Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do przeciwniczek konwencji o zwalczaniu przemocy

Polecane posty

Gość małarudamaruda
bardzo mi się podoba bardzo parę rzeczy -1) kobiety są często największymi wrogami kobiet, są czasem gorsze niż rubaszni panowie śmiejący się z żartów o feministkach, nie dalej jak rok temu zdarzyło mi się parę razy być w sytuacji gdy byłam w sali pełnej młodej kobiet (20-22lata) krzyczących jakie prawa kobiet, one mają już wszystkie, może kiedyś te panie dziś 40letnie dawno temu to co innego. krzyczące tak dlatego bo ich jeszcze nikt nie molestował (a ja sama miałam sytuacje niedwuznacznego zachowania korepetytora w stosunku do mnie), bo nikt im jeszcze mniej nie zapłacił za taką samą pracę jaką wykonali koledzy a dostali więcej, itp.. Tak dziś wszystkie kobiety wołające do panów żeńskimi formami są wrogami kobiet. Osobiście jestem za KONWENCJĄ O ZWALCZANIU PRZEMOCY WOBEC KOBIET I MĘŻCZYZN bo zdaje sobie sprawę, że i oni podlegają takiej samej przemocy fizycznej i psychicznej w związkach. Ale generalnie każda rzecz, która może kogokolwiek uchronić przed przemocą jest okej. Nie wątpię, że jest mnóstwo osób w takiej sytuacji które nie wiedzą gdzie się zgłosić, nie wierzą, że mogą coś zmienić. 2) Ludzie możecie, w końcu zacząć czytać artykuły o które toczą się spory w sferze medialnej i publicznej. Będziecie wiedzieć o czym mówicie zamiast wierzyć politykom, księdzu, dziennikarzom etc

Gość gość
W Polsce jest najmniejsza statystyczna liczba przemocy wobec kobiet.

W Polsce wiele kobiet boi się przyznać do tego,durnoty bo niby tamte kobiety nie boja sie w samych Włoszech ginie 200kobiet rocznie z powodu przemocy domowej a handel kobietami Ofiary handlu w celach seksualnych z reguły nie zgłaszają się same do komisariatów, lecz rejestrowane są przy okazji nalotów policji na potencjalne miejsca przestępstw. W Niemczech do prostytucji zmuszane są imigrantki z Azji, Ameryki Południowej, Afryki i z Europy środowej i wschodniej, głównie z Rumunii, Bułgarii, Rosji, Polski, Ukrainy i Litwy. Są wśród nich także Niemki.

Gość gość
o, jaki poinformowany ja tam nie wiem, gdzie która sobie daje wkładać, za to pe/dzia rozpoznaję bez zmyły :classic_cool:

No tak, przeciwnik/przeciwniczka konwencji rodem z UE, to już myslec samodzielnie nie potrafi.... Baardzo wygodne i manipulacyjne zalożenie. Mamy swoje, polskie i dobre przepisy w tym zakresie, i unijne są zbędne. Po co je wprowadzać, i jeszcze zamieszanie ze zgodnością z naszą Konstytucją? Kwiatek do kożucha.

Gość gość
No ale to że są zbędne nie wyjaśnia, czemu jesteś przeciwna, bo o tym jest temat: dlaczego jesteś przeciw, a nie dlaczego to wszystko jedno czy przyjmiemy.