Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co to znaczy otworzyć się do ludzi

Polecane posty

Gość gość

Otworzyć się do ludzi. Aktualnie niestety nie mam znajomych , na studiach miałam ich wielu. Potem wróciłam do starego miasta. Koleżanki z liceum porozjeżdżały się po świecie. Jestem z wykształcenia informatyczką. Pracuję w domu od 6-17 średnio. Kontakt tylko z mamą i z mężem ( ewentuanlie jego kolegami,którzy nie mają dziewczyn...). Kiedyś założyłam pytanie na forum jak poznać koleżanki. Napisali mi: otwórz się do ludzi.

Gość gość
To znaczy chodzić w różne miejsca, żeby poznawać ludzi, a potem próbować utrzymać z tymi ludźmi dalszy kontakt.

Gość gość
I tutaj właśnie pojawia się problem jak ;) Nie mam żadnych koleżanek. Wszystkie powyjeżdżały . I jak tutaj kogoś poznać?

Gość gość
wszędzie można. tylko czasem potrzeba więcej niż jedno przypadkowe spotkanie, żeby wydębić numer telefonu od wciąż ci obcej osoby

Gość gość
Miałam koleżanki, znajome. Poznawałam je w szkole, na studiach. A teraz? Po prostu nie ma gdzie.

Gość gość
no jak siedzisz cały dzień w domu i wychodzisz tylko do sklepu, to faktycznie ciężko. sama sobie tak życie poukładałaś, żeby nie mieć możliwości poznania nowych osób

Gość gość
No właśnie kiepsko. Mąż jest informatykiem. Tak oboje sobie siedzimy i pracujemy. Ma 3 kolegów ( którzy też tak sobie siedzą i pracują przed komputerami, nie mają oczywiście dziewczyn). Wiecie jak się z mężem poznaliśmy? :P Przez internet :)

18:35 - g*wno prawda. Poukładać sobie życie można jak się ma jakiś wybór, odpowiednią wiedzę by podjąć stosowną decyzję albo jakąś życzliwą osobę która powie ci co jest dobre. Co do wyrażenia "otworzyć się na ludzi" - to nic nie znaczy, to kolejne pustosłowie jakich padło dużo na tym forum. Ludzie na kafe gdy padnie pytanie o poznanie nowych osób zakładają że funkcjonuje się już w jakiejś społeczności i doradzają zacieśnienie z nią relacji. A my się tu pytamy skąd fizycznie osobę/osoby wytrzasnąć!!!

Gość gość
Dokłądnie ;) Łatwo jest rzucić frazesem : otwórz się na ludzi. Tylko co to konkretnie znaczy? Jak się otworzyć? zagadywać do ludzie w parkach ? :P