Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość darietta85

gronkowiec złocisty

Polecane posty

Gość darietta85

Kilka miesięcy temu robiłam wymaz z gardła i wyszło mi że mam bakterie zwaną Staphylococcus aureus - tłumacząc gronkowiec złocisty. dostałam od lekarza antybiotyk, miedzy czasie wycięłam migdały ponieważ często chorowałam. po 4 miesiącach od zabiegu ponownie zrobiłam badanie wymazu z gardła i wyszły mi jakieś bakterie neisseria spp. oraz streptococcus viridans wzrost pojedyncze opis wyhodowane bakterie stanowią florę fizjologiczną. niestety do tego znowu wyszło Staphylococcus aureus wzrost liczne szczep MSSA byłam u lekarza i powiedział mi że grokowca cięzko jest się pozbyć i ona nie da mi żadnego antybiotyku, innych leków też nie dostałam. Od 3 tygodni mam problem z cerą na policzkach wyszedł mi taki rumieniec pełno małych krostek i pokazałam jej to to stwierdziła że to może być od cytrusów. nigdy nie miałam alergii na to owoce. Kazała mi kupić dexem krem i tam w ulotce wyczytałam że podrażnienia skórne często powoduje właśnie gronkowiec. Jak go wyleczyć skoro lekarz nie daje mi lekarstw. A ja się boje że to może spowodować większe straty w organizmie i boję się że na twarzy zostaną mi ślady. Dodam że w tym roku mam ślub więc chciałabym się tego jak najszybciej pozbyć. do tego planuje z partnerem planujemy dziecko ale w tej sytuacji nie wiemy co robić.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować