Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dakara

wyjazd w ciąży

Polecane posty

Gość dakara

Witam wszystkich :) przyjaciółka zaprosiła mnie na ślub. Niestety musze dojechać 700 km. samochodem. W czasie ślubu będę w 34 tygodniu ciąży. Ciąża jest nie zagrożona, wszystko przebiega ksiazkowo. Jechać ????

Gość gość
Jesli dobrze sie czujesz,ciaza nie jest zagrozona,nie bedziesz szalec na slubie i wytrzymasz taka długa droge w aucie to jedz. Dla spokoju zapytaj jeszcze swojego ginekologa.

Gość gość
Sama bym nie jechała, ale z mężem czy inną rodziną- tak.

Gość dakara
Jechalabym z mężem. On prowadził by auto. Ale itak zastanawiamy się czy dziecko nie będzie sie za bardzo męczyć w drodze. No i czy to nie wywoła przedwczesnego porodu. Dziękuję za odpowiedzi :)

Gość gość
Nie pojechałabym, taka długa droga może wywołać skurcze już w tym tygodniu ciąży, tak jak u mojej koleżanki. Chyba, że wszystko jedno Ci czy będziesz rodzić w swoim mieście czy gdzieś indziej :-) Ja bym nie ryzykowała. 700 km drogi to jest spory kawał, zbyt duże obciążenie, do tego jeszcze impreza całonocna, skąd wiesz czy się źle nie poczujesz? Będziesz potem problemem dla gości jakby coś się działo. Po co.

Gość gość
Dziecko się na pewno nie będzie męczyć, ale Ty pewnie tak. Wszystko zależy od organizmu. Mojak koleżanka w 9 m-cu pojechała nad morze przez całą Polskę i czuła się świetnie. Ja w 6 pojechałam na święta do rodziny 300 km i czułam się okropnie, na drugi dzień wyglądałam okropnie, blada itd i czułam się źle. W drodze powrotnej ledwo siedziałam.