Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ból brzucha jak na miesiaczke 26tc

Polecane posty

Gość gość

Hej od 2 dni doskwiera mi bol brzucha podobny do miesiaczkowego dziwnie sie wyprozniam jakby sama woda i dziecko sie mniek rusza czuje ruchy ale sa ome delikatne ,. Bola mnie dolne konczyny znaczy sie noga jedna w udzie druga w kolanie tak z dnia na dzien zaczelo. Czy to moze. Byc cos powaznego ?

Gość gość
Dziewczyno, chyba żartujesz? Powinnaś NATYCHMIAST pojechać na pogotowie.

Gość gość
Mam wrazenie czasem jak.musze sie zalatwic i ide siadam na. Kibelku i nic tylko leci mi jaks wydzielina tak jakby sluz z pochwy czy to moga sie wody saczyc

Gość gość
Tu chodzi o życie Twojego dziecka! To bardzo wcześnie, teoretycznie w razie porodu dziecko mogłoby przeżyć, ale szanse byłyby niewielkie bez pomocy lekarzy (np. lęku na rozwój płuc). Do szpitala!

jaki problem widzisz w pojechaniu do szpitala? skoro masz wątpliwości, to jedź!

Gość gość
No.noe zartuje to moja 1 ciaza skad moge wiedziec co to jest dlatego pytam.brzuch nardzo.mnie nie boli a co do zalatwiania to taka jakby biegunka ale moe czesto tylko od 2 dni z 5 razy w ciagu doby

Gość gość
Nie mogę z Tobą pisać, bo się denerwuje za bardzo! Jesteś GŁUPIA, bo albo to prowokacja, albo narażasz swoje dziecko na śmierć. Dziewczyno, jak to nie "żart" to od razu jedź do szpitala!!!!!!!

Przecież dostałaś odpowiedź, żeby jechać do szpitala...

Gość Silmana
Masz "książkowe" objawy, z którymi ciężarna powinna od razu znaleźć się u lekarza. Zwłaszcza w takim tygodniu. Nie musi dziać się nic złego, ale przecież chodzi o życie i zdrowie Twojego dziecka, lepiej wyjść na panikarę niż coś przeoczyć. Chociaż w Twoim przypadku nie ma mowy o zwykłym panikowaniu, masz naprawdę niepokojące objawy i to kilka.

Gość gość
No okej pojade ale.dzwonilam.do.swojego ginawczoraj i on powiedzial ze czasem tak.kest xe dziecko sie.mniej rusza i.zebuy jutro przyjsc tzn w srode i sprawdzi dla.pewnosci ale wolalam soe.tu upwewnic i nie.jestem.glupia ani tepa a na dziecku mi zalezy chyba.skoro soe radze jeszcze was pytam co to moze.byc i od czego a wy od razu na.mnie najazd

Masz "książkowe" objawy, z którymi ciężarna powinna od razu znaleźć się u lekarza. Zwłaszcza w takim tygodniu. Nie musi dziać się nic złego, ale przecież chodzi o życie i zdrowie Twojego dziecka, lepiej wyjść na panikarę niż coś przeoczyć. Chociaż w Twoim przypadku nie ma mowy o zwykłym panikowaniu, masz naprawdę niepokojące objawy i to kilka.

Gość gość
a ktory to tydzien? tak jak pisza powinnas srawdzic ten bol jak na miesiaczke to wlasnie sa skurcze to ze sie wyproznasz to organizm szykuje sie do porodu a to ze masz naciska jak do kupy znaczy ze masz nisko dziecko i nie wiadomo w jakim stanie jest twoja szyjka moze rozwarta skrocona skoro taki czujesz nacisk, poza tym te zle samopoczucie i bole konczyn tez czasem moga miec zwiazek z zatruciem ciazowym , zreszta ruchy dziecka sa rzadsze i slabsze czyli moze yc w gorszej kondycji, powinnas bezwzgledie pojechac na oddzial polozniczo-ginekologiczny do najblizszego szpitala a izbe przyjec i oni ci zrobia usg lub ktg ,zbada cie gin, ja pojechalam jak w ciazy bylam zaniepokojona i po badaniu stwierdzili ze serduszko za szybko bije i w ten sam dzien dostalam na wywolanie i urodzilam, jednak to bylo w 39 tyg i dziecko juz duze, po co ryzykowac zycie wlasnego dziecko, jedz do szpitala to nic nie kosztuje a sprawdzic warto

Jakoś nie zauważylam, żebym na ciebie "najechała", bo w żadnej z moich wypowiedzi cię nie obraziłam ;) jedź do tego szpitala...

Gość gość
gość dziś jest napisane, że 26 tydzień :)

Ale Ty masz kilka objawów... Brzuch może pobolewać, ale wszędzie zaznaczają, że nie tak jak na miesiączkę, bo bóle miesiączkowe to są bóle wywołane skurczami, więc pomyśl. Życzę Ci żeby wszystko było ok, ale lepiej sprawdzić, bo gdyby szykował się przedwczesny poród, to każda chwila zwłoki odbiera dziecku szanse... Jedź i dowiecie się że jest ok.

Gość gość
a i jeszcze dodam ze od 24 tyg mialam pessar bo wlasnie taki ucisk do wyprozniania swiadczy o krotkiej szyjce, mi sie w 24 tyg skrocila do 1,5 cm i gdyby nie bylo szybkiej reakcji to bym pewie poronila a tak donosilam do 39 tyg

Gość gość
No okej dziekuje za rady zaraz zbieram sie i jade. Kurcze wystarszylyscie mnie.troche jak.kilka.dni.temu bylam.u gina.i.mowolam.mu ze mi w udzie pulsuje dziwnie i mnie to niepokoi to mi powiedzial ze to miesnie drgaja a ja nie czulam.miesni tylko tak.jakby krew mi pulsowala chwile.i.przestawalo.chyba lekarza musze zmiemic z.tego.co.widze jeszcze rzz dziekuje

Gość gość
Hej u mnie ok.szyjka.zamknieta ale mam stan zapalny pochwy -:(