Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do dziewczyn z cukrzycą ciążową

Polecane posty

Gość gość

Czy u was cokolwiek wskazywało na to, że możęcie być chore? tzn. jakieś genetyczne skłonności, otyłość itp? Czy tak samo z siebie też się pojawiało? Jestem w 20 tyg. lekarz jeszcze nie wspominał o badaniu krzywej cukrowerj ale pewnie niedługo to nastąpi a dziś z ciekawości poczytałam o tym trochę i się bardzo przestraszyłam szczerze powiedziawszy.. Mój tata chorował na cukrzycę, ja nigdy nie miałam problemów c cukrem ale po tym co czytam coraz bardziej obawiam się, że może mnie to dotknąć. A rygorystyczna dieta i podawanie insuliny mnie przeraża!

Gość gość
chyba nie ma zależności między tym czy ktoś chorował na cukrzycę cukrzycę ciążową mogą mieć kobiety które przed ciążą nie miały wysokiego poziomu cukru we krwi inna sprawa że po porodzie cukrzyca ciążowa się cofa nie schizuj się na zapas, zrób test obciążenia glukozą możesz to zrobić nawet bez sierowania, kupujesz w aptece 75 g glukozy pierwsze pobranie krwi robisz na czczo, potem wypijasz glukozę, przez dwie godziny unikasz wysiłku fizycznego i robisz ponownie badanie

Gość gość
zapytam o to badanie lekarza bo akurat w sobotę mam wiztytę może już mnie skieruje żebym miała spokojną głowę przynajmniej pod tym względem. Dziękuje.

Gość gość
dużo zdrowia dla ciebie i dzieciątka

Gość gość
ja cukrzyce nabylam w ciazy gdzies kolo 26tyg. Po porodzie wszytsko wrocilo do normy. W czasie ciazy dieta 1800kalori i 4 razy dziennie badanie glukometrem.Dziecko urodzilo sie zdrowe.