Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ciężarne w 9 miesiącu w jakiej pozycji spicie

Polecane posty

Gość gość

ja już nie mam siły. na lewym złe na prawym złe. śpię prawie na siedząco boli mnie brzuch o kręgosłup. nie wiem już jak się położyć a jeszcze 4 tygodnie

Gość gość
żadna nie podpowie jak śpi

Gość gość
Spałam na bokach, jesli można to było nazwać spaniem :O

Gość gość
Pewnie każda inaczej, więc musisz popróbować sama. Mi jest dobrze na prawym boku.

Gość gość
ale już nie mogę na prawym bo mnie biodrowych boli ją nie wiem mam wrażenie ze już nie dam rady

Gość gość
biodro

Gość gość
jutro mam termin. Na szczescie nie mialam problemow ze spaniem. Zdazaly sie sporadyczne sytuacje gdzie nie odpowiadalo cos maluszkowi. Spie albo na prawym albo na lewym boku. Oczywiscie jak pospie w jednej pozycji zbyt dlugo to biodra bola itp ale odwracam sie na drugi boczek i jest ok :)

Gość gość
ja spalam prawie,ze na brzuchu.Uwielbialam tak zasypiac.

Gość gość
Ja mam jeszcze 2 tygodnie a od dwóch prawie nie śpię w nocy. W dzień prędzej udaje mi się zasnąć... Też na bokach wszystko boli, najlepiej mi na plecach a tak nie wolno.

Gość gość
Głównie na lewym boku ale z grubą poduchą między kolanami. Przynajmniej mi nogi nie cierpną. A i poduszka za plecami co by się nie przegibać ...masakra

Gość gość
dziewczyny, pomyślcie o poduszce do spania dla kobiet w ciąży. Taki duży rogal. Mi bardzo pomagała, podtrzymywała brzuszek, spałam z nią jakiś czas po porodzie :) Jak już urodzicie i trafi Wam się model małośpiący, to nauczycie się zasypiać w każdej pozycji i każdej wolnej chwili ;)

Gość gość
ja tez spałam na rogalu na lewym boku, nazywa sie ta poduszka kojec

Gość gość
polecam ten rogal, w pierwszej ciąży miałam. Później sprzedałam, bo myślałam, że to pic na wodę, a teraz w 39tc baadzo tego żałuję. Śpię jak już tu któraś wspomniała z poduszką grubą między kolanami i podkładam delikatnie też kołdrę pod brzuch, ale męczę się okropnie. Mam podobnie żaden bok nie jest dobry do spania, a na wznak się od razu kręci w głowie i duszno mi.

Gość gość
Ja też mam termin na jutro. Do tej pory spałam najczęściej na lewym boku z poduszką między kolanami /róg poduszki podstawiam pod brzuch/. Czasami zmieniam pozycję na prawy bok. Spanie jest całkiem ok, przekręcenie się w nocy jest trudniejsze...

Gość gość
spałam na wznak, a co z tym jest nie tak?

Gość gość
Jeżeli możesz spać na wznak i nic ci nie jest to jest ok ;-) Ja w pierwszej ciąży spałam na wznak, choć lekarze radzą, żeby na lewym boku, bo dziecko jest lepiej dotlenione, nie ma ryzyka ucisku na tętnice itd. Teraz w drugiej ciąży nie mogę na wznak nawet poleżeć 5 minut, od razu zawroty głowy i serducho mi wali ;-)

Gość gość
Spalam na boku z poduszką-wałkiem między nogami

Gość gość
Kręcę się cala noc z boku na bok,bo jak za dlugo ,,pospie,, na jednym boku to zaraz gniecie mnie w zebrach,bola biodra i czuje mrowienie w klatce. Czasem budze sie spiac na plecach,wtedy przekrecam sie na lewy bok,bo wiem,ze to najkorzystniejsze dla dziecka. Wsadzam koldre miedzy nogi. Ogolnie masakra... Przekrecanie boli...

Przy bolących biodrach polecam spać na czymś miękkim - ja wkładam dużą poduchę pod tyłek i trochę pomaga, śpię na lewym boku na tej poduszce.. Mi z kolei drętwieją ręce, budzę się w nocy po kilkanaście razy i nie czuje czy w ogóle mam ręce, okropne uczucie.. Nie liczac budzenia się na siku i zgagi.. I jak tu wypocząć przed porodem ? :)

Gość gość
na prawym boku z grubą poduszką między nogami, jasiek pod plecami, a w ogóle to źle sypiam :(