Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co to znaczy spakowana walizka do szpitala?

Polecane posty

Gość gość

Trzymajcie tam ręczniki, ubranka dla dziecka etc np 1,5 miesiąca przed porodem? Czy macie to gdzieś pod reka w jednym miejscu? A co np z butelkami?

Gość gość
Wiesz, zalezy co planujesz zabrac. Tez zalezy co bedziesz potrzebowac w szpitalu i do siebie i do malucha. U mnie spakowana walizka ozn kosmetyki hig dla mnie, ciuchy na wyjscie dla dziecka pdst kosmetyki dla niego (bo nie wiedzialam czy szpital ma-mial) i chusteczki nawilzajace - zalecenie szpitala. Wszystko oferowal szpital dosłownie. Ale sa kobiety lub szpitale gdzie trzeba miec wszystko swoje od koszuli do porodu, ubrania dkla dziecka, beciki, butelki mleka, laktatory, pieluchy - no wszystko.

ja miałam takie rzeczy jak swoje koszule ubranka pampersy, jakieś kosmetyki spakowane prawie miesiąc przed terminem w torbie, głównie takie sprawy przydatne w czasie porodu i parę godzin po, reszta leżała przygotowana żeby mąż w razie potrzeby dowiózł

Gość gość
Ale tak dziwnie mi trzymać ubranka, szlafroki, pizamynetc w walizce. Mam wrażenie ze to później będzie nieswieze.

Gość gość
Aha no i komplet badan z całej ciazy i wszystkie inne dokumenty medyczne, które maga byc wazne tak w razie wu.

Gość gość
Ja miałam wszystko spakowane,włącznie z teczką z dokumentami. Tylko kosmetyczka czekała w łazience.

Gość gość
Ja tez mialam wszystko spakowane wcześniej. Rzeczy byly czyste, uprane. Nie widzę różnicy miedzy trzymaniem ubrań w szafie a w zamkniętej walizce.

Gość gość
Dzięki, to jednak zapanuje bo do terminu 24 dni :)

Gość gość
A co np z butelkami? x Jakie butelki, w szpitalu karmisz piersią.

Gość gość
No dobrze, a jak z jakichś przyczyn nie będę mogła? Córkę karmilam 2 lata ale różnie może być.

Gość gość
W szpitalu albo karmisz piersią albo butelkami jednorazowymi szpitalnymi

Gość gość
w szpitalu pamiętam że mają butelki, jak wolisz poczuć się bezpieczniej to spakuj jedną ;) moja matka rodziła brata np. 4 tyg przed terminem (miało być giga dziecko więc ciuszki za duże były :P ) więc myślę, że lepiej w 8 miesiącu mieć wszystko ogarnięte.

Gość gość
W zadnym szpitalu juz nie uzywaja butelek, tylko jednorazowych szklanych pojemniczkow/butelek otwieranych bezposrednio przed podaniem+smoczek tez otwierany przy tobie (jednorazowego uzytku) , mleko jest gotowe juz w srodku. Sa to małe ilosci od 10ml w zwyz.