Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zabijanie

Polecane posty

Gość gość

Co myslicie o zabijaniu zwierzat? nie chodzi mi o takie zabijanie na mieso bo to rozumiem jesli robia to humanitarnie zeby nie cierpialo. mi chodzi o takie jak ktos ma np. psa albo kota i rozmnoza mu sie i zabija je albo topi bo "ile mozna chowac". sterylizowac nie bedzie bo mu szkoda kasy choc nie sa to nie wiadomo jak duze koszty. kazdy z nich mowi to tylko zwierze wazne ze to nie czlowiek a juz zwlaszacza dziecko. a czym jakis bahor rozni sie od zwierzat? przeciez i ludzie i zwierzeta czuja bol i cierpia jak dzieje im sie krzywda. skad takie rozroznienie miedzy tymi dwoma gatunkami? co wy o tym myslicie?

Teraz myślisz że coś czujesz ale jakby cie zabili w okresie niemowlęcym to nic byś nie czuła, a nawet nie wiedziałabyś że coś czułaś.

Gość gość
nasz stosunek do zwierząt pokazuje nasz stosunek do ludzi

Zwierzęta myślą nawet lepiej od katolików, żydów i innych bo nie potrzebują bogów.

Gość gość
Tak wiem, mi chodzi raczej o to ze kazdy ma prawo do zycia. i bardzo denerwuja mnie tacy debile co uwazaja ze tylko ludzie maja prawo zyc i decydowac o zyciu innych stworzen. Bo jak chodzi o ludzi -dzieci to sa przeciwni zabijaniu nawet zabezpieczaniu sie bo to "zabija biedne nienarodzone dzieci" a zwierzeta traktuja jak rzecz. jakby ludzie byli wazniejsi. Jak pies ugryzie czlowieka to go zabijaja bo jest wściekly a jak ludzie zabijaja zwierzeta to to jest normalne...

" i bardzo denerwuja mnie tacy debile co uwazaja ze tylko ludzie maja prawo zyc" x Masz rację, ja np uważam że ani ludzie ani zwierzęta nie mają prawa żyć.

Gość gość
ja uwazam ze w tej kwestii czyli zycia wszyscy sa rowni nie ma wazniejszych i mniej waznych. i tych co krzywdza zwierzeta powinno sie traktowac tak samo i z takim okrucienstwem jak oni sa w stosunku do slabszych :(

Gość gość
Jak juz nadmienilam wyzej nie chodzi mi o zabijanie w celach zywieniowych tylko bez przyczyny bo nie chce sie chowac duzo zwierzat a na sterylizacje szkoda kasy. I powiem szczerze ze jakbym miala wybrac zabicie takiego czlowieka a bezbronnego zwierzaka zabilabym czlowieka wczesniej