Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutak

chory kotek

Polecane posty

Gość smutak

jakie są rokowania dla kota chorego na wątrobę? lekarz nie dał mi dziś wiele nadziei..... miał ktoś kotka chorego na wątrobę? jakie macie doświadczenia z leczeniem? wasze koty przeżyły?

Gość gość
zależy co mu dolega, ile ma lat i jakie ma wyniki mój miał 17 lat i guza, więc rokowania były żadne, uśpiłam go zanim zaczął cierpieć Twój może być młodszy i mieć zupełnie inną chorobę poszukaj forum miau.pl tam możesz skonsultować się z weterynarzem podając wyniki (za darmo) możesz też poczytać posty innych kociarzy i historie leczenia ich zwierzaków są dostępne leki na wątrobę np. phytophale czy jakoś tak są specjalne diety np. Royal Canin ma specjalistyczne karmy dla nerkowców i inne

Gość smutak
jutro będę wiedziała, czy wyniki są aż tak złe jak myśli lekarz... kocia nie jest stara, bo ma niespełna 4 lata i jak mi się wydaje dość silny organizm (mało chorowała). nie mam pojęcia skąd u niej wzięło się to choróbsko..

Gość smutak
a czy ktos wie czy istnieje karma z 'puriny' dla kotów wątrobowców??? bo jakoś nie mogę znależć w necie

Gość gość
Stanisław Jachowicz Chory kotek Pan kotek był chory i leżał w łóżeczku, I przyszedł pan doktor: „Jak się masz, koteczku”! — „Źle bardzo...” — i łapkę wyciągnął do niego. Wziął za puls pan doktor poważnie chorego, I dziwy mu śpiewa: — „Zanadto się jadło, Co gorsza, nie myszki, lecz szynki i sadło; Źle bardzo... gorączka! źle bardzo, koteczku! Oj! długo ty, długo poleżysz w łóżeczku, I nic jeść nie będziesz, kleiczek i basta: Broń Boże kiełbaski, słoninki lub ciasta!” — „A myszki nie można? — zapyta koteczek — Lub z ptaszka małego choć z parę udeczek?" — „Broń Boże! Pijawki i dieta ścisła! Od tego pomyślność w leczeniu zawisła”. I leżał koteczek; kiełbaski i kiszki Nie tknięte, z daleka pachniały mu myszki. Patrzcie, jak złe łakomstwo! Kotek przebrał miarę; Musiał więc nieboraczek srogą ponieść karę. Tak się i z wami dziateczki stać może; Od łakomstwa strzeż was Boże!

Gość smutak
:) to prawda moja kocia jest łakoma i jest ciut otyła... ale zachorowała na wątrobę z innego powodu... kto zna jakąs dobrą karmę dla wątrobowych kotów, wypróbowaną? kicia ma o sto kilka procent podwyższone ważne znaczniki wątrobowe... nie wiem czy ona dożyje wiosny 😭

Gość gość
Prawdopodobnie zla karma. Wiesz mija sunia ma ponad szeciokrotnie przkracza norme i zyje z tym juz 5 rok .Nie wiem jak to jest z kotami...

Gość smutak
zawsze kupowałam jej purinę cat chow po sterylce, na drogi moczowe i na zdrowe jelita... przecież nie jest to aż tak zła karma :( ma podwyższone bardzo dużo dwa najważniejsze enzymy wątrobowe, jeden o 150%, drugi o 100%... wydaje mi się, że z psiakami jest podobnie, przynajmniej powinno, przecież to ssaki... najprawdopodobniej moja kocia zeżarła coś na dworze, co było toksyczne, tak powiedział vet

Gość gość
Jeżeli kotek ma takie problemy to najlepiej byłoby go zabrać do weterynarza. Mój kot też ostatnio źle się czuł, nie wiedziałam co mu jest i poszłam do http://www.wetjaneczek.pl/ , to bardzo dobra klinika, teraz już jest z nim wszystko ok.