Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

Kominek z p艂aszczem wodnym wasze opinie

Polecane posty

Go艣膰 zuzka9991
Moj wujek ma kominek z p艂aszczem wodnym i jest bardzo zadowolony. My w艂a艣nie budujemy dom i chyba te偶 taki kominek sobie zrobimy. Trafi艂am na firm臋 zajmuj膮c膮 si臋 projektowaniem i budow膮 komink贸w - http://www.kominki-lumar.com/ i chyba si臋 do nich zg艂osz臋. Marzy mi si臋 du偶y kominek a m膮偶 takiego sam nie zrobi niestety.,

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
wg mnie kominki z plaszczem wodnym to swietna sprawa. jestesmy zadowoleni z naszego, ktory kupilismy w firmie www.lechma.com.pl . swietnie ogrzewaja dom, sprawiaja, ze jest uczucie ciepla,a w pokoju w ktorym sie znajduje przytulnie - warto:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 majdanik
Moje wujostwo maj膮 taki kominek i wg mnie to jest naprawd臋 艣wietna inwestycja. W pokoju ciep艂o a klimat kominka naprawd臋 wprowadza w 艣wietny nastr贸j. Tu mo偶na sobie obejrze膰 bo s膮 bardzo r贸偶ne modele http://sklep.kominki-lumar.com/ Co do sprz膮tanie to nie zauwa偶y艂am by by艂o du偶o do roboty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja fajny kominek znalazlam z mezem tutaj www.btb-radzymin.pl naprawde swietne ceny i jakosc wykonania

