Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdzie lepiej wyjechać do UK czy Niemiec?

Polecane posty

Gość gość

Dostałam 2 oferty pracy - jedna w Birmingham, drugą w Kolonii. Na obie dostałam pozytywną odpowiedz, ale ciągle nie mogę się zdecydować. Finansowo wyjdzie na to samo, praca też w sumie podobna. Do poniedziałku musze dać odpowiedz. Co byście wybrali?

Gość gość
Zdecydowanie Niemcy, po pierwsze bliżej i przyjazd do PL nie jest taką wyprawą, po drugie w Niemczech w tym momencie łatwiej o pracę bo UK juz powoli sie konczy dla Polaków.

Gość gość
Też tak sądzę. Jeśli praca i finanse takie same to lepiej wybrać Niemcy, bliżej do Polski itd.

Gość gość
najlepiej do USA lepsze zarobki i mniejsze ceny

Gość gość
Dzięki za rady ;-) Tak też mi radzą znajomi i rodzina

Gość gość
jesli chodzi o to co ma wieksza przyszłość to do Niemiec, jesli chodzi o kraj w którym bym wolała mieszkać ja osobiście to UK bo tam mi sie podobało bardziej

Gość gość
Zdecydowanie Niemcy. Doskonała służba zdrowia ( Anglia to porażka) , piękniejsze miasta, bezpieczniej, no i masz duże szczęście ze dostałaś tam prace. W Anglii byle głupek znajdzie prace, w Niemczech trzeba miec dobre wykształcenie.

Gość gość
to wlasnie w niemczech byle glupek dostanie prace. W anglii trzeba obecnie znac dobrze jezyk. ja wyjezdzalam 7 lat temu to praktycznie mowilam tylko Hi i Bye, teraz chcialam sciagnac kuzynke do pracy to nie ma szans. Mialam szczescie bo teraz z ta znajomosci co wtedy bym nie mialam szans wyjechac. W niemczech tez trzeba znac jezyk ale wystarczy podstawowy komunikatywny. Ale jezeli mowisz ze finansowo to samo to mimo wszystko tez wybralabym Niemcy gdyz jest blizej domu. Mnie zwiedzanie nie interesuje ani tym podobne.

Gość gość
teraz popularna jest Norwegia siostra wyjechała pracę znalazła przez portal pracaidealna.pl

Gość gość
Nie bylam w UK ale do NIEMIEC nigdy nie wyjade juz. Mam okropne wspomnienia., Niemcy to dzikusy uwazaja polakow za jakas patologie. A ich maniery? No naprawde od Polakow to oni sie moga uczyc kultury.,

Gość gość
Jeśli interesuje Cię skuteczna nauka angielskiego, zapraszamy Was na kurs języka skonstruowany tak, by znacząco podnieść Twój poziom komunikacji! Wychodząc naprzeciw potrzebom kursantów zdecydowaliśmy się wprowadzić PROMOCJĘ i w chwili obecnej koszt uczestnictwa w kursie to tylko 10zł miesięcznie! Liczba promocyjnych miejsc ograniczona! :) Więcej informacji na stronie: https://akademiaexpertow.pl/cdn/premium/b6218ebd353098e2a0c28db6c9c3934e.html Zapraszamy również na naszą stronę na fb TryTalk Dołącz do nas! :)

Gość gość
tylko UK ! w DE syf nie życie nuda i płace mizerne

Gość gość
gość 2015.03.03 Nie bylam w UK ale do NIEMIEC nigdy nie wyjade juz. Mam okropne wspomnienia., Niemcy to dzikusy uwazaja polakow za jakas patologie. A ich maniery? No naprawde od Polakow to oni sie moga uczyc kultury., <<<< amen ! najprawdziwsza prawda ! niemcy są okrooopni !