Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zadłużenie rodziców za niepłacenie komornego komornik u syna który od 5 lat nie

Polecane posty

Gość gość

mieszka z nimi. Mam problem mój mąż dzisiaj z pracy z księgowości dostał telefon że komornik wszedł mu na konto. Dodam że jesteśmy małzeństwem od 5 lat i od tego czasu mieszkamy wspólnie w wynajętym mieszkaniu mamy umowe itd przed tym czasem nie było żadnego zadłużenia. Mamy 2 dzieci przy pensji męża 2000. Płacimy regularnie nie dostaliśmy żadnego pisma aby wstawić się na sprawę. Jestem zrozpaczona po tym jak się dowiedziałam że mogą nam zabierać nawet pół wypłaty :( rat niczego nie dostaniemy :( On jest tam tylko meldowany n ie stać nas na kupno mieszkania teraz więc nie ma możliwości aby się wymeldować jest jakoś osoba nie przebywająca. co możemy w takim wypadku zrobić? Błagam pomocy :((

Gość gość
widzę temat się usuną. Dług tescia i teściowej za nie płaczenie komornego

Gość gość
Jeżeli jest zameldowany w mieszkaniu rodziców to tak samo jak oni podlega konsekwencji niepłacenia, w tym przypadku egzekucji komorniczej.

Gość gość
No są to za czynsz tylko i wyłącznie. Więc nie rozumiem w takim wypadku powinniśmy utrzymać siebie, dzieci i rodziców nierobów i alkoholików? a jeśli ktoś mieszka w zupelnie innym miejscu i placi rachunki co miesiąc i ma no dowody można się jakoś ubiegać? My nawet nic nie wiedzieliśmy o niepłaceniu rodziców prawie dziś zemdlałam jak to usłyszałam....

Gość gość
Ja już nie wytrzymuje i w tej rodzinie nie widzę sensu aby tkwić do końca życia. I mam pytanie czy podczas rozwodu ja też przyjmę długi? Dodam że jestem gdzie indziej meldowana od zawsze. Nie chcę czytać obelg typu "jaka suka męża w takim czasie zostawia" poprostu zawsze coś w tej rodzinie się dzieje a ja nie jestem sw teresa z kalkuty i nie będe płacić na nierobów

Gość gość
A teraz pytanie jak można się wymeldować nie meldując się gdzie indziej? Bo niby gdzieś trzeba ale nie widzę przyszłosci płacenia za kogoś kto ma nas w d***e i utrzymywania ich

Gość gość
utulona snem a jesliby moj facet nie mial zameldowania nigdzie..??miall dowod bezmeldunkowy??to co?tez komornik mu moze wchodzic na konta i będzie miał placic długi rodziców?

Gość gość
idz na porade do radcy

Gość gość
dziekuje wszystkim trzymajcie kciuki :) jutro pójdę i napiszę co i jak bo to nie fer placić komorne systematycznie co mc baaa mamy nawet 2000 nadplaty! a u rodzicow placic zadluzenie hanba...

Gość gość
Dlug powstal w okresie kiedy maz byl w lokalu zameldowany wiec nawet jesli sie teraz wymelduje on rowniez za niego odpowiada.

Gość gość
Zaklad pracy meza musi mu zostawic najnizsza krajowa reszte trzeba oddac komornikowi

Gość gość
ale jak to jest z przebywaniem

Gość gość
rany trzeba było się wymeldować skoro tam nie mieszkał i tyle

Gość gość
skoro ktos wynajmuje mieszkanie a na wyjnajmowanym jest tylko umowa nie ma nic takiego jak meldunek

Gość gość
dodam ze tesciowa splaca ratami od kad mieszka gdzie indziej ok 150 zl mc za zadluzenie i jej tez przyszlo powiadomienie najgorsze ze tesc ktory chla i nic nie robi czerpie tylko z tego korzysci