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
go艣膰 2016.01.25 wg mnie kominki z plaszczem wodnym to swietna sprawa. jestesmy zadowoleni z naszego, ktory kupilismy w firmie www.lechma.com.pl . swietnie ogrzewaja dom, sprawiaja, ze jest uczucie ciepla,a w pokoju w ktorym sie znajduje przytulnie - wartousmiech.gif To prawda, kominki to swietna opcja. Zwlaszcza, te ktore ogrzewaja dom. naprawde warto!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mi taki kominek robi艂a firma Piecbud i bardzo fajnie sie sprawdza, w sumie lepiej ni偶 mysla艂am bo m膮偶 si臋 upar艂 a ja by艂am przeciwna. Wszystko robi膮 na zam贸wienie indywidylanie, bardzo profesjonalnie do klienta podchodz膮 :) http://www.piecbud.net.pl/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
u nas sprawdzi艂a si臋 firma www.komarpol.pl, kominek mamy drugi rok i jeste艣my bardzo zadowoleni.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja mam kominek z p艂aszczem wodnym od firmy http://www.instalmark.pl. Sprawuj臋 si臋 艣wietnie. Wady ma tylko takie 偶e trzeba codziennie rozpala膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wedlug mnie kominki z plaszczem wodnym to bardzo dobry pomysl. zwlaszcza w dzisiejszych czasach, te nowoczesne. w firmie lechma maja bogaty wybor, sa nie tylko bardzo ladne wizualnie ale i bardzo dobre jakosciowo. przejrzyjcie oferte, ktora znajdziecie na stronie internetowej http://www.lechma.com.pl/ . osobiscie mamy ich kominek i sa bardzo dobrej jakosci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
My mamy tak膮 form臋 ogrzewania i jest ok, ale sporo kosztowa艂 nas mnta偶. Wa偶ne s膮 dobre materia艂y izoalcyjne mp. Takie we艂ny http://www.isover.pl/welny-do-izolacji-kominkow u偶ycie takihc materia艂贸w mo偶e tylko spowodowa膰, 偶e kominek b臋dzie 藕le dzia艂a艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tez mam kominek z p艂aszczem wodnym i sprawdza si臋 nie藕le. Solidne kominki, kt贸re wyr贸偶niaj膮 si臋 te偶 pod wzgl臋dem wzornictwa znajdziecie w tej hurtowni grzewczej http://ar24.com.pl/. No i oczywi艣cie na wszystko daj膮 gwarancj臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 darok
Witam wszystkich forumowicz贸w. Opisz臋 w miar臋 kr贸tko swoj膮 sytuacj臋. Mieszkamy w domu o pow. 260 m2. Ogrzewamy pow. oko艂o 180 m2. Czasem w艂膮czam ogrzewanie pralni t.j 20 m2 wtedy grzejemy 200 m2. Dom jest z lat osiemdziesi膮tych, a wi臋c termoizolacja nie jest jego najmocniejsz膮 stron膮, oczywi艣cie okna s膮 powymieniane. Grzejemy dom dwoma kominkami oraz kot艂em gazowym z otwart膮 komor膮 spalania. Jeden kominek ogrzewa jedynie powietrze, kt贸re po rozprowadzeniu specjalnymi kana艂ami ogrzewa jeden pok贸j, 艂azienk臋 na dole oraz trzy pokoje na g贸rze. To ogrzewanie stosujemy przy temperaturach zewn臋trznych powy偶ej zera. Cz臋艣膰 domu przy tym ogrzewaniu jest zimna. Drugi kominek jest z p艂aszczem wodnym. To rozwi膮zanie uwa偶am za bardzo dobre oraz super ekonomiczne. Nadmieniam, 偶e ca艂e to ogrzewanie stosujemy od oko艂o 10 lat. Kominek z p艂aszczem wodnym jest pod艂膮czony wymiennikiem do instalacji c.o. i posiada w艂asn膮 pomp臋 oraz rur臋 do naczynia wzbiorczego, w ten spos贸b, 偶e nie mo偶na zagotowa膰 w nim wody. Moc kominka podana w.g. producenta to 24 KW. Chyba tak jest bo w zupe艂no艣ci wystarcza do ogrzewania ca艂ego domu. Nie mam 偶adnej automatyki, szyba oczywi艣cie zakopci si臋 z czasem, ale to jest po oko艂o 4-5 dniach ci膮g艂ego palenia. W sumie to raz na tydzie艅 wystarczy przetrze膰 szyb臋. Sporym za to problemem jest donoszenie drewna, bo w siarczyste mrozy kominek potrafi spali膰 oko艂o 80 kg drewna dziennie. Palenie w nim jest do艣膰 proste, bo 艂aduje si臋 go do pe艂na i zamyka po rozpaleniu dop艂yw powietrza, oczywi艣cie szyber te偶, aby ciep艂o ze spalania ogrzewa艂o rury p艂omieniowe. Im wi臋ksz膮 temperatur臋 chc臋 osi膮gn膮膰, tym wi臋cej dopuszczam powietrza do komory spalania. W moim przypadku wyliczy艂em sobie, 偶e na sezon zimowy b臋d臋 potrzebowa艂 oko艂o 24 m3 drewna, co stanowi koszt oko艂o 5000,00 z艂. Rzeczywisto艣膰 jednak okaza艂a si臋 inna i w rezultacie potrzebuj臋 oko艂o 10 - 15m3 drewna na sezon, co stanowi koszt oko艂o 2000,00 - 3000,00 z艂. Podkre艣lam na sezon grzewczy !!! Natomiast przy ogrzewaniu gazem jest swoista tragedia, gdy偶 w moim przypadku ilo艣膰 zu偶ytego na dzie艅 gazu wynosi艂a 30 m3 co przy cenach z roku 2015 miesi臋czny koszt ogrzewania wyni贸s艂 oko艂o 1800,00 z艂. Oczywi艣cie czasem korzystam ze wsp贸lnego ogrzewania i gazem i kominkiem a czasem samym gazem. By艂y zimy w kt贸rych nie u偶ywa艂em gazu, wtedy dostawca podni贸s艂 mi cen臋 dostawy jak膮 p艂aci si臋 przy dostawie do samych kuchenek (cena chora je艣li chodzi o ogrzewanie). W sumie okaza艂o si臋, 偶e nie op艂aca si臋 zupe艂nie nie u偶ywa膰 gazu, bo i tak zap艂ac臋 za jego dostaw臋, tyle, 偶e znacznie dro偶ej. Ale wr贸c臋 do kominka z p艂aszczem wodnym. Przy pe艂nym za艂adunku kominka, czas przez jaki pali si臋 drewno wynosi mniej wi臋cej 4 - 7 godz. Poniewa偶 mam w wi臋kszo艣ci stare 偶eliwne grzejniki, temperatura w domu jest do艣膰 stabilna i waha si臋 w granicach 19 do 23 stopni. Wad膮 palenia w kominku, o ile pali si臋 nim stale jest rzeczywi艣cie czyszczenie kominka oraz dok艂adanie drewna, za to niew膮tpliw膮 zalet膮 jest 艣liczny 偶ywy ogie艅 jaki wida膰 przez szyb臋. W pokoju, kt贸rym pal臋 kominkiem z p艂aczem wodnym mam zakr臋cony grzejnik 偶eliwny, bo ciep艂o od szyby i ogrzane powietrze z rury spalinowej wystarcza na ogrzanie t.j 40 m2. W przypadku ogrzewania gazem, musz臋 otworzy膰 ten grzejnik. W moim uk艂adzie grzewczym jest tak, 偶e je艣li pracuje kocio艂 gazowy, to r贸wnolegle mog臋 grza膰 kominkiem, wtedy zadana na kotle temperatura utrzymuje stabiln膮 temperatur臋 w domu. Je艣li mocniej grzeje kominkiem to kocio艂 gazowy nie w艂膮cza si臋, w przypadku gdzie kominek s艂abo podaje ciep艂o, kocio艂 przejmuje dogrzewanie. Dla mnie jest to idealne rozwi膮zanie, bo np w przypadku 艣wi膮t, wigilii 艣licznie i ciepe艂ko wygl膮daj膮 p艂omienie z kominka a ja nie musz臋 si臋 martwi膰, 偶e jak wyga艣nie w kominku to b臋dzie zimno. Ze wszech miar polecam kominki z p艂aszczem wodnym. O ile sobie przypominam m贸j wk艂ad nazywa艂 si臋 ZUZIA, nie wiem czy istnieje jeszcze jego producent, ale ze wszech miar polecam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kines
U siebie w domu mieli艣my dylemat jakie dodatkowe ogrzewanie za艂o偶y膰 i zastanawiali艣my si臋 z m臋偶em mi臋dzy normalnym kominkiem, a biokominkiem. Z racji takiej, 偶e jakie艣 zawrotnej powierzchni u siebie nie mamy to postanowili艣my postawi膰 na biokominek. Zakupili艣my taki oto model https://decofire.pl/biokominki/biokominki-ruby-fires/biokominek-ruby-fires-bio-flame-hh#!prettyPhoto i jeste艣my bardzo zadowoleni. Prawie na takie dogrzewanie jak nie ma wielkich mroz贸w jest idealny. Paliwa du偶o nie schodzi, dlatego wydaje mi si臋 偶e wychodzi du偶o taniej ni偶 w przypadku normalnego kominka. (Chyba, 偶e kto艣 przyniesie drewno z lasu to ma za darmo, ale normalnie trzeba p艂aci膰 za kubiki). Je偶eli kto艣 my艣li nad dodatkowym rozwi膮zaniem grzewczym u siebie w domu to polecam rozwa偶y膰 biokominki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
my mamy kominek z p艂aszczem wodnym i super si臋 sprawdza:) Ca艂膮 instalacj膮 zaj臋艂a si臋 firma www.ogrzewaniepoznan.pl, maj膮 bardzo dobre ceny, polecam.

