Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Charakter, kultura, ogłada?

Polecane posty

Gość gość

Często słyszę przytyki do swojego zachowania, w szczególności do tego co mówię, jak mówię, że wiecznie wyrażam swoją natarczywą opinię i czasami na lepsze by mi wyszło gdybym nic nie powiedziała. Opinie moich znajomych bliższych lub dalszych - jak dla mnie oczywiście zwyczajnie nie uzasadnione, błędy wytykane przez osoby zachowujące się podobnie lub opinie wyrażane przez ludzi, którzy jak dla mnie zwyczajnie nie mają za dużo w głowie... W większości przypadków nie przyjmuję krytyki, bo zwyczajnie jest dla mnie nieuzasadniona, często irytuje mnie to, że nie mogę wyrazić własnego zdania, bo jest inne niż u większości, praktycznie rzecz biorąc na każdy temat (polityka, sport, zdrowie, tematy zasypujące nas dzień w dzień przez radio typu tabletki dzień po). Czy uważacie, że coś takiego jest nieodpowiednie? Lepiej się powstrzymać, przemilczeć i nic nie powiedzieć? Czy zwyczajnie mam paskudy charakter arogancki, nietolerancyjny, hm.. próżny? Zwyczajnie mam wrażenie, że z większością osób z którymi obcuje dzień w dzień to banda debili, nie potrafiąca samodzielnie myśleć, ani dokładnie przemyśleć konsekwencji poglądów i opinii, które wyrażają tylko powtarzają puste hasła zasłyszane w telewizji. Nie wiem, czy zwyczajnie przesadzam i jestem zapatrzona w siebie i narcystyczna, czy mam problem z reakcjami interpersonalnymi... Byłabym wdzięczna za własne konstruktywne opinie na temat i pytania ;)

Gość gość
I jedno i drugie, ciężko jest być kulturalnym jak wszyscy ludzie wokół są głupi. Bo skąd brać ta równowagę, skoro nie ma z kim inteligentnie porozmawiac

Gość gość
po prostu czasami mam zwyczajnie dosc, bo sie czuje jak wariat posrod swirow ... ktorzy maja ochote zniszczyc czlowieka myslacego ..

Gość gość
Polacy nie potrafią rozmawiać, słuchać, nie są ciekawi twojej osobowości, właściwie nie wiem po co otwierają gęby. Najlepiej się rozmawia z jakimiś swirami którzy maja swoje hobby. I maja cos do powiedzenia i są ciekawi innego świata.

Gość gość
Zresztą ludzie z zagranicy uważają Polakow za ociezalych umysłowo. Tylko jeść, srac, i robić swoje

Gość gość
ja uwazam, ze to alezy od charakteru, osobowosci i obycia, a nie od narodowosci... pracowalam w Anglii kilkukortnie, z roznymi ludzmi... przy wiekszosci mialam wrazenie, ze dla nich procz zrobic swoje, wziac kase i isc nachalac sie pod koniec tygodnia to po prostu spelnienie marzen i osiagniecie jakiegos najwyzszego celu w zyciu, ogolnie w wiekszosci w ogole sie nie potrafie dogadac z babami, mam wrazenie, ze na prawde 3/4 dziewczyn to jakies ociezale umyslowo laski, ktore nie maja zadnych wiekszych aspiracji, czy celow zyciowych..

Gość gość
Mnie tez denerwuje krytyka, zwłaszcza jak nie jest konstruktywna tylko ktoś musi sobie ulżyć dopieprzajac sie. Albo nie zna cie w ogóle i zabiera glos na twój temat. Albo jak ktoś kompletnie się mija z prawda ale ci wciska ze to z toba jest cos nie tak

Gość gość
Tez mam takie zdanie o laskach, jeszcze nie zglebilam tylko tego czy mam racje czy jakieś kompleksy

Gość gość
Większość kobiet to takie samice, które koncentrują się na wdzieczeniu się wiec nie maja czasu myslec

Gość gość
ja owszem, mam to w sobie, czesto krytkuje, ale jak to robie to staram sie to jakos uzasadnic, na swoje argumenty jedynie co uslysze, to ze jestem chamska, nie mila, wiecznie mam cos do powiedzenia, ze siedzenie cicho na lepiej by mi wyszlo.. skomentowanie czyjego postepowania zwyczjanie nierozsadnym, czy glupim min. podam przyklad taki.. laski, ktore sie wiecznie odchudzaja, zanizaja podaz kaloryczna, stosuja zwyczajnie niezdrowe diety, napisz takiej, ze to glupota, niewiele to da, przytocz jej fragment z ksiazki medycznej jedyne co uslyszysz od polowy to, ze cie zazdrosc zzera... skomentuj ze homoseksualizm to nie jest cos normlanego, ze to zakrawa na chorobe i nie jest to naturalne, jestes polaczkiem cebulaczkiem, zasciankiem, zagorzala stara baba, katolem, powiedz, ze laska ktora ma wielu partnerow zwyczajnie sie puszcza, a nie jest wyzwolona, dykryminujes zazdroscisz, jestes niewydymana cnotka, ktora nie ma pojeciu o zyciu, powiedz, ze Bog moze istniec, jestes nienormlanym moherem zmanipulowanym przez kosciol, usuwanie ciazy skwituj, ze jest zle - przeciez kobieta powinna miec wybor, dlaczego ktos obcy ma ingerowac, liczy sie przeciez zabawa ze seksu, kij z konsekwencjami... To jest dla mnie jakas tragedia... po prostu. a dla dziewczyn nie wiem na studiach to 3/4 chodzi chleje, nic nie robi przeklada kolejne zajecia i zaliczenia, gdzie ktos chce to napisac zalatwic i miec z glowy to potem ma na koniec przeje.. przez bande jakis leniwych niedorobow...

