Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapomniałam dwóch tabletek antykoncepcyjnych czy możliwa jest ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witam! Wiem, że to lekkomyślne itd., wiem czym to grozi - spokojnie, jestem świadoma konsekwencji własnej głupoty, z drugiej jednak strony jestem też gotowa ponieść te konsekwencje. Jednak przejdę do rzeczy. Zapomniałam wziąć dwóch tabletek antykoncepcyjnych, 9 i 10 z kolei. Niby drugi tydzień, powinno być bezpiecznie, jeśli zażyłabym zapomnianą JEDNĄ tabletkę - a nie zażyłam żadnej, ani 9, ani 10. Współżyłam z dostaniem się małej ilości spermy do środka w dzień nieprzyjęcia 9 tabletki. Współżyłam rano, tabletki nie wzięłam wieczorem i również wieczorem dnia następnego. Czy ten stosunek mógł się okazać "konsekwentny"? Następny odbyłam 4-5 dni po zapomnianych tabletkach, również z dostaniem się małej ilości spermy do środka. Moje pytanie brzmi czy mogły być to stosunki niezabezpieczone, skutkujące ciążą? Obecnie jestem przy teoretycznej 16 tabletce. Powinnam wykonać test ciążowy po dwóch - trzech tygodniach od współżycia, czy raczej nie było takiej teoretycznej możliwości zajścia w ciążę?

Gość gość
Jest możliwośc.

Gość gość
jest możliwość ciąży

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź! Czyli wykonam test ciążowy za dwa tygodnie, a póki co dla bezpieczeństwa ewentualnej ciąży przerwę branie tabletek.

Gość gość
Nie przerywaj, nawet jesli jestes juz w ciazy, wez wszystkie tabletki i skoncz opakowanie.

Gość gość
nie będzie wówczas żadnego zagrożenia dla dziecka? żadnych późniejszych powikłań, jeśli okaże się, że zaszłam w ciążę?

Gość gość
Mnie w takiej sytuacji lekarz zalecil aby skonczyc opakowanie. Ty poradz się tez swojego, nie chce byc wyrocznia.

Gość gość
a okazało się, że byłaś w ciąży, czy jednak nie?

Gość gość
Mnie sie to zdazylo z 4 razy tak zapomniec i nigdy nie zaszlam w ciaze,ale jest mozliwosc.