Udost臋pnij ten post

Kominek owszem jest fajny, ale do艣膰 problematyczny. Lepszy jest piec kaflowy. Nie brudzi si臋 z niego. jest 艂atwy do utrzymania, ale niestety 艂adny piec kaflowy to du偶y wydatek. Pi臋kne aran偶acje mo偶na obejrze膰 na stronie kaflepiecowe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wg mnie jest to bardzo fajna sprawa ale troszk臋 kosztowna. Wiem co艣 na ten temat bo znajoma ma taki i wiem mniej wi臋cej jak to wygl膮da. Jakbys jednak zdecydowa艂a si臋 na taki kominek to sprawd藕 firm臋 http://multiinstalgold.com.pl oni zajmuj膮 si臋 w艂a艣nie instalacj膮 takich komink贸w :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kominek tak ale do 100m2, domu 300m nie ogrzejesz. Ja mam centralne z piecem i kominek z rozprowadzeniem powietrza i dmuchaw膮, my艣l臋 nad ca艂kowitym przej艣ciem na ogrzewanie kominkowe, bardzo szybko jest w domu ciep艂o, cyrkulacja powietrza, kolega wybudowa艂 nowy kominek z rozprowadzeniem + elektronika, 艂aduje pe艂ny tak jak pi臋膰 i trzyma 20 godzin, nie podk艂ada co dwie godziny. Do tego teraz te cyrki z czysto艣ci膮 spalin, ekologiczne piece, drony, ceny w臋gla.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Witam. Mam u siebie kominek z p艂aszczem wodnym, zamontowa艂em taki bo wszyscy woko艂o tak zachwalali taki spos贸b ogrzewania 偶e nie spos贸b by艂o w sumie im przytaknac, no ale po prawie 10 latach u偶ytkowania szlag mnie trafia ilekro膰 na niego patrze a to dlatego 偶e wtedy nikt nie wspomina艂 o tym- mo偶e nie zdawa艂 sobie sprawy 偶e jest to bomba w salonie i kot艂ownia zarazem. Takiego kominka nie zostawisz rozpalonego w domu bo nie daj B贸g zdechnie pompa, sterownik, wy艂膮cz膮 pr膮d i wszystko przestaje pracowa膰 a kominek pali si臋 woda zaczyna si臋 gotowa膰 i jest wielkie jebudu! Mam UPS ale raz mnie zawi贸d艂 bo zdech艂 akumulator i te偶 by艂o ciep艂o, zagotowanie uk艂adu,latanie z 艂opata z piachem i wygaszanie paleniska- dobrze 偶e by艂em w domu. Nie polecam ludziom kt贸rzy mieszkaj膮 na uboczu gdzie cz臋sto pr膮d wy艂膮czaj膮, do takiego kominka potrzebne s膮 pompy, jakies zawory.. Pompa stanie, zaw贸r si臋 przytnie i nieszcz臋艣cie gotowe. Na ten czas nie polecam takiego kominka, wody a偶 tyle ciep艂ej z tego nie ma, a jak u偶ywa si臋 tj.mycie gar贸w ,impreza itp to i tak drugie 藕r贸d艂o dogrzewa wod臋. Osobi艣cie polecam po latach zwyk艂y kominek bez plaszcza bo w sumie o nastr贸j i tak chodzi a do ogrzewania domu gaz,pomp臋 ciep艂a czy jaki艣 piec co sam dozuje. Zamiast wodnego kominka polecam kolektory s艂oneczne. Od wczesnej wiosny do ko艅ca pa藕dziernika woda za freestyle gor膮ca. W zim臋 rzadko ale czasem kolektory nagrzej膮 wod臋 do ok 30st, za to okres letni woda po 90st

