Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zgloszenie do towarzystwa opieki nad zwierzętami

Polecane posty

Gość gość

Witam. Moja siostra odwiedziła ostatnio nasza matke. I doznała szoku. Moja matka ma dwa psy. Siostra jak zobaczyła te psy to sie przeżegnała. Zaniedbane, brudne, skora wisiała na kościach. Siostra zaczęła krzyczeć do matki co ona zrobiła z psami a ta tez wrzeszcząc powiedziała ze nie ma czasu ani pieniedzy zajmować sie psami a nikomu nie odda bo takich starych psów nikt nie weźmie. Siostra była w domu przez trzy tygodnie i przez ten czas zajmowała sie psami jak tylko mogła. Karmiła je czesto małymi porcjami, kupiła nowe legowiska i smycze itd. Dowiedziałam sie jeszcze ze psy nie sa w domu tylko zamknięte w jakies zimnej komórce. No jednym słowem traktowane sa strasznie. Ja i moja siostra niestety nie mamy żadnej możliwości aby wziac psy do siebie ponieważ mieszkamy poza granicami kraju. Dlatego chciałam złożyć anonimowy donos na moja matke o zaniedbanie psow. Moje pytanie jest jedno. Czy jesli ktos by jej te pay odebrał to czy moja matka miałaby sprawę sadowa? Chce zeby jej te pay zabrali ale nie chce zeby poszła siedziec. Pomocy

Gość gość
0/10

Gość gość
Zadzwon tam do nich i naświetl sprawę oni toba po kierują

Gość gość
Co 0/10? Myslisz ze to prowokacja? Niestety ale sie myslisz. Tez bym chciała zeby to była prowokacja. Niestety nie jest. Siostra jak wyszła z jednym z psow na spacer to sąsiadka krzyczała ze jak nic sie nie zmieni i matka nie zacznie dbac o psy to zgłosi to na policje. Siostra mowila ze wstyd było psa na spacer wziac.

Gość gość
każdy dzień tej udręki dla psów jest już winą tych którzy o tym wiedzą, dlatego nie pytaj tylko dzwon, donoś i zrób cokolwiek aby pomóc tym zy nie ma nikogo kto na tej wsi opiekowałby się tymi psami a ty p. internetowo kupowałabyś karmę, nawet najtańszą i kurier by jej przywoził pod drzwi, są rozwiązania- pomagaj i działaj bo to jest podłe , te py nic nie mogą, one cierpią i wspaniale z waszej strony ,ze to zauważacie tylko teraz trzeba działac, wyślij matce na razie karmę dla tych biedaków

Gość gość
www.zooplus.pl -zamawiasz i płacisz internetowo w ciągu max dwóch dni kurier dostarcza zamówienie pod drzwi

Gość gość
ja tak pomagam dzikim kotom, wysyłam karmę a ktoś inny dba aby codziennie jadły

Gość gośćula
mam mieszane uczucia bo schronisko dla psa to ostateczność . Może daj ogło w necie że psy są do adopcji , jest sporo ludzi którzy nie patrzą na wiek i rasę psa , chca pomóc tak po prostu.

Gość gość
wrzuć ogłoszenia na olx i gumtree są bezpłatne, możesz dodać zdjęcia są ludzie którzy przyjęliby starszego zwierzaka bo sami np. są starsi i nie chcą szczeniaka, który ich przeżyje...