Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość mój pies to terrorysta

jak oduczyć psa tzw. sępienia?

Polecane posty

Gość mój pies to terrorysta

nigdy nie dostał niczego ze stołu, żadnych resztek z obiadu, nie kusiliśmy go jedzeniem innym niż "psie". na początku rozumiał, że on ma swoje, a my swoje, więc przy obiedzie leżał gdzieś w kącie i ewentualnie patrzył, ale nigdy nie właził nikomu do talerza czy nie leciał jak wygłodniały, bo zobaczył, że któryś z domowników coś wcina. teraz ma 7 miesięcy i jest nie do wytrzymania! potrafi zdjąć żarcie ze stołu albo z blatu jak ktoś nie zadba o to, żeby je zabezpieczyć, ostatnio mieliśmy domówkę to kręcił się wokół każdego gościa przez całą noc (dosłownie, od 19 do 4 rano łaził i czekał na żarcie albo kręcił się wokół stołu licząc, że rozkmini jak coś z niego wynieść), potrafił nawet skubnąć coś komuś gdy jadł siedząc na podłodze (mamy małe mieszkanie, nie ma miejsca na stołki czy kanapy, więc siedzi się u nas na poduszkach, jedzenie w takim układzie jest niemożliwością, chyba że zamknie się psa za drzwiami), usłyszy że ktoś idzie do kuchni to leci jakby nie żarł z miesiąc, potrafi siedzieć i się gapić licząc, że coś dostanie, podawać łapy w nieskończoność albo się uwieszać i drapać. głodny nie chodzi, powiem więcej - uważam że i tak żre za dużo, a i tak zachowuje się jak sęp. już chyba bezpańskie i wiecznie głodne psy mają więcej ogłady i nie rzucą się na byle ochłap - ten to nawet g****o by zeżarł, gdyby tylko na talerzu leżało. ogólnie jest kochany, wychowany i niezły z niego gentleman, ale to co robi z tym jedzeniem to jakaś maskara. powiedzcie mi jak go tego oduczyć? bo doszło do tego, że jem tyle co nic albo na mieście, żeby tylko ten pies mnie nie męczył :P

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować