Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MagdaaaLena

zasiłek pielęgnacyjny

Polecane posty

Gość MagdaaaLena

Witam. Czy 3 letnie dziecko z nieuleczalną wadą serca, które w przyszłości (za kilka bądź kilkanaście lat) spodziewa się kolejnej operacji serca, obecnie jest pod stałą kontrolą kardiologa zalicza się do osób częściowo niepełnosprawnych ? Tuż po urodzeniu i po pierwszej operacji nadano mu na komisji stopień niepełnosprawności i zasiłek pielęgnacyjny. Po 3 latach na drugiej komisji stwierdzili, że dziecko jest w pełni sprawne (cudowne ozdrowienie chyba ) mimo że stan zdrowia pozostał bez zmian. Czy w takiej sytuacji matka dziecka powinna starać się ponownie a taki zasiłek ? może tutaj ktoś będzie w stanie udzielić mi pomocnych informacji. Z góry dziękuję.

Gość gość
Oczywiście, że się staraj...

Gość MagdaaaLena
Od jakiegoś czasu mam straszny problem z trawieniem. Ogólnie wygląda to tak że czuję dziwny ból w lewym boku, oprócz tego mam gazy ;-(. To nie jest przyjemne. Odczuwam to po tłustym jedzeniu i nawet małej ilości alkocholu. Potrafię głośno puscić gazy w towarzystwie. Moja przyjaciółka twierdzi że to jest trzustka i żebym tego nie lekceważyła. Dała mi jakieś proszki lipankrea, powiedziała, iż sama z nich korzysta i jej pomagają. Mi też pomogły, aczkolwiek nie wiem co dalej. Troszkę się boję... Nie wiem za bardzo co mam z tym zrobić.

Gość gość  magda
witaj w sprawie dziecka nie mozna przegapic terminu odwolania napisz ze sie nie zgadzasz bo dalej trwa leczenie sa w internecie takie tematy ja skorzystalam i dostalam w sprawie drugiej nie zwlekaj to na pewno trzustka -dieta i tabletki na pewno pomoga pod warunkiem ze szybko pojdziesz do lekarza inaczej czeka cie szpital