w ogóle porażka: ośmieszamy się, oferując pomoc tym, którzy i tak nas szanować nie będą, a psując sobie jednocześnie stosunki z Rosją, od której jesteśmy uzależnieni ekonomicznie i która ma silną pozycję.

Gość gość
Gorzej będzie jak Rosja rozniesie Ukrainę.Jak myślicie jakie państwo będzie następne?