Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Disney2014

praca sama dla siebie Wasze doswiadczenia

Polecane posty

Gość Disney2014

Witam dziewczyny, chcialabym wiedziec czy pracujecie same dla siebie, bez zadnych klubow, bossow, alfow itp, bez dzielenia sie pieniedzmi? Chcialabym zaczac pracowac sama dla siebie, ale nie do konca wiem jak sie za to zabrac-jesli ktoras z Was chcialaby sie podzielic radami, bede bardzo wdzieczna za wszelkie pomysly. Interesuje mnie praca poza granicami Polski. p.s. nie bede karmic trolli; wszelkie moralne tudziez pogardliwe slowa prosze zachowac dla siebie-nie swiadczy to w zaden sposob o mnie, tylko o wypowiadajacym sie. Pozdrawiam i dziekuje

Gość gość
No właśnie, jak to ogarnąć? Zarejestrowanie działalności da się przejść, ale potem jest od groma formalności, księgowości, najwyższych w Polsce podatków i ZUS-ów i nikogo nie obchodzi, że możesz nie mieć zysków i z czego tego opłacić. W najbiedniejszej w Europie Polsce wszystko najwięcej kosztuje. Jeśli spółka, to skąd wziąć pieniądze na jej założenie, dlaczego wszelka pomoc w dofinansowaniu w funduszów dot. tylko osób młodych, a nie bierze się pod uwagę osób po 30-tym czy 40-tym r.ż., które chciałyby założyć własny biznes, a nie mają na to tyle pieniędzy, bo pracowały, ale musiały wydawać na codzienne utrzymanie i kredyty na mieszkanie? Wszystkiego się nie da udźwignąć z nie tak dużych pensji, które w dodatku w prawie połowie są ograbiane przez fiskusa, ZUS i na fundusze emerytalne, a potem z tego przedostatniego i tak prawie nie korzystasz, za to od lat wiadomo, że emerytury są marne. Nie tak duże pensje jeszcze ucinają tak mocno, że niewiele zostaje. Jak z tego żyć i jak założyć własny biznes? Z czego? Nawet nie ma na odłożenie czegoś, żeby nie mówić o jakichś nieprzewidzianych wydatkach. A żeby założyć rodzinę, to tylko można pomarzyć.

Gość gość
up

Gość gość
Jeśli chodzi o spółkowanie to chyba jasne, że najlepszym wyjściem jest spółka 🖐️

Gość gość
Samej będzie Ci trudno. A prawda jest taka, że wcześniej, czy póżniej będziesz musiała płacić działkę. Tu nie ma miejsca na " na własny rachunek".

Gość gość
Jeśli chodzi o spółkowanie to chyba jasne, że najlepszym wyjściem jest spółka x niestety ,to nie jest najlepsze wyjście,bo każda spółka prędzej czy później się rozsypuje,i to z wielkim hukiem,i problemami finasowymi

Gość gość
Wedlug mnie wlasna działalność to swietna sprawa, ja mam wlasny gabinet lekarski i praca przynosi mi mnóstwo satysfakcji. Zinwestowalam w profesjonalny sprzet z http://inmed.pl/ i musze przyznac ze nie mogę narzekac na brak pacjentow. Ludzie doceniaja wysoka jakosc usługi zaanagazowanie