Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nowe wyliczenia L4 i macierzyńskiego

Polecane posty

Gość gość

słuchajcie, jestem zatrudniona od stycznia, w sierpniu mam rodzić. okres zatrudnienia to równy rok. prędzej nie byłam nigdzie zatrudniona, jak to teraz jest - chciałabym pracować do ok. 7 m-ca, kto będzie wypłacał pieniądze jak pójdę na zwolnienie? i czy to będzie 100%? a macierzyński jest wciąz liczony jako srednia z ost. 12 m-cy czy jakos inaczej?

Gość gość
up up

Gość gość
Kto bedzie wyplacal, to zalezy czy duza firma czy mala (wtedy zus chyba)

Gość gość
Chorobowe w ciazy nadal jest platne 100%. Zalezy ile twoj zaklad zatrudnia pracownikow, jesli ponad 20 wyplaca pracodawca ,jesli mniej zus. Od czego liczony jest zasilek nie jestem pewna bo cos w tym roku sie zmienilo.

Gość gość
Jak dobrze pamiętam, to pierwsze 31 czy 32 dni na L4 wypłaca pracodawca, reszta z ZUS. Zwolnienie w czasie ciąży jest płatne 100%. Macierzyński jest liczony jako średnia, ale jego wysokość zależy też od długości pobierania zasiłku

Gość gość
Macierzynski roczny 80% (jesli od razu powiesz,ze chcesz roczny). Pol roczny 100% i jesli przedluzysz na kolejne pol roku bedzie platny 60%. Zwolnienie platne 100%. Srednia zarobkow z 12 mcy.

Gość gość
no jeśli wyjdzie na to, że pracowała np. pół roku to 6xkwota wynagrodzenia:12??? bzdura, przy najniższej krajowej to jakies kieszonkowe...