Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krótkie włosy u feministek

Polecane posty

Gość gość

Skąd wzięło się przekonanie, że wszystkie feministki mają krótkie włosy? Do tego jak już takie mają to ma to na celu upodobnienie się do mężczyzn? Pytam z czystej ciekawości więc proszę się nie unosić. Po prostu mam krótkie włosy i jestem feministką przez spotykam się z wciskaniem mi, że jest związek między tymi dwoma. Zaraz po próbie udowodnienia, że jestem lesbijką... :P

Gość gość
skarbenku bywaja chwile, kiedy kobieta czuje nieodparta chec by cos w zyciu zmienic.... najpierw zmienia wiec fryzure. jak to nie pomoze zmienia meza :P, :P, :P stopka: masz cos z rycera. zakuty leb

Gość gość
Trochę drastyczne te zmiany...nie możemy zacząć od kolory skarpetek? :P

Gość gość
up

Gość gość
to jak, wypowie się ktoś?

Gość gość
O tym między innymi wspominałam - przecież dużo feministek (i kobiet bi/lesbijek) ma długie włosy :P

Gość gość
ogólnie denerwujące jest to przekonanie, że feministki chcą być jak mężczyźni :/

Gość gość
Nie więcej niż heteroseksualnych kobiet. Długość włosów nie zależy od orientacji seksualnej.

Gość gość
up

gość dziś - mylisz się. Oczywiście długość włosów nie zależy od orientacji, ale widocznie w Polsce większość les chce upodobnić się do stereotypu.

Gość gość
dużo znasz lesbijek? Bo ja tej tendencji nie zauważyłam. Może po prostu maja krótkie włosy z innych względów plus brak faceta który miałby pretensje o ścinanie włosów (Polacy lubią wpieprzać się we wszystko co robią ich partnerki).

Gość gość
Ja jestem feministka i mam b.dlugie włosy.

Gość gość
no ale z czego to wynika?

Gość gość
Rozumowanie jak u pantofelka. Zmiana fryzurki- zmiana w życiu, problemy zdrowotne.

Gość gość
przecież krótkie włosy nie muszą oznaczać żadnej zmiany. Można mieć latami krótką fryzurę, pantofelku.

Nie mam pojęcia. Sam również uważam, że nie należy sądzić ludzi po wyglądzie, ale jednak część osób z własnej woli dopasuje się do stereotypów. Nie znam długowłosych gejów ani lesbijek.

Gość gość
a ja znam...nawet o jedną więcej długowłosą (specjalnie policzyłam!). Może to kwestia tego, że ostatnio (tzn. przez ostatnich parę lat) panuje moda na ciekawe krótkie fryzury?

Gość gość
no dobra, a czemu jak feministka (nie lesbijka) ma krótkie włosy to pojawiają się teksty o babochłopie i upodabnianiu do facetów?

Gość gość
a czemu zwraczasz uwage na opinie tepakow, ktorzy to lacza i od razu twierdza ze jestes lesbijką? to ciemnogrod..

Gość gość
tak, mówię o lesbijkach

Gość gość
zwykła ciekawość :) Jak słyszysz jakieś pytanie po raz kolejny to zaczynasz się zastanawiać skąd to się bierze

Cóż, może w końcu następują jakieś zmiany w branży, hehe. W sumie dawno nie byłem w żadnej knajpie dla homo.

Gość gość
umówmy się - wiele osób preferuje krótkie włosy, a częstym argumentem kobiet dlaczego włosów nie zetną jest "bo facetom się to nie podoba"....dla lesbijek to nie jest problem :P

Gość gość
droga autorko, słoneczko, ja się uważam za feministkę, a mój własny facet potrafi mi powiedzieć, że jak to feministki przecież mają wąsy, są lesbijkami, są brzydkie i nienawidzą mężczyzn. jak dodać głupoty, które wygadują o feministkach kobiety i mężczyźni to głowa mała. Włosy mam trochę za ramiona, młoda jestem, szczupła, w miarę atrakcyjna, zadbana i dobrze ubrana, seks lubię, hetero jestem, z mężczyznami czas lubię spędzać i ich darzę sympatią, więc jak zaczynam mówić, że feministką jestem a już wgl nieco lewicującą osobą to wszyscy oczy jak pięć złoty, że wąsów nie mam, trzeba z tym żyć, być ponad tym, jak zobaczą ludzie, że to nie stwór z mackami, dziwactwo tylko kobieta, to może coś dojdzie do nich.

Gość gość
Ja noszę włosy na krótko z...konieczności. Natura obdarzyła mnie cienkimi więc mam się powiesić czy nosić perukę? :-)

Gość gość
feministki to inaczej wystarylizowane kobiety