Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Latisja

Jaka herbata na obecny mrozik?

Polecane posty

Gość Latisja

Za oknami pogoda cały czas się rozkręca, chociaż obecny mrozik jakoś specjalnie mnie nie cieszy, zatem z kubkiem gorącej herbaty się nie rozstaje. No i stąd moje pytanie czy znacie jakieś ciekawe sposoby na przygotowanie herbaty na panujący mrozik? Może jakieś dodatki do herbaty? Mrozik specjalnie nie ustępuje, a picie samej owocowej herbaty już mi się pomalutku nudzi. Cóż rzucajcie przepisy i pomysły z których z chęcią skorzystam.

Gość gość
najbardziej rozgrzeje cie wibrator ale musisz dać na szybkie obroty

Gość gość
malinowa,ale taka kupiona z herbaciarni rozgrzewajaca jest super

Gość Koyot
Ty sie lepiej napij jakiegos grzanca zamiast herbaty to dopiero cie dziewczyno rozgrzeje od srodka, a nie herbatka na mrozik.

Gość gość
Z dodatkiem imbiru

Gość malinovveLOVE
swoją drogą pocieszającą myślą jest to, że być może na zbliżające się święta wielkanocne nie spadnie śnieg hurra! niech tak popada do końca miesiąca i potem już może spokojnie przyjść wiosna.

Gość wrednaMALPKA
noo ba dzieciaki sobie na sankach posmigaja, ferie sie skoncza i mozna przejsc w jakies cieplejsze klimaciki. co do herbatki to ja pije fruit kiss z teekanne i jeszcze do niej dodaje sok wisniowy oraz cytryne, dobra opcja na mrozik.

Gość gość
Mam dymion slodkiego cxerwonego wina(bardzo slodkiego) i do herbatki se dolewam zamiast cukru . Pycha ,i rozgrzewa:-)

kwa naturalna czarna lub zbożowa lub herbata czarna lub owocowa z naturalna z owoców leśnych gotowana kilka minut z przyprawami wg uznania: - imbirem świeżym lub suszonym - goździkami - kardamonem - cynamonem albo herbatki ziołowe rozgrzewające do skomponowania samemu albo kupienia w zdrowej żywności wg Stefanii Korżwaskiej np. Hetmańska, Mistrzowska, Anty-przeziębieniowa czy majerankowa - więcej na filmikach na youtube albo na jej stronce Można się rozsmakować :)

Gość Anita1991
Rowniez jestem za opcja grzanca, ale chyba bardziej aspiruje do grzanego winka niz browarka. Co jak co winko niby zdrowsze, dobre na krazenie hihihi i tez rozgrzewa fajnie od srodka. W sumie to kupuje juz gotowego grzanca staropolskiego bo mi sie samej zbytnio nie chce winka dopieszczac.

Gość michelle34
znalazlam taki przepis w internecie http://blog.celmar.pl/zimowa-herbata/ herbata zimowa, ze skarmelizowanym imbirem, skórką cytryny, kandyzowaną skórką pomarańczy i gałką muszkatołową. przetstowane i pyszne a do tego dobre na zdrowko :)

Gość r00bak
Leniwa z ciebie kobieta, ale nie prosciej do liptonki dodac kieliszek wodeczki, dolac soku malinowego i tez macie herbatke na mrozik. W sumie z winkiem to chyba jest znacznie wiecej roboty niz z herbatka z dodatkiem procentow.

Gość gość
zawsze bylam leniwa :P, :P, :P

Gość patkopati
wręcz uwielbiam pigwę i truskawkę z sagi i do niej już nic nie trzeba dodawać. no chyba, że sobie ktoś życzy to pocukrować też ją można. osobiście cukier odstawiłam jakiś czas temu :P

Gość michelle34
lenistwo nie zawsze się opłaca, tak to jest, że pyszne rzeczy muszą być trochę skomplikowane :D no i ważna jest baza, czyli sama herbatka, dodatki zawsze można dobrać sobie, co kto lubi ;)

Gość Slovvianka
A co powiecie o grogu? Jakis czas temu skorzystalam z tego przepisu na groga http://www.teekanne.pl/przepis-grog-magic-moments-z-owocami.php i wydaje mi sie, ze to taka wersja herbaty na bogato. Co do pogody ja tam mam juz dosc mrozu, niech juz bedzie cieplo bo mnie irytuje chodzenie w grubych ubraniach grrr.

Gość Bozenka Poznan
Fajny pomysł, ale póki co obstaję przy herbatce dilmaha ze startym imbirem, brązowym cukrem i limonką, na mrozne dni sie nadaje.

Gość uleczkaw
dilmah w ogóle mi nie smakuje, próbowałam różnych smaków, ale no nie podchodzą mi :) podobnie lipton, w ogóle na rynku słabo jest z dobrą herbatą

Gość quennA
nie tylko ciebie. pomijajac watek stania i czekania na autobus ktorego rozklad jazdy zyje wlasnym zyciem.

Gość Olivveczka
Lepiej bym tego nie ujęła, jakoś człowieka specjalnie zima nie przekonuje jak się tak stoi i czeka i czeka na środek transportu, który nie jedzie. Coż poprostu busy giną w akcji, a jeśli chodzi o herbatkę to piramdki z loyda mi podchodzącą, do nich dodaj przyprawy korzenne i miód.

Gość mazursky
ejj serio, kto lubi zime?

Gość wiktoria741
Może lipton? Ja osobiście uwielbiam tą http://www.konesso.pl/product-pol-1180-Owocowa-herbata-Lipton-Classic-Fruit-Infusion-25-kopert.html Piłam ją ostatnio u mamy i nie mogłam się odkleić od kubka :D Niedługo zamienimy herbaty na owocowe soki i koktajle ale nie ubolewam z tego powodu jakoś specjalnie ;) Będę robiła mrożoną herbatę w upalne dni :D

Gość zimovva
No cóż myślałam, że coś z tego tematu mi sie przyda, ale jesień nie planuje nas opuścic. Gdzie te mrozy? Marzy mi sie biała zima! :/

Gość gość
taka pogoda w to mi graj :D mam nadzieje, że tak będzie już do samej wiosny, bo nie mam ochoty skrobać rano szyb i ubierać trzech swetrów! no i ejjj, nie jest znowu tak ciepło żeby sie herbaty nie napić?