Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiększające sie pieri a staniki z fiszbinami

Polecane posty

Gość gość

Hej, zwracam się do wszystkich mam z problemem jakim się borykam, otóż jestem w 8 t c ; zawsze nosiłam staniki z fiszbinami, niestety teraz piersi mam bardzo obolałe i do tego powiększone. Od tych wszystkich staników robią mi się siniaki, pod pachami na plecach w miejscach gdzie powinny znaleźć się fiszbiny itd. Dodam że nie noszę najtańszych staników z bazaru , tylko te z wyższej półki firm : Ava, Gorteks, Mat itp. Sama nie wiem jak już postępować. Gdy tylko mam chwile wolnego to staniki zdejmuje bo czuje się jak bym nosiła kamienie. Nosiłam rozmiar 70 E , teraz nie wiem jak się prawidłowo zmierzyć żeby nie kupić stanika i nie mieć tego samego problemu. Nie wiem czy powinnam zwiększyć tylko miskę czy i obwód.... :( Proszę Was o pomoc jak mogła bym sobie z tym poradzić . Dodam że w moim mieście nie ma żadnej brafitterki która mogła by mi pomóc. Będę Wam bardzo wdzięczna za odpowiedzi

Gość gość
Przede wszystkim- umiesz sama dobrać stanik? Założyć go prawidłowo i ocenić czy pasuje? Bo to podstawa, dopiero jak mnie tego nauczono to poczułam różnicę... jeśli umiesz, to idź do sklepu i przymierzaj, każda firma ma swoją rozmiarówkę, materiały też są mniej i bardziej elastyczne i trzeba na sobie sprawdzić, przekonałam się że nie ma jakiegoś uniwersalnego kalkulatora rozmiarów i sama muszę model i rozmiar dobrać. Kupować przez internet można ewentualnie jak rozmiar ma się już sprawdzony z danej firmy, z danych modeli... I jak chcesz zobaczyć porządne staniki, popatrz sobie na stronę Ewy Michalak

Gość gość
Zeby dobrze podtrzymywal piersi nie moze byc za duzy wiec musisz sie obmierzyc. Zmierz obwod pod piersiami i na wysokosci sutkow oczewiscie nie sciskajac. Z tymi wymiarami idz do sklepu i przymierz staniki. Mozesz tez sprawdzic z wybranych firm na kalkulatorach w internecie np Gaja,Ava czy Triumph. Tez bardzo powiekszyly mi sie piersi w ciazy i przed kupnem zawsze sprawdzam rozmiar. Te kalkulator nie oszukuja.