Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michalinaw

Ukryte wady w wynajętym mieszkaniu, co dalej?

Polecane posty

Gość gość
słuchaj jedyne wyjscie z tej sytuacji to wstawienie wyciagu elektrycznego ... wiesz taki wiatraczek montujesz w kratce i on siłowo wyciaga ci czad. rozumiem o co chodiz ze grawitacyjny wyciag nie działa u mnie to samo. poprostu mieszkanie za szczelne tak jak mowi fachowiec. kiedys przeciagiem z okien ciagneło po kratkach teraz lipa .... http://allegro.pl/wentylator-dospel-fi-100-lazienkowy-timer-czujnik-i4835429797.html cos takeigo. ja swego zrobiłem ze sie włacza jak zapale swiatło.

Gość gość
najlepsze jest to ze takie kominy przechodza coroczne badania przez kominiarzy. tylko słysze podpisze sie pan tu bedzie ok... a w domu parów, grzyb wyłazi. walka z wiatrakami. grawitacyjna wantylacja sie niesprawdza w sdzczegolnosci na ostatnim pietrze czyli u mnie. czego to ja nie obczytałem. zeby grzybki/ kule wentylacyjne na komin zakladac, przedłuzac komin rura pcv, ... itd. itp. wstawilem wiatrak grzyb znikł, w domu nie ma zaduchu ale rachunki za prad w góre.

Gość gość
Serio szkodaCi 100 zł na coś, co może ocalić Ci życie? :O

Gość dy mac błedy
nie wiem do kogo to ze 100 pln szkoda. ... tak jak pisałem wstawiłem ze ten wiatrak i było ok. u mnie problem był tego typu ze jak zrobiłem pranie a przy dzieciach to sie robi dwa dziennie to zima w domu było ostro czuc wilgocia i wyłaził grzyb. wiatrak rozwiazał sprawe. ale latem go wymontowałem i zrobiłem se zabudowe balkonowa 3 tysiaki. teraz susze wszystko cały rok na balkonie. łazienka nie tak zawilgocona . problemu nie ma. ale kominy słabo wyciagaja. tesc mieszka na 3 pietrze przedostatnim i u niego o niebo lepiej . kartke przyłozysz do kratki to sie trzyma , u mnie nie raz jak sprawdzam to jest ciag wsteczny. niestety taki urok. społdizelnia nie chce zamontowac na kominie na dachu tej kuli obrotowej takiej co na willach maja koszt 300 pln bo nie maja kasy, mysle ze ot by pomogło bo siłowo by wyciagało nieswierze powietrze. działało by na zasadzie wyciagu na prad tyle ze za friko. tzn tylko koszt wstawienia o ile zdało by egzamin.

Gość gość
Do autorki oczywiście.

Gość gość
włąsciciel nie chce z nami rozwiązać umowy, kaucji też nie odda, bo to nie jest "wada" przeciez wszyscy w bloku tak mają i uchylają okno.... ale z tego co wiem, to same starsze osoby w bloku mieszkają, poza tym tylko w niewielu mieszkaniach są plastikowe okna... przy tych starych jest pewnię ciąg, bo sa nieszczelne....

Gość gość
hmm, też myślę, że może przydać się jakiś opis stanu od kominiarza. Ze swojej strony mogę Ci polecić sprawdzoną, zaufaną firmę kominiarską www.kominiarze-warszawa.pl, która ostatnio sprawdzała w moim domu szczelność przewodów kominowych. Zrobili to sprawnie i bardzo dokładnie, no i nie zdarli ze mnie kasy. Oni naprawdę znają się na swojej dziedzinie, śmiało możesz się z nimi kontaktować, na pewno Ci pomogą.

Gość gość
Musisz wziąć dobrego kominiarza który przeprowadzi ekspertyzę tej instalacji i z tym raportem zwróć się do właściciela, przecież zagrożone jest twoje życie , a co jak pojawi się maleństwo. Mogę polecić ci kominiarzy www.kominiarz.biz.pl fachowcy w każdym calu.

Gość gość
kobieto, idziesz do właściciela i nagrywasz z nim rozmowę w której prosisz o naprawę pieca ( nie ty tylko twój mąż) Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ze możecie tej zimy po prostu umrzeć razem z dzieckiem od czadu. Umowcie się z facetem ze sami przeprowadzicie potrzebne naprawy, przedstawicie rachunki i nie zapłacicie z kolejny miesiąc az zamortyzuje się to co wydaliście na naprawy.Poza tym pomoc prawna jest czasem bezpłatna wiec poszukajcie takiej Skąd jesteście? jeżeli z Poznania to ja wam mogę pomóc.

Gość gość
ludzie się zastanawiają co robić kiedy czad z gazem nie uchodzą z pomieszczeń, pozbawieni wyobraźni jesteście.

Gość gość
nie masz prawa używać nagrań rozmów, nie można łamać prawa dochodząc swoich praw.

Gość jsjsjsjsjsjjsjs
Juz sie wyprowadziłam :)

Gość gość
Serio czad wydostaje się na łazienkę, a oni nic z tym nie robią? Nie mam pytań. Ogarnij dobrego fachowca, jak jesteś z Częstochowy to www.naprawy-gazowe.pl, zajmują się też serwisem junkersów.