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Taki kominek to super sprawa, zw艂aszcza jak wiesz kto si臋 takimi rzeczami zajmuje. Sprawd藕 http://kominkifany.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰miki
Mia艂em problem gdy偶 nie wiedzia艂em czy wybrac kominek z p艂aszczzem wodnym czy nie. Skontaktowa艂em si臋 z dudimex i tam mi ch艂opaki wszystko wyt艂umaczyl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Uwielbiam kominki. W ko艅cu sami mamy i ogromnie si臋 z tego ciesz臋. Kominek pochodzi z firmy Airhot Kominki http://new.airhot.pl/ Wygl膮d ma nowoczesny, dla mnie jest idealny. No i sezon ju偶 si臋 zaczyna, wi臋c zacz臋li艣my wieczorami grza膰 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosc

Ja zdecydowa艂am si臋 na zakup kominka z p艂aszczem w firmie www.499.pl. Obudowa piecyka wykonana z emaliowanej stali w kolorze bordo. Piecyk wyposa偶ony w pomp臋 obiegow膮, naczynie przeponowe oraz zaw贸r bezpiecze艅stwa 3 bary. Jestem bardzo zadowolona. Dzia艂a bezawaryjnie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰

D艂ugo szuka艂em jakiego艣 wykonawcy kominka, nie wszyscy chcieli u mnie realizowa膰 tak膮 instalacj臋 wi臋c by艂 pewien problem, ostatecznie si臋 zdecydowa艂em na kominki-vector.pl/ i jestem zadowolony, co najwa偶niejsze podj臋li si臋 wykonania instalacji w moim domu a sprawa nie by艂a prosta.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karolcia

My mamy u siebie kominek z p艂aszczem wodnym z Kratki.pl. Solidnie wykonany, nie ma zb臋dnego brudu. Bardzo dobrze wsp贸艂pracuje z instalacj膮 centralnego ogrzewania. W艂a艣ciwie mia艂 nam s艂u偶y膰 tylko do dogrzewania mieszkania, ale s膮 dni, kiedy palimy tylko w tym kominku i w zupe艂no艣ci nam to wystarcza.

Udost臋pnij ten post

O cenie kominka a tak偶e kominka z p艂aszczem wodnym warto porozmawia膰 z doradc膮 w firmie instaluj膮cej kominki ( http://kominkiwaligora.pl/oferta/wklady-wodne ) , bo po pierwsze jest wiele r贸偶nych rodzaj贸w ta艅szych i dro偶szych wk艂ad贸w kominkowych, ro偶ne s膮 ich mo偶liwo艣ci grzewcze, do tego dochodz膮 koszty instalacji i obudowa kominka. Za du偶o zmiennych, 偶eby podawa膰 szacunkowe ceny komink贸w z p艂aszczem wodnym.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Milerka

ja mam kominek z kratki.pl - szczerze m贸wi膮c bardzo si臋 ciesz臋 z tego 偶e聽 wybra艂am t膮 firm臋 bo kominek jest bardzo 艂adny i dobrze wykonany! a grzeje znakomicie!

Udost臋pnij ten post

Dnia 5.02.2015 o 20:57, Go艣膰 go艣膰 napisa艂:

To taki piec w salonie,brudzi sie okropnie od drzewa,wybieranie popio艂u,czyszczenie szyby.Nie zrobi艂abym drugi raz.

Kominek w domu, to kot艂ownia w nim. Ci膮g艂y syf 馃槒

Udost臋pnij ten post