Gość gość
Najlepiej nie rozmawiać na takie tematy. Bo tez nie można kategoryzowac. Trzeba poznać wiele przypadkow , żeby się wypowiadać.

Gość gość
Tez uwazalam homoseksualizm za chorobę,dopóki nie zdalam sobie sprawy ze mam trochę męska psychikę. Może to faktycznie zależy od genów. Jako dziecko bawilam się samochodami i strzelalam z procy, nie lubilam się stroic.

Gość gość
Mam tak samo. Ja sie nie przejmuje. Co mnie to obchodzi ze ktos sie denerwuje ze mam inne zdanie niz reszta. Szanuje zdanie innych zawsze im to powtarzam, ale ja mam inne zdanie ma dany temat i rowniez oczekuje szacunku.

Gość gość
nie mozna kategoryzowac fakt, ale jak dla mnie no niektore przypadki nie podlegaja dyskusji. typu zdrowa kobieta, mogaca spokojnie zapewnic warunki dziecku i moze go wychowac, ma stalego partnera, usuwa ciaze, albo uzywa tabletki dzien po, dlaczego? bo tak. albo, bo figure strace... z kim ja rozmawiam z doroslym rozsadnym czlowiekiem, czy ameba? nie mowie o przypadkach, ktore sa dyskusyjnie, trudne do rozstrzygniecia, tylko o takich najwyklejszych najprostszych... to argumenty jakie beda sie przewijac to patologia, albo wolny wybor... brak w ogole przy wiekszosci rzeczach jakiegos poczucia odpowiedzialnosci i poniesienia konsekwencji za wlasne przewinienia, tylko iscie na latwizne... teraz to juz nawet dochodzi do tego, ze z mordercow (mama madzi min) sie nie kara tylko daje socjale, a zlodzieje (99% naszego rzadu i nie tlyko naszego) chodzi wolno. w wlasnym kraju nie masz zbyt wielkiej mozliwosci rozwoju, bo cie co chwile cos hamuje jak nie ludzie to przepisy, a do tego wszyscy narzekaja na to, a i tak nic nikt nie zmienia, na wobory nie pojdzie, bo nie, bo klamia, bo to nic nie da, a jak pojda dalej glosuja, albo na znajomych, albo na pis/po, ktore przez lata nic nie zmienilo, ale na innych nie warto glosowac, bo nie znam i tkwimy i bedziemy tkwic w tym gownie..

Gość gość
Taki przykład. Jestem w 100% za aborcja mimo iż straciłam dwójkę maluchów a urodziłam jedno. Bardzo bym chciała mieć drugie dzieciątko ale niestety narazie sie nie udaje. Niemniej nie uwazam aborcji za morderstwo. Uwazam iż kobieta powinna mieć wybór, a jesli sie decyduje z partnerem na taki krok to dlaczego nie! Cieżko to wytłumaczyć moim znajomym dlaczego mam takie zdanie a nie inne. I pewnie wam tez nie wytłumaczę. Mimo iż pragnę dzieciaczka uwazam ze kobieta powinna mieć prawo wyboru czy urodzić czy nie.

Gość gość
I dlatego wszyscy mi gadaja ze Jastin nienormalna :P

Gość gość
ja uwazam, ze przerwanie zaplodnienia, dzieki ktoremu powstaje zycie jest zwyczajnie niemoralne i zle, w szczegolnosci jesli jak juz wspominalam sa na to odpowiednie warunki... wolny wybor wyborem, ale tez trzeba miec powod solidny, do takich czynow, a jak dla mnie niektore osoby sa zwyczajnie tak malo kompetetne i malointelignetne, ze takiego wyboru zwyczajnie miec nie powinny. Trzeba miec granice,a nie bawic sie w Boga i decydowac o tym kto ma prawo zyc, a kto nie. zwyczajnie nie mozna sie poddawac, no ale podobno latwiej sie mowi jak sytuacja nie dotyczy ;p chcialabym bys po porstu swoje za przedstawila tym bardziej, ze jestes kobieta z doswiadczeniem, o ile to dla ciebie nie problem, bo zwykle kobiet, ktore sie opowiadaja za ich argumentacja konczy sie na tym, ze sek to tylko i wylacznie przyjemnosc i tylko i wylacznie do tego sluzy,a problemu niechcianego mozna sie pozbyc, co jak czytam cos takiego to mnie krew zalewa

