Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie miasto na studia jest najlepsze

Polecane posty

Gość gość

Myślę nad Warszawą, Krakowem, Wrocławiem , Poznaniem i Gdańskiem. Chce składać papiery na filologie angielską , psychologię lub pedagogikę specjalną

Gość gość
obecnie mieszkam koło Kielc

Gość gość
Jeszcze muszę zaznaczyć,ze mam problemy alergiczne i leczyłam się na stany przedastmowe , a z tego co wiem Kraków ma najwyższy wskaznik zanieczyszczenia powietrza i to jest dla mnie w sumie jedyny minus tego miasta :( Noi nie wiem jak z pracą , i podobno ceny mieszkań są bardzo wysokie W Warszawie jest ogromny wyścig szczurów , pośpiech,itd., a ja raczej nie nadaje sie do takich rzeczy , z drugiej strony to duże miasto, mnóstwo klubów , fajnych miejsc , więcej miejsc pracy , możliwości W Gdańsku i Poznaniu nigdy nie byłam,natomiast we Wrocławiu byłam dwa raz , ale tylko na jeden dzień , i jakos szczegolnie mnie chyba nie zaczarował , ale czułam się tam dobrze Na 2 lub 3 roku chce przenieść się na studia za granice lub wyjechac na ERASMUSA

Gość gość
up

Gość gość
dla alergiczki Gdańsk korzystny

Gość gość
Nie przenoś się na studia za granicę, tylko od razu zacznij tam studia. Na Erasmusa bramy są otwarte i bardzo łatwo jest wyjechać, ale przenieść się to raczej trudna sprawa.

Gość gość
Chciałabym zacząć tam od razu studia ( za granicą) , ale jest kilka przeszkód. Pierwsza to pieniądze. Życie za granicą jest o wiele droższe, a studia w Anglii płatne , natomiast w krajach gdzie nie płaci się za studia , nie ma interesujących mnie kierunków. Do tego to bardzo odważna decyzja , sama przeprowadzka chociazby do innego miasta będzie dla mnie trudnym zadaniem, przyznam że nie jestem zbytnio samodzielną , zaradną osobą ,no ale będę musiala sie wszystkiego nauczyć

Gość gość
Ja studiuje na http://wsge.edu.pl/ w Józefowie, jestem bardzo zadowolona, zajecia prowadzone sa w bardzo profesjonalny sposob, włascicielka uczelni Magdalena Sitek naprawde ma glowe na karku i wszystko na uczelni funkcjonuje bez zarzutu

Gość gość
Łódź!

To więcej zależy od twoich preferencji kierunków i uczelni, wtedy i będzie miasto, a firmę którą ci pomoże z przeprowadzką to mogę poradzić Euromax, gdyż pracują tam fachowcy ;)

Gość gość
Ja wybrałam Kraków- super klimat na studia ale faktycznie smog druga opcja dla mnie to był Wrocław bo to też klimatyczne miasto :)

Gość gość
szykuje się studentka do młócenia :)

Gość gość
Kraków!

Gość gość
Oczywiście, że Kraków! Uwielbiam to miasto, tamtejsze kulturalne życie..Polecam Ci fantastyczną uczelnię w Krakowie - www.ignatianum.edu.pl. Mają tam m.in. te kierunki, które Cię interesują, psychologię i pedagogikę. Moja koleżanka tam studiuje i jest zachwycona tą akademią, to uczelnia kościelna, stawiającą na integralny rozwój człowieka, na jego rozwój duchowy, kulturowy..ja zamierzam tam złożyć papiery w tym roku na kulturoznawstwo. Podobno ta uczelnia ma bardzo ciekawe programy studiów i można tam otrzymać solidne przygotowanie do konkretnych zawodów w przyszłości.