Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Torbiel czy ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam następujący problem: Odstawiłam miesiąc temu tabletki antykoncepcyjne. Od ponad 2 tygodniu ciągle boli mnie jajnik i podbrzusze...nie dostałam jeszcze miesiączki. Jakieś pół roku temu miałam na tym samym jajniku torbiel (6cm). Teraz czuję się fatalnie, mam zawroty głowy, podwyższoną temperaturę, a do lekarza wybieram się w przyszłym tygodniu. Zastanawia mnie czy ten paskudny torbiel powrócił, czy może to byc ciąża? Nie robię testu, bo wiem , że przy torbieli i test i badanie krwi może wyjsc sfałszowane... Czy któraś z Was tak miała?

Gość gość
A ile brałaś tabletki?

Gość gość
3 miesiące

Gość gość
a zabezpieczesz sie ?

Gość gość
Też mam ten sam problem,lekarz przepisał mi tabletki anty,właśnie na torbiela,ale sama nie wiem co myśleć:(Ciągle krwawię prawie od dwóch tygodni,do tego mam gorsze skurcze jak przy miesiączce,chętnie bym je odstawiła

Gość gość
Stosowałam stosunek przerywany, więc można uznac to za brak zabezpieczenia.... Tabletki brałam ze względu na okropnie bolesne miesiączki, ale odstawiłam bo miałam po nich stany depresyjne...

Gość gość
A powiedz miałaś też przejścia z tymi krwawieniami?

Gość gość
Nie miałam żadnych krwawień...wtedy kiedy miałam torbiel bolał brzuch i nie miałam 3 miesiące miesiączki, ale po tabletkach pękł sam...trochę bolało, ale nic nie krwawiło. 2 tygodnie krwawień to sporo...

Gość gość
Kurcze to on ma pęknąć?Myślałam,że się jakoś rozejdzie czy co,a tu masz:(lekarz też nic nie mówił:(

Gość gość
Niektórym podobno się wchłaniają...mi pękł. Ale nie martw się, będzie dobrze.

Gość gość
Troszkę panikuję,bo te krwawienia mnie stresują,ale niby przy pierwszych tabsach to norma.Myślę,że nie jesteś w ciąży,czytałam,że po tabsach troszkę się czeka na miesiączkę;)

Gość gość
Myślę, że obie musimy iśc do lekarza i tyle.... Mnie martwi tylko to, że tak fatalnie się czuję...i te bóle. Eh.

Gość gość
A jaka to torbiel? Czynnościowa? ENdometrialna? No bo jak endometrialna pęka to trochę kaszanka...

Gość gość
Tak pójdę do lekarza,wizytę mam za dziesięć dni:(

Gość gość
Pęknięta torbiel endometrialna to masakra - zagrożenie życia! Idź do lekarza, nie koniecznie ginekologa. Masz poważnie objawy, ale za wcześnie żeby były spowodowane ewentualną ciążą.

Gość gość
Najczęstszą przyczyną torbieli są zaburzenia hormonalne, a przy nich trudniej o ciążę. Torbiele mogą generować beta hcg, mogą więc pewnie dawać objawy ciążowe..