Gość gość
2,12 Kobieto aborcja to mord.Dlaczego Twoi znajomi mają mieć takie samo zdanie jak Ty ?! Widocznie są madrzejsi od Ciebie i całe szczęscie że sa jeszcze ludzie na tym świecie dla których życie ludzkie cos znaczy ! Wybór jest taki ; nie chcesz mieć dzieci to szklanka wody i wypad z łóżkaZ braku seksu nikt nie umarł.A co niektórzy traktuja aborcję czyli mord na niewinnym dziecku jak pozbycie sie problemu .. Mam nadzieje ze jestes ateistką bo w przeciwnym razie to sodoma i gomora .

Gość gość
tak poza tym przykro slyszec takie historie, aczkolwiek nie w negatywnym swietle, wychodze z zalozenia, ze zadna kobieta nie powinna czegos takiego przechodzic, a te ktore przeszly i dalej walcza i zyja normalnie sa godne podziwu :)

Gość gość
Godne podziwu ..slucham ? Ze zamordowały a potem z tym żyją ? Jesli nie maja wyrzutow sumienia to nie mają wrazliwości.Są puste jak dzbany.. Wiele kobiet po aborcji przezywa koszmary przez cale życie.Tak zwany syndrom postaborcyjny.

Gość gość
Nie jestem ta kobieta, ktora pisala o aborcji, a zwracam sie do tej od sodomy i gomory. tez to uwazam, za mord i czytajac to co piszesz to sie poczulam jakbym czytala cos o czym sama bym mogla pomyslec i napsaic: p aczkolweik warto spojrzec tez na to z tej strony, ze to koebita z dosiwadczeniem pewnym, duzym bagazem emocjonalnym, jezeli by byla taka sytuacja, ze ciazajest z gory skazana na poronienie to taka patowa sytuacja, bo nie uratujesz, ani dziecka, ani nic z tym nie zrobisz, tylko przedluzasz swoje cierpienie... i mozliwe, ze plodu, w Boga nie mozna sie bawic, ale jakbys wiedziala, ze urodzisz martwe dziecko ,ew poronisz, a przy tym i ty ucierpisz psychicznie i fizycznie no to jestesmy troche w takiej czarnej d***e

Gość chuckyxxxxxx
chodizlo mi o kobiety ktore przeszly przez poronienie i to dwukrotnie, a nie ze dokonaly aborcje, przez to ze kazdy tu pisze jako gosc troche sie miesza.

Gość gość
i dlatego jak wspomnialam w swoich wczesniejszych postach takie rzeczy jak aborcja, czy tabletka dzien po powinny byc zwyczajnie zabronione lub wzglede, gdy zycie dziecka i kobiety jest zagrozone i wystepuje prawdopodbienstwo, ze zadne nie przezyje, ale wychodze tez z zaozenia, ze prawdziwa matka predzej bylby sklonna zycie oddac za urodzenie dziecka, a nie odwrotnie. a ze poleczenstwo jest otepiale i lubi wygode.... to juz calkiem inna sprawa. jak dla mnie kazdy powinien ponosic konsekwencje jesli ktos sie bezmyslnie ****** d******py, nie uwaza nie zabezpiecza sie, robi sobie z ukladu rozrodczego wylacznie rozrywke to konsekwencje powinien przyjac z honorem, a nie ulatwiac sobie zycia... niektorzy sa zdania, ze tabletka po zminilmazuje porzucane dzieci na smietnikach, zabijane, czy spuszczane w toaletach, jak dla mnie prawdziwa zdrowa na umysle kobieta nigdy by czegos takiego nie zrobila i takich rzeczy dopuszcza sie tylko patologia a patologia to ostatnie o czym pomysli, zeby kupic jakas tabletke by do ciazy nie dopuscic, a dostep do takiego gowna bedzie mialo pelno mlodych dziewczyn... ktore beda mogly je lykac jak witaminy

Gość gość
Nie jesteś przypadkiem moją bliźniaczką? :-) Takim postępowaniem nie zjednoczysz sobie zbyt wiele osób ale tym samym wykorzenisz obłudników. Brakuje Ci trochę ogłady (mi też). Trzeba się nauczyć (niestety) delikatności bo walenie prosto z rury nie jest mile widziane. Jesteś w porządku. Ludzie są przyzwyczajeni do wypanych mózgów ale nie martw się, znajdą się tacy ktąrym będzie odpowiadać Twoja szczerość :-) Lepiej jest mieć garstkę szczerych osób niż tabun "debili". Pozdrawiam .